"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Λύνεται το αρδευτικό 8.500 στρεμμάτων σε Κάτω Ελάτη, Γοργογύρι και Ελευθεροχώρι

lafarm

Σχετικά άρθρα

diktia agorASTOS

Ζωτικής σημασίας για τον πρωτογενή τομέα, την τοπική οικονομία αλλά και το περιβάλλον έργο, ξεκινά στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου που αφορά στην βελτιστοποίηση και τον εκσυγχρονισμό συλλογικών αρδευτικών δικτύων υπό πίεση στα αγροκτήματα Κάτω Ελάτης, Γοργογυρίου και Ελευθεροχωρίου.
Αναλυτικότερα, αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή στο νοτιοδυτικό πεδινό τμήμα του νομού Τρικάλων, νέων υπόγειων σωληνωτών δικτύων και η συμπλήρωση των υφιστάμενων δικτύων.
Συνολικά προβλέπονται εργασίες κατασκευής νέου δικτύου σε μήκος 25 χιλιομέτρων περίπου, ενώ θα αρδευτεί έκταση περίπου 8.500 στρεμμάτων.
AGORASTOS 2
Η σύμβαση για το έργο, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 1,486 εκ. ευρώ, υπεγράφη το μεσημέρι της Πέμπτης στο πρώην δημοτικό κατάστημα Καλλιδενδρίου, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη κ. Χρ. Μιχαλάκη, των δημάρχων Τρικκαίων και Πύλης κ.κ. Δ. Παπαστεργίου και Κ. Μαράβα αντίστοιχα, εκπροσώπων τοπικών φορέων της αυτοδιοίκησης και του πρωτογενούς τομέα, οι οποίοι δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους προς τον κ. Αγοραστό για τη δρομολόγηση ενός έργου που αποτελεί αίτημα τουλάχιστον τριών δεκαετιών για την ευρύτερη περιοχή.
Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός δήλωσε τα εξής: «σε μία δύσκολη περίοδο όπου η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται, υπογράφουμε μία σύμβαση ουσίας που θα δώσει τη δυνατότητα παραγωγής πρωτογενούς εθνικού πλούτου. Αυτό δηλαδή, που έχει ανάγκη η οικονομία και η χώρα μας. Το έργο για τα αντλιοστάσια και τα αρδευτικά δίκτυα σε Κάτω Ελάτη, Γοργογύρι και Ελευθεροχώρι, πρόκειται να αρδεύσει σωστά 8.500 χιλιάδες στρέμματα και ταυτόχρονα να συγκρατήσει τα νερά που πήγαιναν χαμένα χωρίς να υπάρχει λόγος.
Πρόκειται για ένα αίτημα τριών δεκαετιών για τους κατοίκους της περιοχής, το οποίο θα δώσει προστιθέμενη αξία στην παραγωγή. Επιπρόσθετα, κατανοεί κανείς πως με ένα έργο ύψους 1,5 εκ. ευρώ περίπου, θα διοχετευθούν χρήματα στην τοπική οικονομία αλλά και κάποιοι άνθρωποι θα εργαστούν. Όταν δε, ολοκληρωθεί, θα μπορέσουν οι κάτοικοι αυτών των τριών περιοχών και οι άνθρωποι που η ενασχόλησή τους είναι ο πρωτογενής τομέας, να έχουν ποσότητα και ποιότητα νερού αλλά και ορθολογική χρήση».
Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης τόνισε πως οι συνεχείς δράσεις της περιφέρειας σε όλες της περιοχές των Τρικάλων και της Θεσσαλίας ευρύτερα, καταδεικνύουν έμπρακτα την αποφασιστικότητα της περιφερειακής αρχής «να στηρίξει τους πολίτες της υπαίθρου ώστε να παραμείνουν στα σπίτια τους».
Ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου απένειμε τα εύσημα στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, εξηγώντας πως «με κοινές προσπάθειες καταφέραμε να ξεκολλήσουμε το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Γίνεται μία πολύ σοβαρή δουλειά από την περιφέρεια για να ολοκληρωθούν ή να προχωρήσουν έργα στην περιοχή».
Ο δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Μαράβας εκτίμησε πως το συγκεκριμένο έργο λύνει το αρδευτικό πρόβλημα για την περιοχή για τα επόμενα 50 χρόνια.
Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις Δημοσίων Επενδύσεων και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης