"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.8 C
Trikala

ΜέΡΑ25 : Ακόμα ένας νεκρός εργαζόμενος σε χώρο δουλειάς στα Τρίκαλα – Όχι άλλες θυσίες στο βωμό των υπερκερδών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η εργασιακή επισφάλεια και ανασφάλεια οργιάζει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της επικράτειας. Μετά τους πρόσφατους θανάτους εργαζομένων στην Πάτρα και στον Πειραιά, στην COSCO, ήρθε να προστεθεί μέσα σε λίγες ημέρες ακόμα ένας θάνατος εργαζομένου σε χώρο δουλειάς, αυτήν την φορά στα Τρίκαλα, στις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας «ΟΜΗΡΟΣ».

Στην Ελλάδα της «Μητσοτάκης Α.Ε.» κάθε 20 ημέρες ένας εργαζόμενος χάνει τη ζωή του στην προσπάθεια να πάει μεροκάματο στο σπίτι και στην οικογένειά του. Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η ανοχή της πολιτείας και της κοινωνίας στη διαρκή αιμοδοσία των εργαζομένων για να αυξάνουν τα νούμερα και τα κέρδη οποιουδήποτε.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι εργαζόμενοι χωρίς τις νόμιμες προφυλάξεις για τον εαυτό τους και τους άλλους βρίσκονται καθημερινά λίγα βήματα από σοβαρά ή και θανατηφόρα ατυχήματα. Δυστυχώς ακόμη ένας θάνατος εργαζομένου προστέθηκε σε αυτή τη μαύρη λίστα του εργασιακού «μεσαίωνα» που επιβάλλουν εδώ και χρόνια οι μνημονιακές επιταγές των δανειστών και τα υπερκέρδη των ολιγαρχών.

Αυτό όμως που προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη είναι η σιωπή τόσο των μέσων ενημέρωσης, όσο και του συνδικαλιστικού φορέα του αδικοχαμένου εργαζόμενου για το χώρο και τις συνθήκες του συγκεκριμένου ατυχήματος.

Εμείς πιστεύουμε ότι ο χρόνος, ο χώρος και οι συνθήκες ενός θανάτου εργαζόμενου στο χώρο της εργασίας του δεν πρέπει και δεν μπορεί να αποτελεί προσωπικό δεδομένο και εφτασφράγιστο μυστικό.

Το ΜέΡΑ25 απαιτεί να διερευνηθούν άμεσα οι συνθήκες και τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο του αδικοχαμένου εργαζόμενου και να αποδοθούν τάχιστα οι ευθύνες σε όποιον και όπου αντιστοιχούν.

Κινούμενο προς αυτή την κατεύθυνση θα ασκήσει και τον αναγκαίο κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Τομέας Εργασίας – ΘΟΒ Συνδικαλιστικού ΜέΡΑ25

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης