"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Μαθητές “ανέκριναν” τον Δήμαρχο Τρικκαίων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την πιο σημαντική του συνέντευξη παραχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Τρικκαίων, αφού «ανακρίθηκε» από δεκάδες μαθητών Γυμνασίων της πόλης των Τρικάλων. Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης, αντιπροσωπεία 8 μαθητών από κάθε ένα από τα  1ο, 2ο, 3ο, 5ο, 6ο, 7ο, και 9ο  Γυμνάσια της πόλης (δηλαδή 56 μαθητές και μαθήτριες) επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο, ο οποίος τους υποδέχθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Εκεί, οι μαθητές, μετά την εισαγωγική ομιλία της υπεύθυνης της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Ελένης Γιοντζή, με τη σειρά υπέβαλαν ερωτήσεις πολλές και συγκεκριμένες στον κ. Παπαστεργίου. Η αποστροφή του λόγου του οποίου, περί «η αλλαγή θα έρθει από εσάς», έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και, σαν να έδωσε το σύνθημα για να αρχίσει ο καταιγισμός των ερωτήσεων.

Ερωτήσεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν και σχετίζονται με την κινητικότητα, την προσπελασιμότητα και την προσβασιμότητα στην πόλη, αλλά και στα χωριά του Δήμου.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές ζήτησαν να μάθουν:

–          Ποιες παρεμβάσεις προγραμματίζονται για το ποδήλατο και την κινητικότητα γενικότερα

–          Ποιες δράσεις θα γίνουν και ποιες θα συνεχιστούν για την προώθηση της κίνησης με ποδήλατο, όπως η πολύ επιτυχημένη ποδηλατάδα της Κυριακής

–          Ποια η πιθανότητα να δοθούν κίνητρα για τη χρήση ποδηλάτου

–          Ποιοι είναι αρμόδιοι για τους ελέγχους σχετικά με την παράνομη στάθμευση την επιβολή προστίμων και την τήρηση του Κ.Ο.Κ.

–          Πώς θα αντιμετωπίσει η δημοτική αρχή, ζητήματα κυκλοφοριακού

–          Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα αστικά και πιθανή ίδρυση Δημοτικής Συγκοινωνίας,

–          Τι θα γίνει με τους ελεύθερους χώρους

Υπήρξαν, επίσης, και παρεμβάσεις για συγκεκριμένα ζητήματα, όπως ο ποδηλατόδρομος στην οδό Καλαμπάκας, το κλείσιμο οδών της πόλης κ.α.).
Εν ολίγοις, το επίπεδο των μαθητών ήταν εξαιρετικά υψηλό, με την υποβολή ερωτήσεων και την κατάθεση προτάσεων, που έδειχναν σχηματισμένη άποψη για τα ζητήματα του κυκλοφοριακού στην πόλη και στα χωριά. Για τα οποία υπήρξε και συγκεκριμένη ερώτηση, που σχετιζόταν με την ενθάρρυνση χρήσης ποδηλάτου σε αυτά.
Η σημερινή συνέντευξη έδειξε, επίσης, ξεκάθαρα, ότι οι αυριανοί ενεργοί πολίτες ανησυχούν ήδη για το μέλλον του Δήμου μας. «Αυτούς μπορούμε και πρέπει να ενθαρρύνουμε, να του αφουγκραστούμε, να τους ακούσουμε με προσοχή, αφού είναι, όχι μόνο οι ουσιαστικοί χρήστες ων παρεμβάσεων, αλλά και οι τελικοί κριτές για τον Δήμο που θα τους παραδώσουμε», τόνισε ο κ. Παπαστεργίου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης