"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.5 C
Trikala

Μακρόν σε ελεύθερη πτώση

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μετά από ενάμισι χρόνο γεμάτο μεγάλα λόγια, αλλά και αντιλαϊκές πολιτικές ο Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται πως, παρά και τον ανασχηματισμό, δυσκολεύεται εξαιρετικά να «πείσει» τους Γάλλους πολίτες. Η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, ενώ και η κυβέρνησή του δεν αποδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλής.

Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση, που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Odoxa, η δημοτικότητα του Ε. Μακρόν υποχώρησε κατά 12 εκατοστιαίες μονάδες, με τους Γάλλους σε ποσοστό 71% να έχουν αρνητική άποψη για τον αρχηγό του κράτους.

Μόλις το 29% των ερωτηθέντων απάντησε ότι τον θεωρεί «καλό πρόεδρο».

Ο Μακρόν δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες δύο ισχυρά πλήγματα με την αποχώρηση δύο αρκετά δημοφιλών υπουργών, του Νικολά Ιλό και της Λορά Φλεσέλ. Κι αν η πρώην υπουργός Αθλητισμού δήλωσε ότι στηρίζει την κυβέρνηση του προέδρου, ο Ιλό (πρώην υπουργός Περιβάλλοντος) άφησε σαφέστατες αιχμές για την πολιτική που ακολουθήθηκε στην προστασία του κλίματος.

Στη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό των L’Express, France Inter και περιφερειακών ΜΜΕ ο Μακρόν χάνει έδαφος σε όλους τους τομείς της κοινής γνώμης, ενώ και ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ βλέπει τη δημοτικότητά του να υποχωρεί κατά 5 εκατοστιαίες μονάδες, στο 35%, σε σύγκριση με μια προηγούμενη δημοσκόπηση στα τέλη του Ιουνίου, ενώ το 64% (+5%) των ερωτηθέντων εξέφρασε αρνητική άποψη γι’ αυτόν.

Η έρευνα διενεργήθηκε μέσω Διαδικτύου την 5η και την 6η Σεπτεμβρίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.004 προσώπων 18 ετών και άνω με τη μέθοδο των ποσοστώσεων. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι από 1,4% ως 3,1%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης