"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Μα δεν ντρέπονται καθόλου ;

lafarm

Σχετικά άρθρα

του Χρήστου Γκίμτσα

η εικόνα προφίλ του Χρήστος Γκίμτσας

Φαίνεται πως μελέτησαν καλά το Γκαίμπελς. « Όσο ποιο τερατώδες  είναι το ψέμα τόσο πιο πιστευτό γίνεται», είχε πει ο προπαγανδιστής του Χίτλερ.
Και είπαν οι  «δικοί μας»:
« Δεν κάνουμε την  πρώτη δοκιμή με την υπόσχεση πως θα σκίσουμε τα μνημόνια μόλις εκλεγούμε;»
Και ω του θαύματος , τους βγήκε!
Ο λαός  που τους πίστεψε- ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται- άρχισε τα « ωσσανά,  εσάς θέλουμε»  και να ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα.
Το ότι υπέγραψαν το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο, αυτό έγινε μετά την απομάκρυνση από το εκλογικό ταμείο.
Η δεύτερη δοκιμή – προσπάθεια,  έγινε με εκείνο το τερατούργημα στην έκθεση της Θεσσαλονίκης, με το  πρόγραμμα διακυβέρνησης , που όλα τα έσφαζε   όλα  τα μαχαίρωνε  και όλα τα τακτοποιούσε, καθ’ όσον ήταν κοστολογημένο μέχρι την τελευταία δεκάρα.
Έμεινε  ο κοσμάκης με το στόμα ανοιχτό από την θαυμαστή Τσιπρο- Δραγασακική ανάλυση του εν λόγω προγράμματος. Δώσ’ του πάλι « μπράβο , εσάς θέλουμε» και ούτω καθεξής.
 Τώρα αν  ρωτήσεις τους συντάκτες του που βρίσκεται το πρόγραμμα της  Θεσσαλονίκης ,κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν  και σηκώνουν τους ώμους αδιάφορα.
Είδαν λοιπόν πόσο εύκολα πιάνει το κόλπο και τόλμησαν να το επαναλάβουν  με τους μισθούς και τις συντάξεις.
Όχι μόνο θα επανέφεραν τον δέκατο τρίτο μισθό , αλλά άλλες περικοπές στις συντάξεις θα ήταν casus belli.  Οδοφράγματα θα έστηναν για να υπερασπιστούν τον μόχθο της εργασίας!
Ήθελε πολύ για να τους πιστέψουν οι σκλάβοι του μεροκάματου και οι απόμαχοι της ζωής;
Τώρα, αν  υπογράφουν και συνομολογούν το άγριο πετσόκομμα   των μισθών και των συντάξεων εκεί μέσα στο Χίλτον, μόνο αυτοί ξέρουν πόσο  υποφέρει η ψυχή τους . Nα ανοίξει η γής   να τους καταπιεί , και να μην ξαναδούν επαναστατικό ήλιο. Έτσι νοιώθουν!
Και να μην ξεχάσουμε την  Μεγάλη Απάτη με το δημοψήφισμα. Τότε που ανάγκασαν τους ευκολόπιστους να  ψηφίσουν το «ΟΧΙ», και έτσι οπλισμένοι  με την λαϊκή εντολή να πολεμήσουν – δήθεν- εκεί στις  αφιλόξενες  Βρυξέλλες  τους εχθρούς του Έθνους.
Το ότι γύρισαν  πίσω  αφού υπέγραψαν  ως γνήσιοι υποκριτές  το «ΝΑΙ» , είναι  κάτι που πρέπει να ανιχνεύσουν και να ερμηνεύσουν αυτοί που τους ψήφισαν  και τώρα πολλοί απ’ αυτούς κρύβονται.
Και βέβαια ήλθε και η μεγάλη στιγμή για την «Μάχη Των Μαχών». Κάτι σαν Θερμοπύλες  να πούμε, όπου μόνο δύο συνθήματα  ίσχυαν :  «Η ταν  η επί τας» και το  διεθνοποιημένο για λόγους ευνόητους ,« no pasaran.»
Ούτε ένα δράμι  Εθνικού Πλούτου στους νεοκαπιταλιστές. Καμία αποκρατικοποίηση, κανένα ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας .Και μάλιστα ότι πρόλαβαν και  εκποίησαν οι προηγούμενοι, θα τα  ξαναπάρουμε  πίσω..
Δώσ’ του πάλι παλαμάκια το ενθουσιασμένο πόπολο.
Αλλά  πριν   λαλήσει ο αλέκτωρ  τρείς,  ο Μέγας Προδότης, ο  Εφιάλτης των Θερμοπυλών  που λέγαμε, έβαλε  την υπογραφή του φαρδιά,  πλατιά στο «ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά, έτσι που στο τέλος οι βάρβαροι  – συγγνώμων, οι Κινέζοι- διαβήκαν.
Δεν ξέρω αν καταλάβατε, ο λαϊκισμός, ο φαρισαϊσμός και το ψέμα  χρειάζονται πολλά  megabyte – Τι λέω,  terabyte!- για να χωρέσουν όλα μαζί και να γίνουν σκέψη μέσα στο  μυαλό των ψηφοφόρων της Π.Φ.Α. ( Πρώτης Φοράς Αριστερά) , που  αρχίζουν κάπως  να αντιλαμβάνονται  την Μεγάλη Απάτη.
Πλην όμως κοιτάζοντας προς το προετοιμαζόμενο διάδοχο σχήμα που ακούει στο όνομα Κυριάκος, απελπίζεται διπλά.

Εν πάση περιπτώσει  όμως τα πράγματα έτσι έχουν  και αν  μου επιτρέπεται,   να συμβουλέψω τους  σημερινούς κρατούντες,  θα τους έλεγα πως έχουν μπροστά τους τρείς επιλογές.
Α. Να καθομολογήσουν ότι δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο  από μια παραλλαγή των προηγουμένων πολιτικών . Ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από εντόπιους διαχειριστές των εντολών  και εφαρμοστές των διαταγών  εκείνων στους οποίους  προσκύνησαν για λίγα ψίχουλα εφήμερης κυβερνητικής εξουσίας.
Β.  Να ζητήσουν συγνώμη από την Αγία Αριστερά και τους πιστούς της, που ξεδιάντροπα προσβάλουν παριστάνοντας  τους θεματοφύλακες της , και να ξαναγυρίσουν  μέσα στα σταλινικά τους μαυσωλεία.
Γ. Να κάνουν χαρακίρι.
Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν θα κάνουν, γιατί το καθένα ξεχωριστά και όλα μαζί  προϋποθέτουν την ύπαρξη μιας καλής δόσης   τσίπας, μιας  χουφτίτσας  ηθικής και  μπόλικη ανδροπρέπεια.  Και   τίποτα από όλα αυτά δεν διαθέτουν.
Θα μιλήσει όμως  γι’ αυτούς η ιστορία και μάλιστα σύντομα.
Εγώ μόνο μια πρόβλεψη τολμώ   να κάνω , μια  και πλησιάζουν  Αγίες ημέρες .Μάλλον θα τους  περιλάβει   στους γραικύλος  και  στους  συνυπεύθυνους για τα πάθη του Έθνους  μαζί με τόσους άλλους  προηγούμενους .
Και  επί πλέον , Θα τους καταγράψει   ως εκείνους που  όχι  μόνο   σταύρωσαν την Αριστερά  και τον ουμανισμό της ,αλλά την λόγχισαν και από πάνω στα πλευρά της, για να ξεψυχήσει πιο γρήγορα.

Christos.gim@gmail.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης