"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Λονδίνο: Εκρηκτικοί μηχανισμοί σε 2 αεροδρόμια και έναν σιδηροδρομικό σταθμό

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εκρηκτικούς μηχανισμούς περιείχαν τελικά τα τρία ύποπτα πακέτα, εξαιτίας των οποίων σήμανε συναγερμός στο Λονδίνο, σε δύο αεροδρόμια και έναν σιδηροδρομικό σταθμό.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ήδη ξεκίνησε έρευνα, καθώς στα τρία πακέτα βρέθηκαν μικροί αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία. Αυτοί οι μηχανισμοί, σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα από την έρευνα, μπορούσαν να προκαλέσουν μικρής έκτασης φωτιά, μόλις θα ανοίγονταν.

Οι αρχές θεωρούν ότι τα τρία περιστατικά σχετίζονται και θεωρεί ότι «όλα είναι ανοιχτά», αναφορικά με τα κίνητρα των δραστών. Μάλιστα, ζήτησαν να υπάρχει επαγρύπνηση στα μέσα μεταφοράς, για τυχόν άλλα ύποπτα πακέτα.

Στις 9:55 (τοπική ώρα), η αστυνομία ειδοποιήθηκε για ύποπτο πακέτο στο Compass Centre, στο αεροδρόμιο Χίθροου. Εργαζόμενοι άνοιξαν το πακέτο, με αποτέλεσμα να πυροδοτηθεί ο μηχανισμός και να καεί τμήμα του πακέτου, ανακοίνωσε η αστυνομία. Δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ προληπτικά το κτίριο εκκενώθηκε.

Στις 11:40, υπήρξε αναφορά για ύποπτο πακέτο στον σιδηροδρομικό σταθμό Waterloo. Το πακέτο δεν ανοίχτηκε και στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί. Δεν κρίθηκε αναγκαίο να εκκενωθεί ο σταθμός, αν και έκλεισαν οι γύρω δρόμοι.

Στις 12:10, η αστυνομία κλήθηκε στο αεροδρόμιο Σίτι του Λονδίνου, για ύποπτο πακέτο, το οποίο επίσης δεν ανοίχτηκε. Για προληπτικούς λόγους, διακόπηκαν για λίγη ώρα τα δρομολόγια προς το εν λόγω αεροδρόμιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης