"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

«Μαζί για τα Τρίκαλα»: Απέχουμε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με επιστολή του προς την πρόεδρο του ΔΣ Τρικκαίων Νικολέτα Μπρουζούκη, ο Κώστας Κρεμμύδας, κάνει γνωστή την απόφαση της παράταξης «Μαζί για τα Τρίκαλα» να απέχει από την αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συνεδρίαση δια τηλεδιασκέψεως.

Κυρία πρόεδρε,

Με την  παρούσα επιστολή σας γνωστοποιούμε ότι η Δημοτική Παράταξη  «Μαζί για τα Τρίκαλα»,  δεν θα δώσει το παρών στη προσεχή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 1/7/2021 δια τηλεδιασκέψεως ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο διεξαγωγής  του.

 Ήδη από τα προηγούμενα συμβούλια είχαμε εκφράσει την δυσαρέσκεια μας, ιδίως δε στο προηγούμενο, ένα μήνα πριν, όταν και πλείστες οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες επανήλθαν στην πρότερα κατάσταση μετά την εξομάλυνση της πορείας της πανδημίας στη χώρα μας .

Από την πρώτη στιγμή η παράταξή μας έδειξε την απαιτούμενη σοβαρότητα για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας όταν και πολύ νωρίς επιδοκιμάσαμε την έγκαιρη λήψη της απόφασης για την εφαρμογή των ΠΝΠ για τον πρώτο έλεγχο της άγνωστης μέχρι τότε πορείας της διαφαινόμενης πανδημίας αλλά  και μέχρι να οριοθετηθεί η επικινδυνότητα των συνθηκών και στηρίξαμε στην πράξη την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων και την πολιτική εφαρμογής των εμβολιασμών .

Η κατάσταση ενδεχομένως να μην αλλάξει κατά πολύ τα επόμενα χρόνια⸱ όλη μας η καθημερινότητα θα σχετίζεται με τον ιό ενώ ακόμα κι όταν επιστρέψουμε στην πρότερη καθημερινότητα, αυτή θα είναι πολύ διαφορετική. Άρα γνωρίζοντας πλέον τα δεδομένα θα πρέπει να διαφυλάξουμε την δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, την δίκαιη κατανομή των πόρων, την διαυγή και διαφανή διαδικασία λήψης αποφάσεων και τη σοβαρή αντιμετώπιση της ανθρώπινης υπόστασης που θα σέβεται την ανάγκη και την δοκιμασία των πολιτών.

Θεωρούμε όμως ότι πλέον η επίκληση των εκτάκτων καταστάσεων που ζούμε έχει ξεπεράσει το ανεκτό και επιτρεπόμενο όριο. Αναθέσεις σε έργα και υπηρεσίες, εφησυχασμός, στημένες εκδηλώσεις προβολών στα social media, πειθήνια και συμβατική στάση σε λανθασμένες κυβερνητικές επιλογές και διαχειριστική λογιστικού τύπου λογική, μέρος των οποίων είναι και οι τηλεδιασκέψεις όπου λαμβάνονται σοβαρές αποφάσεις, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τον δημόσιο διάλογο, είναι απαραίτητο να αλλάξουν.

Η ποιότητα των συνεδριάσεων των ανώτατων αποφασιστικών οργάνων των ΟΤΑ είναι αδιαμφισβήτητα ιδιαιτέρως υποβαθμισμένη δια των εξ αποστάσεως συνεδριάσεων. Τα δημοτικά συμβούλια της χώρας έχουν κρίσιμο ρόλο για την ανάπτυξη των Δήμων και πρέπει να μεριμνήσουμε για την εύρυθμη λειτουργεία τους. Κι ενώ πλέον μέρα με τη μέρα αίρονται όλο και περισσότεροι περιορισμοί, στους οποίους μας είχε οδηγήσει το lockdown, τη στιγμή που έχει αρθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας, που έχει καταργηθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας, που γίνονται γάμοι και συναυλίες με πολλούς παρευρισκόμενους, τη στιγμή που η πλειονότητα των δημοτικών συμβούλων έχει εμβολιαστεί, είναι ανεπίτρεπτο να εμμένει η κυβέρνηση στη συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων της χώρας δια τηλεδιασκέψεως.

Ζητούμε τη δια ζώσης διεξαγωγή των δημοτικών συμβουλίων με την τήρηση φυσικά όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων προστασίας. Θεωρούμε ότι είναι μια απόφαση η οποία θα λειτουργήσει προς όφελος της λειτουργίας των ΟΤΑ, και η οποία θα διασφαλίσει το δημοκρατικό ρόλο του θεσμού.

Εδώ υπεισέρχεται η πολιτική ευθύνη του Δημάρχου Τρικκαίων κ Παπαστεργίου που ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ θεωρούμε ότι δεν μερίμνησε δεόντως ούτως ώστε να πιεστεί και να πειστεί η κυβέρνηση για την έγκαιρη αλλαγή του νομικού πλαισίου που επιβάλει τους περιορισμούς στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων. Το θεωρούμε δεδομένο ότι οι ΟΤΑ μπορούν να διασφαλίσουν την εφαρμογή των πρωτοκόλλων υγειονομικής προστασίας και δεν υπάρχει πλέον δικαιολογία για να συνεχίσουν να λειτουργούν τα δημοτικά συμβούλια δια τηλεδιασκέψεως.

H παρουσία η μη των δημοτικών συμβούλων της παράταξης στη συνεδρίαση έχει την έννοια της κατά συνείδηση επιλογής σεβόμενοι πάντα την αρχή της ανεξαρτησίας στο πλαίσιο των προσωπικών απόψεων και θέσεων.

Με σεβασμό και εκτίμηση προς τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου 

                                                                      Ο Επικεφαλής της παράταξης  «Μαζί για τα Τρίκαλα»

                                                                         Κρεμμύδας Κωνσταντίνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης