"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.6 C
Trikala

Λυδία Κονιόρδου : ζητούμενο είναι η αρμονική συνύπαρξη στα Μετέωρα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε δηλώσεις της από την Καλαμπάκα  η κ. Κονιόρδου είπε μεταξύ άλλων ότι ζητούμενο είναι να συνυπάρξουν αρμονικά στον χώρο των Μετεώρων διάφορες δραστηριότητες, σεβόμενες την ιστορική φυσιογνωμία του μοναδικού μνημείου, το οποίο είναι τόσο των ανθρώπων και των Μονών που έχουν ριζώσει σε αυτόν τον τόπο, όσο και της Φύσης. «Καλή τη πίστει, και για μια ειρηνική συνύπαρξη, θα μπορέσουμε να βρούμε μία καλή λύση», τόνισε.

«Η Θεόπετρα είναι επίσης ένα σημαντικό μνημείο, και με τη δυνατότητα που μας παρέχεται για επιπλέον προσωπικό, θα δώσουμε προτεραιότητα στο Κέντρο Τεκμηρίωσης», είπε για το θέμα αυτό.

Στο Κέντρο Τεκμηρίωσης Σπηλαίου Θεόπετρας ξεναγήθηκε για ένα τέταρτο περίπου η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

Την Υπουργό ξενάγησε η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων Κρυσταλλία Μαντζανά, ενώ τη συνόδευαν οι Βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη, Χρήστος Σιμορέλης και Σάκης Παπαδόπουλος, στελέχη του κόμματος και η επικεφαλής της παράταξης «Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών» στο Δ.Σ. Καλαμπάκας Πέρυ Χαρτοπούλου.

Την Υπουργό υποδέχθηκαν έξω από το Κέντρο ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης και ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Ράντος, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Δία Βίου Μάθησης Περιφέρειας Θεσσαλίας Γιάννης Μπουτίνας.

Ολιγόλεπτη συνομιλία με την Υπουργό είχε και ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα και Δράση για το Δήμο Καλαμπάκας», Βάιος Ζιάκας.
Αμέσως μετά το πέρας της ξενάγησης, η κ. Κονιόρδου είχε ένα σύντομο πέρασμα από το Δημαρχείο Καλαμπάκας, όπου ο Δήμαρχος της δώρισε μία εικόνα της Παναγίας.

Ο κ. Σινάνης σημείωσε ότι πρώτη φορά έρχεται Υπουργός Πολιτισμού στο Κέντρο του Πολιτισμού, που είναι η Καλαμπάκα με τα Μετέωρα, που συμβάλλουν στην τόνωση της οικονομίας ολόκληρης της χώρας, και ζήτησε από την Υπουργό να δώσει λύσεις στα προβλήματα με τη μη λειτουργία του Κέντρου Τεκμηρίωσης και του Σπηλαίου στη Θεόπετρα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης