"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.5 C
Trikala

«ΜέΡΑ 25» Tρικάλων: Επιτελκή ανοργανωσιά ή επικερδής ανικανότητα ;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ζούμε μέρες κατάρρευσης ενός μεγάλου ψέματος. Ο χιονιάς, η πανδημία, η ακρίβεια ανέδειξαν το μεγάλο ψέμα ότι, δήθεν, ο ιδιωτικός τομέας τα κάνει όλα καλύτερα.


Όσο ο καιρός είναι καλός, οι ολιγάρχες που εκμεταλλεύονται τους αυτοκινητόδρομους επιδίδονται τέλεια στο να μαζεύουν τα διόδια.


Το πρώτο χιόνι όμως ξεσκεπάζει την ανικανότητά τους. Αντίθετα με τους δήμους και τις περιφέρειες που προσπάθησαν έστω να κρατήσουν δυσδιάβατους δρόμους ανοικτούς, αντίθετα οι ολιγάρχες τους έκλεισαν.

Πρόκειται για επικερδή ανικανότητα. Όσοι ήταν εγκλωβισμένοι, σκεφτήκαν το εξής απλό;
Ότι το να τους απεγκλωβίσει ο ιδιώτης που εκμεταλλεύεται εμπορικά το δρόμο αποτελεί κόστος για αυτόν!!! Κάτι που βέβαια δεν ισχύει για τον κρατικό μηχανισμό.


Το ίδιο και με τον Covid. Με το που μας χτύπησε η πανδημία, οι κλινικάρχες έτρεξαν να κρυφτούν,–την ώρα που οι κακοπληρωμένοι, απαξιωμένοι, παρατημένοι στην μοίρα τους άνθρωποι του ΕΣΥ έπεσαν στη μάχη της προστασίας των πολιτών.


Το ίδιο και με την ακρίβεια: Με το που αυξάνεται το κόστος ενέργειας ή των πρώτων υλών, σουπερμαρκετάδες και το καρτέλ παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος κάνουν πάρτι ανατιμήσεων πολύ πάνω από την αύξηση του κόστους.


Συνεπώς η κυβερνητική διαχείριση της κρίσης του χιονιά δεν είναι μόνο θέμα ανικανότητας του επιτελικού κράτους της «Μητσοτάκης ΑΕ». Πρόκειται για μια ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ, ΕΠΙΚΕΡΔΗ για τους ολιγάρχες, ΑΠΟΤΥΧΙΑ ενός ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ που όλες μας τις υποδομές και τις υπηρεσίες, τα δίκτυα που οικοδόμησε από το υστέρημά του ο ελληνικός λαός, τα παραδίδει στους πολύ λίγους για να τα ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.


Το ΜέΡΑ25 είμαστε εδώ για να ξεσκεπάσουμε το μεγάλο ψέμα της υπεροχής των Ιδιωτών-Ολιγαρχών. Οι κύριοι αυτοί δεν είναι καν ιδιώτες. ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΕΣ είναι.


Το ΜέΡΑ25 είμαστε εδώ για να ανατρέψουμε τη ΧΡΕΟΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΙΑ που έχτισαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.


Σήμερα, εν μέσω πανδημίας και χιονιά, θυμίζουμε το εξής απλό:

Κάθε δίκτυο, υπηρεσία ή αγαθό κοινής ωφέλειας που ιδιωτικοποιείται καταστρέφεται! Να γιατί υποστηρίζουμε ότι η ΡΗΞΗ είναι η μόνη απάντηση στην κρίση, σε κάθε της έκφανση.

Ο.Β. Τρικάλων του «ΜέΡΑ 25»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης