"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ κατά του ναζισμού

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με το «Κάψε τα σενάρια και γράψε το δικό σου» ως κεντρικό σύνθημα, προετοιμάζεται και στα Τρίκαλα το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί στο μεγάλο ραντεβού των μαθητών στον γνώριμο χώρο της πλατείας Ρήγα Φεραίου.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ είναι αφιερωµένο στους µαθητές που έχουν όνειρα για τη ζωή και το µέλλον τους και δε συµβιβάζονται µε την κατάσταση που ζουν στο σπίτι και το σχολείο τους. Προβληµατίζονται για όσα συµβαίνουν γύρω τους, είναι ανήσυχα πνεύµατα και ψάχνουν απαντήσεις στα χιλιάδες “γιατί”.

Καλούμε κάθε νέο να έρθει στο Μαθητικό Φεστιβάλ, να μάθει από πρώτο χέρι για τι παλεύει η ΚΝΕ. Το Μαθητικό Φεστιβάλ το χτίζουμε κάθε χρόνο εμείς, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, με το μεράκι και τη δίψα μας για συζήτηση, πολιτιστική δημιουργία, διασκέδαση.

Καλούμε κάθε νέο «να κάψει τα σενάρια» των εγκληματιών ναζιστών της Χρυσής Αυγής. Όταν το φίδι του ναζισμού ξυπνά και στην πόλη μας δε μπορούμε  να αδιαφορούμε. Έχουμε τη δύναμη και την ευκαιρία να μαυρίσουμε τα φασιστικά ψηφοδέλτια  κοκκινίζοντας την κάλπη… Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στο φασισμό   και σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει…..

Το πρόγραμμα του μαθητικού φεστιβάλ περιλαμβάνει:

  • Το θεατρικό δρώμενο “Οι Καρχαρίες”  από θεατρική ομάδα της ΚΝΕ
  • Χαιρετισμό από την μαθήτρια Ειρήνη Παπαδημητρίου, υποψήφια με την Λαϊκή Συσπείρωση Τρικκαίων
  • Ομιλία από την Κλεόνη Ντούβλη, υποψήφια με την Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας
  • Συναυλία hip hop με μαθητικά σχήματα

Στον χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο με παλιές και νέες εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής, παιδότοπος με δραστηριότητες, όπως επίσης και ειδικά διαμορφωμένος χώρος για γκράφιτι ενάντια στον φασισμό και τον πόλεμο.

Θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές στη ζωή και το μέλλον μας!
Εμείς γράφουμε το σενάριο της ζωής μας!

Πάρε και εσύ μέρος στο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ την Παρασκευή 10 Μάη στις 7:30μμ,

στην πλατεία Ρήγα Φεραίου!

T.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης