"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.6 C
Trikala

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση ‘ Η ιστορία του Πετρωτού”

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση ‘ Η ιστορία του Πετρωτού”, που έγινε το Σάββατο 10 του Σεπτέμβρη 2016 στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού,από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πετρωτού,ο “Άγιος Γεώργιος”.Ο χώρος ιδανικός,αλλά όπως αποδείχτηκε μικρός για όσους θέλησαν να παρακολουθήσουν τη γεμάτη ενδιαφέρον, ξεχωριστή, μοναδική,εkδήλωση τοπικού και όχι μόνο χαρακτήρα, εκδήλωση.

dsc_5668

Οι εξειδικευμένοι επιστήμονες ανέδειξαν με κάθε λεπτομέρεια,τα θέματα της εκδήλωσης που ήταν:
1) Αρχαιολογικός χώρος “Ασβεσταριά”,ανασκαφή,πορεία ανασκαφής-αποκαλύψεις-ευρήματα,από την αρχαιολόγο Κα ΒαΪοπούλου Μαρία


2)Βυζαντινά μνημεία,ιερός ναός “Αγίου Αθανασίου,κατασκευή-αγιογραφίες-τέμπλο,από την Δρ Πασιαλή Αφροδίτη.


3)Ο οικισμός-χωριό “Μπάγια”,ίδρυση-κατοίκηση-οι πρώτοι κάτοικοι-ενασχόληση-προέλευση κατοίκων-προσέγγιση ονόματος, “Κοτσίκοβο”-“Άγιος Γεώργιος'(εξωκλήσι),από τον Ιστοριοδίφη-Ιστορικό ερευνητή Κο Σπανό Κωνσταντίνο.

Μύθοι και παραδόσεις πήραν την απάντησή τους.Οι τεκμηριωμένες και αναλυτικές παρουσιάσεις των ειδικών ερευνητών,ανέδειξαν άγνωστες πτυχές και διφορούμενες πληροφορίες-ερμηνείες,γύρω από τα συγκεκριμένα θέματα της εκδήλωσης.
Πιστεύω,ότι ήταν μια αξιόλογη,ουσιαστική,πετυχημένη εκδήλωση.Μεταφέροντας τις θερμές ευχαριστίες όλων των Συντοπιτών μου προς τους διοργανωτές,τους εξειδικευμένους εισηγητές των θεμάτων και σε όλες-όλους όσους παρευρέθηκαν και βοήθησαν να πετύχει αυτή η εκδήλωση.
Με συγκεκριμένους στόχους, μεθοδικότητα,οργάνωση,ειλικρινή διάθεση για προσφορά,με υπομονή και επιμονή,να ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις κοινού και ουσιαστικού ενδιαφέροντος !!!
Βασίλης Κύργιας 12Σεπ2016

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης