"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Μήνυμα αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μιχαλάκη για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

mixalakis

Η καθιέρωση της 5ης Ιουνίου από τον Ο.Η.Ε ως Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος αποτελεί ευκαιρία όχι μόνο για σκέψη, αλλά και για λήψη αποφάσεων και ανάληψη συντονισμένων δράσεων με στρατηγικό στόχο την προστασία του φυσικού μας πλούτου, καθώς η υιοθέτηση οικολογικών συμπεριφορών είναι πέρα από  κοινωνικό  πρωτίστως πολιτικό θέμα.

Η αλματώδης τεχνολογική εξέλιξη των τελευταίων δεκαετιών ενοχοποιείται  για την υποβάθμιση του φυσικού μας χώρου και συχνά λέγεται πως «πληρώνουμε το τίμημα» της ανάπτυξης με τις πλείστες αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Ακριβώς αυτό  είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε χρησιμοποιώντας την τεχνολογία στην περιβαλλοντική προστασία, διασφαλίζοντας τη φυσική μας κληρονομιά και τον φυσικό πλούτο της περιοχής μας, που αποτελεί  το μεγάλο της  συγκριτικό πλεονέκτημα και εφαλτήριο για πορεία ανάπτυξης.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων ανταποκρινόμαστε στο «κάλεσμα των καιρών» με έργα που σεβόμενα το περιβάλλον αξιοποιούν και εξοικονομούν τους πολύτιμους φυσικούς του πόρους και προβάλλουν τον μοναδικό φυσικό πλούτο της περιοχής μας. Υποστηρίζουμε και αναδεικνύουμε πρωτοβουλίες φορέων και ομάδων ευαισθητοποιημένων πολιτών στοχεύοντας στην εδραίωση μιας σύγχρονης οικολογικής συνείδησης, καθώς η θωράκιση του φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί ευθύνη και καθήκον του καθενός μας ξεχωριστά και όλων μαζί σε κεντρικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο.

Ως περιφερειακή αρχή, θέτουμε σαν βασική μας προτεραιότητα την ανάδειξη και ανάπτυξη του  Νομού Τρικάλων με προαπαιτούμενο τον σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και άρα τον σεβασμό στην ίδια τη ζωή των πολιτών. Για να  κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενεές, στα παιδιά και τα εγγόνια μας, τον φυσικό χώρο που  θα εγγυάται  καλύτερη ποιότητα ζωής,  αποκαθιστώντας τις χαμένες ισορροπίες.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης