"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14 C
Trikala

ΜέΡΑ25 Τρικάλων: Μας αρέσει να μας μισεί το σύστημα των ολιγαρχών  

lafarm

Σχετικά άρθρα

Είμαστε έτοιμοι για ακόμα χειρότερη, πιο επιθετική κινδυνολογία και για fake news που θα έκαναν και τον Τραμπ να κοκκινίσει. Κάποτε, πάγια στρατηγική φίμωσης όποιου μιλούσε για Αλλαγή ήταν η φράση: «Οι κομμουνιστές θα σας πάρουν τα σπίτια».

Τώρα που τα σπίτια τα παίρνουν οι δικοί τους τραπεζίτες, τα δικά τους φαντς, σταμάτησαν να μιλάνε για σπίτια και επιδίδονται σε νέα κινδυνολογία: «Λαέ, θα σου κλείσουν τις τράπεζες», εκείνοι που το 2015 έκαναν τα πάντα για να κλείσουν.

«Λαέ θα χάσεις τα ευρώ που έχεις καταθέσει στις τράπεζες». «Θα χάσεις τις καταθέσεις σου» τολμάνε να πουν εκείνοι που ανάγκασαν το λαό να ξοδέψει ό,τι καταθέσεις είχε για να ζήσει, τον λαό που βλέπει την εφορία να κατάσχει τις λιγοστές οικονομίες του μέσα από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Δεν παραξενευόμαστε βέβαια. Το 1981, η Δεξιά ούρλιαζε πως ο Ανδρέας Παπανδρέου, ως νέος Χότζα, θα μας έκανε Αλβανία. Το 2015, Δεξιά και το συνθηκολογημένο ΠΑΣΟΚ ούρλιαζαν ότι ο τότε ΣΥΡΙΖΑ θα μας έκανε Βενεζουέλα. Σήμερα, οι ίδιοι ουρλιάζουν ότι το ΜέΡΑ25 έρχεται για να μας βγάλει από το ευρώ, από την Ευρώπη, από τον πολιτισμένο κόσμο, από … τον γαλαξία.

Φαίνεται πως ονοματίζοντας στη Βουλή τους ολιγάρχες που κινούν τα νήματά τους, εξηγώντας τις κομπίνες τους με τρόπο που κατανοούν οι πολίτες και, παράλληλα, καταθέτοντας άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις στα δεινά που εκείνοι έφεραν αποτελούμε κίνδυνο για τη Δεξιά, αλλά δεν θα τους αφήσουμε να αποπροσανατολίσουν ούτε τα στελέχη μας, ούτε το εκλογικό σώμα.

Διότι τα κύρια ερωτήματα είναι:

Είναι βιώσιμη η Ελλάδα χωρίς ανατροπή των μνημονιακών δεσμεύσεων;

Ποιο κόστος είναι μεγαλύτερο; ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ που θα αφήσει τις τράπεζες ανοιχτές -γι’ αυτούς που έχουν λεφτά και δεν είναι πάρα πολλοί, και σίγουρη ερημοποίηση για τους υπόλοιπους ή ΡΗΞΗ και πιθανότητα πραγματικής ανάπτυξης για τους πολλούς;

Το διακύβευμα για το μέλλον αυτής της χώρας είναι αυτό.

Το σύστημα ΔΗΜΗΤΡΑ,  η ξεκάθαρη θέση μας που τα τρολς της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού κάνουν ότι μόλις ανακάλυψαν κι ας το έχουμε καταθέσει ως Σχέδιο Νόμου από τον Δεκέμβριο του 2020, είναι ένα απαραίτητο εργαλείο. Είναι ένα δημόσιο σύστημα δωρεάν ψηφιακών συναλλαγών, ανεξάρτητο από τις τράπεζες και την ΕΚΤ, για χρήση εντός του ευρώ. Σε περίπτωση τραπεζικής κρίσης, το σύστημα ΔΗΜΗΤΡΑ θα μειώσει το κόστος της κρίσης θα είναι εργαλείο που σήμερα η χώρα δεν διαθέτει. Σε περίπτωση που χρειαστεί να δημιουργηθεί εγχώριο χρήμα, το σύστημα ΔΗΜΗΤΡΑ θα αποτελέσει τη βάση του νέου εθνικού νομίσματος.

Μας εγκαλούν για το ΔΗΜΗΤΡΑ μόνο όσοι απαιτούν από κάθε κυβέρνηση να μην κάνει τα ελάχιστα που απαιτεί η βιωσιμότητα της Ελλάδας.

Μας εγκαλούν το ΔΗΜΗΤΡΑ μόνο όσοι απαιτούν από κάθε κυβέρνηση να συνθηκολογεί σε κάθε ποταπή απαίτηση των φαντς και της τρόικας.

Είμαστε περήφανοι που όχι μόνο τιμούμε το «ΟΧΙ» αλλά και που σχεδιάσαμε ένα τεχνοκρατικά άρτιο ψηφιακό σύστημα-εργαλείο υπέρ του λαού.

Σύστημα που δίνει βαθμούς ελευθερίας εντός του ευρώ και καταργεί το τραπεζικό μονοπώλιο στις συναλλαγές/πληρωμές άρα μειώνει το κόστος μιας τραπεζικής κρίσης τυχαίας ή σχεδιασμένης από την τρόικα και μπορεί, αν χρειαστεί, να γίνει η βάση για εθνικό νόμισμα.

Είναι δυνατόν να μην έχουμε τέτοιο σχέδιο; Είναι δυνατόν να μην έχουμε σχέδιο για να συνεχίζουν απρόσκοπτα οι συναλλαγές αν οι τράπεζες χρεωκοπήσουν όπως πρόσφατα ο κολοσσός της Credit Suisse ή σε περίπτωση που το ευρώ διαλυθεί ή που η ΕΚΤ τραβήξει την ρευστότητα για να συνεχιστεί η λεηλασία της χώρας μας στο διηνεκές;

Πραγματικά χαιρόμαστε για τη δαιμονοποίηση μας. Είναι απόδειξη ότι είμαστε στο σωστό δρόμο, σε μια μακρά πορεία για τη δημιουργία μιας μαζικής αγωνιστικής, ανυπάκουης και ανυπότακτης Αριστεράς που χτίζουμε όλοι μαζί και που θα βγάλει την Ελλάδα από το καθεστώς της χρεοδουλοπαροικίας στο οποίο την έχουν φυλακίσει οι ολιγάρχες της, οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι και τα mediaκα τους παπαγαλάκια.

ΜέΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για τις θέσεις του ΜΕΡΑ25 χρειάζεται σήμανση:

    “Μην πέσετε στον γκρεμό, θα σκοτωθείτε”

    Τόσο προφανής είναι η πορεία προς αυτο-καταστρφοή της Ελλάδα που υπόσχονται!

    • Επειδή νομίζετε ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου σας θυμίζω ότι την Ελλάδα τη χρεοκόπησε το κόμμα που είναι αυτή τη στιγμή στην κυβέρνηση. Και μέχρι στιγμής το μόνο που έχει πετύχει είναι η ερήμωση της χώρας. Ούτε στο τρένο δεν τολμάμε να μπούμε.

      • Tην Ελλάδα την χρεωκόπησαν τα δανεικά της μεταπολίτευσης, όλων των κομμάτων, με τελευταία πράξη τον Κωστάκη κ Γιωργάκη, και την ξαναχρεωκόπησε ο Γιάνης και ο Τσίπρας, οπότε έφεραν και το 3ο αχρείαστο μνημόνιο.

        • Για να ξανα- χρεωκόπησε όπως αναφέρεις, άρα είχε έλθει στα ίσα επί Σαμαρά-Βενιζέλου. Βάσει της …φρενός σου δηλαδή. Επίσης, το 1ο και 2ο μνημόνιο, ήταν …χρειαζούμενα. Τι ωραία τα γράφεις…
          Δεν μας έγραψες το όνομα του κόμματος του Κωστάκη, στον οποίο ορκιζόταν όλοι οι ομοϊδεάτες σου. Τώρα τον αποκηρύσσουν (μετά βδελυγμίας) και ομνύουν στο χαρούμενο παιδί. Υπομονή, έρχεται η σειρά του Δημάρχου.

          • Φυσικά και ήταν προ-απαιτούμενα το 1&2 Μνημόνιο για να μας αναχρηματοδοτήσουν το χρέος από ΕΕ, μετά την χρεωκοπία του 2008.
            Θα μας έδιναν ξανά λεφτά, χωρίς να γίνουν μεταρρυθμίσεις?

            Αυτά μόνο με λεφτόδεντρα του Γιάνη γίνονται στη φαντασία σας.

            Και μετά από τις θυσίες 2 Μνημονίων, λίγο πριν προληπτική γραμμή πίστωσης πίστωσης του 2015, είχαμε το εξάμηνο Γιάνη-Τσίπρα που εξανέμισε όλη την προσπάθεια και μας έφερε το 3ο Μνημόνιο.

            • Επικαλούμενος την ανδρεία σου, πες μου με παρρησία: Αυτά που γράφεις τα πιστεύεις;
              Φτάνει μέχρι εκεί ο νους σου, να νομίζεις ότι ήρθε κάποιος …Τσίπρας και κάποιος Γιάνης,σταλμένοι από τον λαό να κυβερνήσουν; Χωρίς να πούνε το Ο(λα).Κ(αλά) από το κτήριο της οδού Βασ. Σοφίας αρ. 91, Τ.Κ.101 60; Χωρίς να τους ”δει” ο …Πάπας; Το Άγιον Όρος(μτφ. Εφραίμ);

  2. Δεν έχει σημασία, αν τα πιστεύεις, είναι η πραγματικότητα. “Μπορείς να αρνηθείς την πραγματικότητα αλλά όχι τις συνέπειες της”.
    Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα που υπόσχεται ο μάγος Γιάνης, με ΙOUs, και ας βάλει και τη φάτσα του πάνω, για να ικανοποιήσει τον ναρκισσισμό του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης