"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.8 C
Trikala

Μα πότε έφυγαν οι Γερμανοί από τα Τρίκαλα;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η φωτογραφία προέρχεται από τον ισόγειο χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη, Όπως βλέπετε, το μουσείο μας πληροφορεί πως η απελευθέρωση των Τρικάλων από την Ναζιστική κατοχή, έγινε τον Οκτώβριο του…1945.

Θα μας κάνουν να ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε, και επειδή η μνήμη μας καλά κρατεί ακόμη, θέλουμε να πληροφορήσουμε τους αρμόδιους , ότι η απελευθέρωση των Τρικάλων έγινε τον Οκτώβριο του 1944, και ότι μέχρι τις 2 Νοεμβρίου του 1944 είχε φύγει και ο τελευταίος Γερμανός από την Ηπειρωτική Ελλάδα.

Να ενημερώσουμε επίσης, πως ο Β.Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε στην Ευρώπη τον Μάιο του 1945, και συνολικά τον Αύγουστο του 1945.

Εκτός αν οι υπεύθυνοι του Μουσείου, έχουν άλλες πληροφορίες που εμείς οι κοινοί θνητοί δεν κατέχουμε, και οι πληροφορίες αυτές λένε πως  οι Γερμανοί έμειναν στην πόλη μας για ένα χρόνο ακόμη, μέχρι το 1945 δηλαδή, ενθουσιασμένοι ίσως από το τσίπουρο και τα λουκάνικα που βγάζει η περιοχή μας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Καλό επίσης θα είναι να αλλαχτεί και η φωτογραφία, καθότι δεν είναι από τα Τρίκαλα, και δεν είναι από το 1945 (ούτε από το 1944). Η φωτογραφία είναι του 1941, και είναι από την… Κοζάνη.

Θα συμβουλεύαμε επίσης τους αρμόδιους να συνεργαστούν με τους τοπικούς ιστορικούς ερευνητές της ιστορικής αυτής περιόδου, που και αρκετοί είναι, και σημαντική δουλειά έχουν κάνει, για να τους προμηθεύσουν με φωτογραφίες  των Τρικάλων εκείνης της εποχής.

Όχι  τίποτα άλλο γιατί γίνεται η πόλη μας ρεζίλι, και κάτι τέτοιο δεν ταιριάζει σε μια “έξυπνη” πόλη.. Ελπίζουμε ο κ. δήμαρχος και οι συνεργάτες του να λάβουν υπόψη τις παρατηρήσεις μας, αν και κατά τους Αρχαίους μας προγόνους “η ελπίδα είναι το όνειρο του ξύπνιου”…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης