"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Λευτέρης Τσικρικάς: Η επίθεση της κυβέρνησης στον καλλιτεχνικό κόσμο μόνο τυχαία δεν είναι.

lafarm

Σχετικά άρθρα

H κυβέρνηση με την ίδια μεθοδολογία που χρησιμοποιεί για την συστηματική απαξίωση της υγείας και της παιδείας, προσπαθεί τώρα να υποβαθμίσει και τους καλλιτέχνες της χώρας.

Το Προεδρικό Διάταγμα 85 αποτελεί ντροπή και οπισθοδρόμηση για τους εργαζόμενους σε έναν τομέα για τον οποίο η πατρίδα μας είναι διεθνώς φημισμένη· αυτόν του πολιτισμού. Τα δικαιώματα των εργαζομένων στις τέχνες είναι αδιαπραγμάτευτα και η εξίσωση των πτυχίων τους με απολυτήριο λυκείου είναι απαράδεκτη!

Φυσικά δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από την κυβέρνηση της ΝΔ· μιας κυβέρνησης που υπονομεύει μεθοδικά όσους τομείς δεν μπορεί να ελέγξει, κλείνοντας ταυτόχρονα το μάτι στους ιδιώτες κολλητούς. Ήδη οι φήμες για τα τμήματα δραματικών σχολών ιδιωτικών κολεγίων οργιάζουν.

Η κα. Μενδώνη συνεχίζοντας το καταστροφικό της έργο, φέρνει ταυτόχρονα σχέδιο νόμου για την μετατροπή των πέντε μεγάλων μουσείων της χώρας σε ΝΠΔΔ. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

Προσπαθεί να μετατρέψει τα μουσεία σε μαγαζιά που θα ελέγχονται από την κυβέρνηση και θα κάνουν μπίζνες με τα εκθέματα, καθώς προβλέπει (εκτός των άλλων) την εξαγωγή αρχαιοτήτων στο εξωτερικό για 25+25 χρόνια, παραρτήματα μουσείων στο εξωτερικό, νέες επαίσχυντες συμφωνίες τύπου Συλλογής Στερν αλλά και ανταλλαγές εκθεμάτων από τα ελληνικά μουσεία με αρχαιοκαπηλικά ευρήματα μουσείων του εξωτερικού.

Αφαιρεί ουσιαστικά τον πυρήνα του μουσείου· τον πολιτισμό! Αυτό που με επιμονή προσπαθεί να αφαιρέσει κι από ολόκληρη την κοινωνία. Γιατί ένας λαός με κουλτούρα, πολιτισμό, συλλογική μνήμη και παιδεία, είναι ένας λαός που σκέφτεται. Κι αυτό για την ΝΔ είναι πάρα πολύ επικίνδυνο.

Ας μην γελιέται όμως ο κ. Μητσοτάκης! Θα μας βρει απέναντί του. Μαζί με τους καλλιτέχνες, μαζί με τους δασκάλους και τους καθηγητές, μαζί με τους αρχαιολόγους, μαζί με όποιον θέλει ουσιαστική παιδεία και τον πολιτισμό ζωντανό! Μαζί με την κοινωνία!

Λευτέρης Τσικρικάς

Μέλος Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων & Εν δυνάμει υποψήφιος Βουλευτής Τρικάλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης