"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22 C
Trikala

Λώρεν Κασοπούλου: Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Παρακολουθήσαμε στην βουλή την συζήτηση για τις υποκλοπές, ένα θέμα που συνδέεται άμεσα με την ποιότητα της Δημοκρατίας και την διασφάλιση των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών.

Το συμπέρασμα για  άλλη μια φορά απογοητευτικό. Πέραν κάποιων αξιόλογων παρεμβάσεων κυριάρχησε η τοξική αντιπαράθεση των δύο μεγάλων κομμάτων χωρίς να δοθούν απαντήσεις σε προφανή  ερωτήματα  που θέτει θεσμικά και υπομονετικά, το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης,  παρά τις λοιδορίες στο πρόσωπο του, αφού εκείνος αποκάλυψε το όλο θέμα.

Ο πρωθυπουργός της χώρας ως επικεφαλής της ΕΥΠ, όντως επέτρεψε τις παρακολουθήσεις για να «έχει στο χέρι» αντιπάλους και συνεργάτες ξεφτιλίζοντας την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών,  η δεν γνώριζε αλλά ανέχθηκε την ύπαρξη παρακράτους στο επιτελικό κράτος του Μαξίμου και στην ΕΥΠ με την συγκάλυψη του σκανδάλου;

Ότι και να ισχύει ο κ. Μητσοτάκης έχει τεράστια ευθύνη γιατί από την πρώτη στιγμή  προτίμησε να συγκαλύψει το όλο θέμα δείχνοντας ενοχή, και αντί να στηρίξει τον Ν. Ανδρουλάκη στον θεσμικό αγώνα για διερεύνηση του σκανδάλου έδωσε γραμμή για στοχοποίηση του ίδιου και του ΠΑΣΟΚ. Με αυτή του την στάση υπονομεύει την Δημοκρατία και τους θεσμούς  καθώς  και το κύρος της ΕΥΠ, σε μια  δύσκολη για την εθνική μας  ασφάλεια, συγκυρία.

Από την άλλη ο κ. Τσίπρας με τις εξαλλοσύνες του και τον πρότερο βίο του στην υπονόμευση των θεσμών κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας  από το ΣΥΡΙΖΑ, δεν βοηθάει στην αποκάλυψη των ευθυνών της κυβέρνησης και αυτό αποτυπώνεται σε μια φράση του κ. Γεραπετρίτη.

 ΕΝΟΧΟΣ ΕΝΟΧΟ ΟΥ ΠΟΙΕΙ. Και οι δύο έχουν λερωμένη την φωλιά τους.

Επομένως το δίλημμα των επόμενων εκλογών είναι,

ή με αυτούς που είναι ικανοί για όλα προκειμένου να κρατήσουν την καρέκλα της εξουσίας σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, των Θεσμών και της Δημοκρατίας,

ή με αυτούς που είναι  ικανοί να τα θυσιάσουν όλα για να εξασφαλίσουν στην πατρίδα μας και τους πολίτες κοινωνική συνοχή, ευημερία και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων .

Το ΠΑΣΟΚ  ήταν πάντα αυτό, που θυσίασε ακόμη και τον εαυτό του μεταρρυθμίζοντας την χώρα, εκδημοκρατίζοντας τους Θεσμούς, προωθώντας ,με την αποκέντρωση,  την Αυτοδιοίκηση, θεμελιώνοντας Ανεξάρτητες Αρχές για να ελέγχουν την εξουσία, κρατώντας την χώρα στη ζώνη του ευρώ και μη βάζοντας στην ζυγαριά του μικροκομματικού οφέλους το εθνικό συμφέρον.

Αυτό είναι το δίλημμα που πρέπει να προβληματίσει τον ελληνικό λαό και να ισχυροποιήσει το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, ώστε να αποτελέσει το αντίβαρο στο τοξικό και ρυπαρό κλίμα που προκαλούν οι φερόμενοι δύο μονομάχοι.

                                                                                             Λώρεν Κασσοπούλου.

                                                                         Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης