"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15 C
Trikala

«Μάχες» στη Βουλή για το νερό

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων».

Θέμα αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου έθεσε, κατά την έναρξη της συνεδρίασης, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενη την έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής.

Απαντώντας ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ισχυρίστηκε ότι καμία διάταξη δεν έρχεται κόντρα στη νομολογία του ΣτΕ. Αντιθέτως, σημείωσε, το νομοσχέδιο θωρακίζει το πλαίσιο, ώστε το νερό να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια του δικτύου και τις χαμηλές τιμές. 

To ΜέΡΑ25 διά στόματος του Κρίτωνα Αρσένη αναφέρει πως τα κόμματα τοποθετούνται στην Βουλή χωρίς να ξέρουν τι θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο, αφού η κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα για την απόσυρση ιδιωτικόποιησης του νερού. «Θα μου πείτε εδώ κάνανε διαβούλευση μόνο 3ήμερο  Αποκριάς, ενώ το καταθέσαν πρώτη μέρα πένθους για Τέμπη» αναφέρει σχολιάζοντας τη διαδικασία που έγινε με συνοπτικές διαδικασίες.

Δύο συγκεντρώσεις το απόγευμα στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή, η πρώτη ξεκινάει στις 4.30 μ.μ. από την Πρωτοβουλία για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού, που στηρίζεται από 74 φορείς και οργανώσεις, και η δεύτερη στις 7 μ.μ. από το ΠΑΜΕ με προσυγκεντρώσεις των συνδικάτων σε Κλαυθμώνος, Ομόνοια και Προπύλαια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης