"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Μήνυση κατά δημότη για συκοφαντική δυσφήμηση από το δήμαρχο Τρικκαίων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο δήμαρχος Τρικκαίων,  κατέθεσε μήνυση-έγκληση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά δημότη – πρώην υποψήφιο δημοτικό σύμβουλό της παράταξης Χρ Λάππα –  τον κ. Eυάγγελο Σαμαρά  . Ο δήμαρχος κ. Παπαστεργίου  κατέθεσε μήνυση για άρθρο που δημοσίευσε ο πολίτης  στον τοπικό τύπο . Όπως ανέφερε στην TrikkiPress o κ Σαμαράς ” Με εγκαλεί ο δήμαρχος γιατί έκανα αναπαραγωγή τις καταγγελίες του κ. Πολυμεροπουλου”.

Η συνέχεια στα Δικαστήρια όπου καλείται για παροχή εξηγήσεων στις 5 Δεκεμβρίου 2018

Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.

Το επίμαχο άρθρο της 25.6.2018

Για να μπορέσεις να συγκρίνεις καταστάσεις θα πρέπει να τις τοποθετήσεις στο ίδιο χρονικό πλαίσιο και στον ίδιο γεωγραφικό χώρο.

Με απόλυτους αριθμούς και με στοιχεία μπορείς να οδηγηθείς με ασφάλεια για αυτά που οι άλλοι κάνουν και εμείς …. με παράπονο… παρακολουθούμε να διαδραματίζονται.

Δήμαρχοι που δούλεψαν σκληρά, κυνήγησαν και τόλμησαν.
Δήμαρχοι που είδαν ότι μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων έκαναν και κάνουν το δήμο τους ισάξιο άλλων ευρωπαϊκών.
Δήμαρχοι που δημιούργησαν θέσεις εργασίας και δημιουργούν περιβάλλον για προσέλκυση επενδύσεων.
Δήμαρχοι που κατάλαβαν την γεωγραφική θέση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του δήμου τους και έδρασαν.

Έτσι λοιπόν, σήμερα και όχι στο απώτερο και μακρινό μέλλον, υλοποιούνται από  :

  1. Τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη έργα ανάπτυξης 80.065.000 ευρώ με σκοπό να υλοποιηθούν σημαντικές επενδύσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν στη ριζική αλλαγή φυσιογνωμίας της πόλης, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στην προσέλκυση και άλλων επενδύσεων, στη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά και στην επίλυση καίριων ζητημάτων που απασχολούν  την κοινωνία. Οι δράσεις –μεταξύ άλλων- αφορούν σε βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος/ ανάπλαση πόλεων/ αναζωογόνηση υποβαθμισμένων περιοχών (15 εκατ. ευρώ), βελτίωση της πρόσβασης σε οικονομικά προσιτές, βιώσιμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης (12,3 εκατ. ευρώ), επενδύσεις στις υποδομές υγείας και τις κοινωνικές υποδομές (7,4 εκατ. ευρώ), διατήρηση/ προστασία και ανάπτυξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς (7,253 εκατ. ευρώ), προώθηση της επιχειρηματικότητας/ στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων και φυτωρίων επιχειρήσεων (7 εκατ. ευρώ), στήριξη της ικανότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να αναπτυχθούν στην εθνική, διεθνή αγορά και να συμμετέχουν σε διαδικασίες καινοτομίες (6,8 εκατ. Ευρώ).
  2. Οι Δήμοι Καλλιθέας, Π. Φαλήρου και Αλίμου μέσα από τη συνεργασία του Παντείου Πανεπιστημίου, του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της Εθνικής Βιβλιοθήκης και του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», καθώς και έπειτα από ευρεία διαβούλευση με όλους τους κοινωνικούς φορείς, τους συλλόγους και τα σωματεία της πόλης πέραν  των παραπάνω δράσεων  φρόντισαν να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση  στην ανάδειξη μιας ιδιαίτερης ταυτότητας. Αυτή σχεδιάζεται να αναδειχθεί με τη δημιουργία, αναβάθμιση και δικτύωση πολιτιστικών υποδομών και δομών (θέατρα, πολυχώροι Τέχνης, πολιτιστικά κέντρα, θερινοί κινηματογράφοι κ.α.), με την εκτέλεση έργων ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων, μνημείων, εκκλησιών κ.α.
  3. Ο δήμαρχος Βόλου εξασφάλισε 5 εκ. για το Θέατρο Βόλου, κατασκευάζει ποδηλατόδρομους, δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, δύο πάρκινγκ, δημιουργούνται τα job centers όπου θα μπορούν να εκπαιδεύουν, αλλά και να συμβουλεύουν τους ανθρώπους που θέλουν να βρουν δουλειά  αλλά και αναβαθμίζει την Πλατεία Πανεπιστημίου συνδυάζοντας τη δημιουργία ενός πολυδύναμου χώρου με αύξηση του πράσινου στο κέντρο της πόλης.
  4. Ο δήμαρχος Αθηναίων με έργα 9.5 εκατομμύρια ευρώ δημιουργεί δράσεις οι οποίες εντάσσονται σε μια συνεκτική αναπτυξιακή στρατηγική και στηρίζονται στο δίπτυχο: οικονομική ανάπτυξη της πόλης – βελτίωση της ποιότητας ζωής των Αθηναίων. Για το λόγο αυτό, έχουν επιλεγεί παρεμβάσεις με σημαντικό αντίκτυπο στην Αθήνα που θα συμβάλουν στην αναζωογόνηση της πόλης, στην ανακούφιση ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και στη βελτίωση της ζωής των κατοίκων .

Σε όλα τα παραπάνω ξέρεις εμείς τι  έχουμε να αντιτάξουμε ;

  1. Την πρόταση ύψους ενός 1.000.000 για την αγροτική οδοποιία που δεν έτυχε καμιάς αποδοχής όπως και εκείνης της πρότασης στο Πράσινο Ταμείο για την αλλαγή λαμπτήρων σε τύπου led του δημοτικού φωτισμού που ακολούθησε τη τύχη της πρώτης.
  2. Το χάλι της γέφυρας Καλατράβα που τόσες φορές ο κ. Παπαστεργίου δήλωνε μέσω δελτίων τύπου ότι θα δοθεί λύση και πότε δεν δόθηκε.
  3. Την εγκατάλειψη και απαξίωση του ποδηλατοδρομίου στις Καρυές, του Ζωολογικού Κήπου αλλά και της Τουριστικής Αγοράς στην συνοικία του Αγίου Οικουμενίου.
  4. Την αποτυχία να εκμεταλλευτούμε την χορηγία που προσέφερε ο αποθανών κ. Παντελιδάκης ύψους 5.5 εκατομμυρίων ευρώ σύμφωνα με την οποία, ήθελε  να αγοράσει 2 ακίνητα, να τα ανακαινίσει και να τα παραδώσει στον δήμο. Από το ποσό που θα είχε μείνει είχε σκοπό  να δοθεί για την αποπεράτωση του κλειστού γηπέδου στις Καρυές.
  5. Τα ανακριβή δελτίου τύπου που μιλούσαν για τοποθέτηση τάπητα στα νηπιαγωγεία και δεν ενημερώθηκε ποτέ ο δημότης για την αστοχία και τη μη τελικά τοποθέτηση αλλά και τη δημιουργία πάρκου σε χώρο που ήδη προΰπήρχε στην συνοικία των Ρομά με περίφραξη όπου η μόνη περίφραξη είναι η σίτα του σπιτιού που

συνορεύει !!!!!!!.

  1. Την απώλεια δημοτικής περιουσίας ύψους 60.000 έως 90.000 ευρώ (από την κλοπή ανταλλακτικών ) όπως  αποκάλυψε ο κ. Πολυμερόπουλος στο δημοτικό συμβούλιο όπως και την καταγγελία ότι έπρεπε ήδη να έχει επέμβει εισαγγελέας για τις κοινωνικές δομές.
  2. Να ελπίζουμε στην βοήθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τον χλοοτάπητα του δημοτικού σταδίου αλλά και των αποδυτηρίων του γηπέδου της Σωτήρας.
  3. Να ελπίζουμε στον …. Θεό … να μας λυπηθεί γιατί μετά από δυο πλημμύρες και τις καταστροφές περιουσιών δημοτών δεν έγινε ούτε … μισό… αντιπλημμυρικό έργο.
  4. Να είμαστε ίσως και ο μοναδικός δήμος που δεν μπόρεσε σε συνεργασία με τους γειτονικούς να εκμεταλλευτεί το κάλλος του ορεινού όγκου, τη Μονή Δολιανών και τα Μετέωρα για να πουλήσουμε το τουριστικό προϊόν. Αν θέλεις να μάθεις πως γίνεται να σου πω ότι ιδιώτης που ασχολείται με κατασκηνώσεις στο Κακοπλεύρι Καλαμπάκας κατάφερε, μέσα στη δίνη της κρίσης , να διπλασιάσει τους ωφελούμενους της κατασκήνωσης σε σχέση με πέρυσι χρησιμοποιώντας αυτό το θείο δώρο της φύσης.

Χάθηκαν 4 χρόνια ,σε λίγο θα γίνουν 5 ,που πρέπει όμως να τα τοποθετήσεις χρονικά για να διαπιστώσεις πως μεγάλωσε η απόσταση από τους υπόλοιπους  και με θάρρος να δεις αυτούς που μας  έβαλαν χαμηλά τον πήχη μόνο και μόνο για να είναι ίσος με το πολιτικό τους ανάστημα.

Να τα τοποθετήσεις μέσα στο χρόνο που γίνονται γιατί αυτά τα χρόνια αν τα αφαιρέσεις από τα χρόνια της κρίσης τότε μόνο θα καταλάβεις τι χάσαμε.

Τις ευκαιρίες και τις ελπίδες που μπορούσαμε να είχαμε. Το όνειρο και το όραμα που δεν διεκδικήσαμε.

Ευάγγελος Σαμαράς

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης