"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Μεγάλη κομπίνα με άλογα στη Λάρισα: Έπαιρναν επιδοτήσεις για ζώα που δεν είχαν

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σκάνδαλο μεγάλων διαστάσεων αποκαλύφθηκε στη Λάρισα, καθώς εκατοντάδες αγρότες εισέπρατταν επιδοτήσεις για εκτροφή αλόγων και γαϊδουριών στο Δήμο Κιλελέρ, ενώ στην πραγματικότητα δεν είχαν τίποτα.

Από το 2007 και για τουλάχιστον πέντε χρόνια, με τις ευλογίες της διοίκησης της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας – Αγιάς – Τυρνάβου και με την παρότρυνση αρκετών αγροτοσυνδικαλιστών, εκατοντάδες αγρότες δήλωναν μεγάλες εκτάσεις ως βοσκοτόπια στα οποία εξέτρεφαν ανύπαρκτα άλογα και γαϊδούρια, προκειμένου να παίρνουν γενναίες επιδοτήσεις, αναφέρει το Έθνος, οι οποίες μόνο για τα έτη 2008-2009 υπολογίζονται σε 370.000 ευρώ.

Σε πολλές περιπτώσεις, τα βοσκοτόπια που δήλωναν οι αγρότες, ήταν δημόσια γη στην οποία απαγορεύονται οι καλλιέργειες, ενώ οι αγρότες δεν είχαν στην κατοχή τους ούτε άλογα ούτε γαϊδούρια.

Τα αναλυτικά στοιχεία μα ονόματα διευθύνσεις και επιδοτήσεις που εισέπραξαν οι «ιππότες της Λάρισας», έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές και αναμένεται να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από την Δικαιοσύνη.

Πηγή: www.iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης