"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Μα εσείς δεν λέτε, κύριε Μάνε μου, ότι το νερό και το ρεύμα ΔΕΝ είναι δημόσια αγαθά;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο γκουρού των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, Στέφανος Μάνος, ωρύεται για την διάλυση του κράτους και αναρωτιέται πως γίνεται αυτός, ένας Εκαλιώτης-με Ε κεφαλαίο- ένας άνθρωπος που ζει στην Εκάλη εδώ και 70 χρόνια, να μένει για 36 ώρες χωρίς ρεύμα και 12 ώρες χωρίς νερό. Μα εσείς δεν λέτε, κύριε Μάνε μου, ότι το νερό και το ρεύμα ΔΕΝ είναι δημόσια αγαθά; Από που κι ως που, έχει συμφέρον ο ιδιώτης να επενδύσει στην Εκάλη που έχει μόνο 5.000 κατοίκους-πελάτες και όχι στο Περιστέρι ή στο Κερατσίνι που έχει 100.000 και βάλε;Κάτσε και περίμενε λοιπόν, το αόρατο χέρι της αγοράς να σου ξανασυνδέσει το ρεύμα.

Ιάσων Αποστολόπουλος

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο ΔΕΔΔΗΕ κρατική εταιρεία είναι και απέτυχε πλήρως να μεριμνήσει για το κλάδεμα των δέντρων κοντά σε γραμμές μεταφοράς. Τώρα που πουληθεί στο 49%, ίσως επιτέλους βελτιωθεί.

  2. Όσο πληρώνει φόρους έχει το δικαίωμα να λαμβάνει κρατικές υπηρεσίες. Αν εφαρμοστεί ο νεοφιλελευθερισμός και καταργηθεί η φορολογία, τότε ισως έχει καποια αξία το σχόλιο του αρθρου.

  3. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης. Ελλιπείς παροχές, χαμηλή ποιότητα υπηρεσιών και αδιαφορία για τις ανάγκες των πολιτών. Η ιδιωτικοποίηση βασικών κοινωνικών οργανισμών, φορέων και κλάδων, είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο.

      • Η ΔΕΗ και ο κάθε δημόσιος οργανισμός ιδιωτικοποιήθηκε με την υπογραφή του πρωτου μνημονίου. Ο ΑΔΜΗΕ ο βασικός φορέας της ΔΕΗ, πέρασε στα χέρια ιδιωτών επί ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει επί ΝΔ και έχει μετονομαστεί σε ΔΕΔΔΗΕ. Να μαθαίνεις πρώτα πριν σχολιάζεις γιατί παραπληροφορεις τον κόσμο.

        • Μα καλά δεν γνωρίζεις ότι AΔΜΗΕ ειναι την κατανομη του φορτιου και ο ΔΕΔΔΗΕ ειναι για τα δικτυα? Ο ΔΕΔΔΗΕ θα πωληθει κατα 49& την άνοιξη.
          Είναι κρατικη εταιρεία και δεν εχει κανει ουτε υποδομες τοσα δικτυα τοσα χρονια, ουτε κλαδευε τα δεντρα στις γραμμες. H παραπληροφόρηση σου καταρρέει με ενα από google search Δ.Κ.!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης