"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μιχαλάκη για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο φετινός εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821 συμπίπτει με τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Ο συμβολισμός είναι μέγιστος. Και τα μηνύματα του Αγώνα για την Ελευθερία πιο επίκαιρα από ποτέ.

Η σκέψη των Αγώνων του Έθνους μας, πάντα θερμαίνει τις καρδιές μας και η ιστορική μνήμη μας καθοδηγεί στο να προσπαθούμε να αποφύγουμε λάθη του παρελθόντος και να κοιτάμε μπροστά, γνωρίζοντας πως η Ενότητα μας έχει οδηγήσει σε λαμπρές στιγμές στην μακραίωνη ιστορία μας.

Ο Ελληνισμός στέκει αγέρωχος απέναντι στην όποια μορφή τυραννίας, και στέλνει το μήνυμα πως ο Αγώνας που δίνεται για τα υψηλά ιδανικά της Ελευθερίας και της Αξιοπρέπειας, ακόμη και όταν είναι άνισος, δύναται να καταστεί νικηφόρος.

Τα λόγια του Γέρου του Μωριά, στον ιστορικό λόγο του στην Πνύκα, αποτελούν πνευματική παρακαταθήκη για όλους μας, και ηχούν ως μία διαχρονική αφύπνιση του Έθνους απέναντι σε όλες τις προκλήσεις που καλέστηκε ή θα καλεστεί να αντιμετωπίσει. «Ως μία βροχή, έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και οι κληρικοί, και οι προεστοί, και οι καπεταναίοι, και οι πεπαιδευμένοι, και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό, και εκάμαμε την Επανάσταση».

Σήμερα 200 χρόνια μετά, η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε σειρά προκλήσεων. Η χώρα μας με την έξοδο από την οικονομική κρίση, που έφερε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας σε πολύ δύσκολη θέση, βρίσκεται μπροστά σε μία πανδημία που σαρώνει τον πλανήτη. Άλλη μια δύσκολη μάχη, την οποία θα πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί και η οποία να είστε σίγουροι ότι θα μας βρει νικητές. Με ενότητα, με σεβασμό, με υπομονή, μπορούμε να την αφήσουμε πίσω μας και να προχωρήσουμε μπροστά.

Ταυτόχρονα οφείλουμε να είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση στα εθνικά μας θέματα, ακολουθώντας μία πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, που οφείλει να έχει και έχει στο επίκεντρό της τα εθνικά μας δίκαια.

Η χώρα μας πανηγυρίζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Ανεξαρτησία. Και στέλνει μήνυμα Ελευθερίας και Δημοκρατίας σε όλο τον πλανήτη. Ελευθερίας στην καρδιά, ελευθερίας στη σκέψη.

Χρήστος Μιχαλάκης

Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης