"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Μήνυμα ΚΚΕ – ΚΝΕ για τις βάσεις εισαγωγής

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Θέλουμε να δώσουμε θερμά συγχαρητήρια στις νέες και τους νέους του νομού Τρικάλων που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια και ΑΤΕΙ, που κατάφεραν να ξεπεράσουν δυσκολίες και εμπόδια, υψηλής δυσκολίας θέματα.
Καλή δύναμη στους γονείς τους, που έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη και απ’ ό,τι φαίνεται θα συνεχίσουν να πληρώνουν για το αυτονόητο δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν Παιδεία.
Για τους των νέους που πέρασαν σε σχολή εκτός του τόπου κατοικίας τους, αλλά και για τους νέους που πέρασαν στις σχολές των Τρικάλων πρέπει άμεσα να προβλεφθούν υποδομές δωρεάν στέγασης, σίτισης, να έχουν όλοι δωρεάν δικαίωμα μετακίνησης.
Απευθύνουμε ξεχωριστό κάλεσμα στις νέες και τους νέους, που δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε πανεπιστήμια και ΑΤΕΙ ή οδηγήθηκαν σε διαφορετικούς δρόμους.
Τους καλούμε να μην παραιτηθούν από το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή. Είναι επείγουσα ανάγκη να παρθούν μέτρα στήριξης για αυτούς τους νέους, για επαγγελματικές σχολές δημόσιες και δωρεάν, καταβολή επιδόματος ανεργίας από την πρώτη μέρα αναζήτησης δουλειάς, για πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων, το ΚΚΕ επαναφέρει την πρότασή του για τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων:
• Να έχουν οι μαθητές το δικαίωμα επανάληψης της διαδικασίας, όσες φορές επιθυμούν, καθώς και τη δυνατότητα κατοχύρωσης βαθμολογίας.
•Άμεσα να δημιουργηθούν δομές πρόσθετης διδακτικής στήριξης για τους μαθητές του Λυκείου, καθώς και για τους απόφοιτους που επιθυμούν να ξαναδώσουν.
Κοινή προοπτική για όλους τους νέους είναι να ενώσουν την πάλη τους με το λαό, για ν’ αλλάξει η κατάσταση στην Παιδεία και την κοινωνία, να καταργηθούν παλιά και νέα μνημόνια.
Για σπουδές πραγματικά δωρεάν και αναβαθμισμένες, με το πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για το επάγγελμα.
Υπάρχει λύση για να ικανοποιηθεί η ανάγκη για σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
Για να εξαλειφθεί η ανεργία, το άγχος και η ανασφάλεια.
Να μην οδηγείται κανένας νέος στην μετανάστευση.
Η λύση αυτή είναι στα χέρια του λαού και της νεολαίας. Είναι ο δρόμος της πάλης και της αξιοπρέπειας, για να γίνει ο λαός πραγματικά κυρίαρχος, ιδιοκτήτης του πλούτου, ανατρέποντας την εξουσία του κεφαλαίου, αποδεσμεύοντας τη χώρα απ’ την ΕΕ και τη μέγγενη του χρέους.

Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας

Τομεακό Συμβούλιο Τρικάλων

ΤΡΙΚΑΛΑ 26/8/2015

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης