"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για ηλικίες 30-39 για εμβολιασμό με AstraZeneca

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο εμβολιασμός στις ηλικίες άνω των 30 ετών αρχίζει την Μεγάλη Τρίτη, σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια και πρόκειται να χορηγηθεί το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε από το υπουργείο Υγείας, ότι η πλατφόρμα emvolio.gov.gr ανοίγει την Μεγάλη Τρίτη, ώστε να κλείσουν ραντεβού οι ηλικίες 30-39 ετών όσοι είναι άνω των 30 ετών.

Μάλιστα, πρόκειται για μία εξέλιξη, την οποία είχε αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμα που έκανε νωρίτερα, δίχως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σημειώνεται, ότι η πλατφόρμα εμβολιασμού άνοιξε σήμερα (21/4) για ηλικίες 55-59 ετών και για εκπαιδευτικούς.

Επίσης, το Σάββατο 24 Απριλίου ανοίγει για τον εμβολιασμό στις ηλικίες 50-54 ετών.

Ακολουθούν οι δύο τρόποι, με τους οποίους μπορεί κάποιος να κλείσει ραντεβού εμβολιασμού:

1. Πολίτες που δεν έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση

Ο πολίτης μπορεί να ελέγξει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας αποστέλλοντας στο 13034 γραπτό μήνυμα (SMS) με το ΑΜΚΑ και το επώνυμό του (ΑΜΚΑ κενό Επώνυμο). Άμεσα, ο πολίτης θα λάβει γραπτό μήνυμα, που θα τον ενημερώνει εάν είναι δικαιούχος εμβολιασμού με βάση την πληθυσμιακή προτεραιοποίηση του εθνικού σχεδίου εμβολιασμών. Στη συνέχεια, ο πολίτης μπορεί να εισέλθει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εμβολιασμού COVID-19 (emvolio.gov.gr) για να προγραμματίσει το ραντεβού του.

2. Πολίτες που έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση

Οι πολίτες που έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση (μέσω της πλατφόρμας ehealth.gov.gr), και εφόσον θα καθίστανται δικαιούχοι εμβολιασμού, θα λάβουν ένα γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους από τον αριθμό 13034, που θα τους ειδοποιεί ότι έχει πραγματοποιηθεί προ-κράτηση ραντεβού. Το γραπτό μήνυμα θα αναφέρει τον Κωδικό Ραντεβού, την ημερομηνία και ώρα εμβολιασμού και το προτεινόμενο εμβολιαστικό κέντρο. Ως εμβολιαστικό κέντρο προ-επιλέγεται το πλησιέστερο διαθέσιμο με βάση τον Ταχυδρομικό Κώδικα που έχει δηλωθεί.

Ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να επιβεβαιώσει ή να τροποποιήσει το προ-κρατημένο ραντεβού του εντός 120 ωρών. Η επιβεβαίωση του προ-κρατημένου ραντεβού δύναται να γίνει από τον πολίτη με έναν από τους δύο εξής τρόπους:

Με αποστολή του Κωδικού Ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στο 13034. Σε περίπτωση που ο χρήστης δεν πληκτρολογήσει σωστά τον Κωδικό Ραντεβού (λόγου χάρη, εξαιτίας τυπογραφικού λάθους), θα λάβει απαντητικό SMS που θα τον ενημερώνει ότι ο Κωδικός Ραντεβού είναι λανθασμένος.

Με είσοδο στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr και επιβεβαίωση του προ-κρατημένου ραντεβού.

Για την τροποποίηση του προ-κρατημένου ραντεβού του, ο πολίτης εισέρχεται στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr εντός 120 ωρών από τη στιγμή που έλαβε το ενημερωτικό SMS από τον αριθμό 13034. Εκεί ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να δει και να τροποποιήσει όπως προτιμά το ραντεβού του, σύμφωνα με τις διαθεσιμότητες ανά εμβολιαστικό κέντρο και να το επιβεβαιώσει.

Σημειώνεται, ότι σε περίπτωση που ο πολίτης δεν επιβεβαιώσει το ραντεβού του (με ή χωρίς τροποποίηση) εντός 120 ωρών απελευθερώνεται η προ-κράτηση και ο πολίτης έχει τη δυνατότητα μετέπειτα να προγραμματίσει νέο ραντεβού μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης