"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.7 C
Trikala

Μεγάλοι και μικροί… παραγκάρχες!

lafarm

Σχετικά άρθρα

ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
OΛΑ μπορεί κάποια στιγμή ν’ αλλάξουν στην Ελλάδα, ακόμη και να δούμε τον ήλιο να κάνει ανάποδη διαδρομή, απο τη δύση προς την ανατολή, αυτή που δεν θα αναστείλει ποτέ των ποτών τη λειτουργία της είναι η… παράγκα! Το “μαγαζί” αυτό θα είναι πάντα ανοιχτό και θα προσφέρει… υπηρεσίες στον ελληνισμό!

Ούτε από πανδημίες μασάει, ούτε από έκρυθμες καταστάσεις! Ισα ίσα σε τέτοιες περιπτώσεις έχει ακόμη μεγαλύτερο “κύκλο εργασιών”! Διατηρεί … υποκαταστήματα σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής απ’ άκρο σ’ άκρο της επικράτειας και… εξυπηρετεί τους Ελληνες 24ώρες το 24ωρο!

Τι είναι η παράγκα; Δεν θέλω να μου κάνετε τους ανήξερους και να πέφτετε από τα σύννεφα! Είναι ένα οίκος… παροχής υπηρεσιών!  Ο όρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 από την εκπομπή “Δίκη” του αγαπητού φίλου και συναδέλφου Κυριάκου Θωμαϊδη, για τον χώρο όπου αποφασίζονταν τα πάντα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Το μαγαζί ενός… μάγου της μπάλας (και όχι μόνο), μιας βιβλικής φυσιογνωμίας!

Από εκεί πέρασε όλη η χώρα αλλά και διεθνείς… συνάδελφοι των παραγκαρχών! Είτε δια αντιπροσώπου, είτε με φυσική παρουσία! Εκεί αποφασίζονταν ποιος θ’ αναλάβει την ΕΠΟ, ποιος θα πάρει πρωτάθλημα, ποιος θ’ ανέβει κατηγορία, ποιος θα υποβιβαστεί, ποιοι διαιτητές θα σφυρίζουν σε όλες τις εθνικές και ερασιτεχνικές κατηγορίες!

Εκεί έπαιζαν στοίχημα, πριν ανακαλύψουν τις… ρουλέτες στα καζίνο του Λας Βέγκας, εκεί πουλούσαν κι αγόραζαν μετοχές στο χρηματιστήριο πριν ο εκσυγχρονιστής Σημίτης μας βάλει στην ΟΝΕ και πριν απογειώσει τα οικονομικά της χώρας ο γκουρού του σοσιαλισμού και της ηθικής Γιάννος Παπαντωνίου!

Από εκεί έχει προκύψει η γνωστή ιστορική ρήση του… στωϊκού φιλοσόφου της διαιτησίας Γιάννη Σπάθα: “Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν κι όλοι οι άλλοι να πάνε να… κουρευτούν “, καθώς επίσης και η δήλωση – μνημείο της τότε τεράστιας παραγοντικής τρικαλινής μορφής ονόματι Μπαμπούρης: “Παίρναμε τάπερ με ψωμοτύρι και περιμέναμε ώρες στο σαλόνι αναμονής για να κάνουμε τη δουλειά μας…”

Η παράγκα, βέβαια, δεν ξεκίνησε τότε τη λειτουργία της και ούτε φυσικά περιορίζεται η δραστηριότητά της στο μικρόκοσμο του ποδοσφαίρου! Τότε απλώς έγιναν τα “βαφτίσια” λόγω των σκανδάλων που αποκαλύφθηκαν στο χώρο.!

Η παράγκα υφίσταται και λειτουργεί από καταβολής του Ελληνικού έθνους και θα πεθάνει μαζί μ’ αυτό! Μαζί με τα 200 χρόνια από την επανάσταση, θα πρεπε να γιορτάζουμε και γι’ αυτή! Να αποδίδονται τιμές μαζί τους ήρωες του ‘21 και σε διακεκριμένους παραγκάρχες που έγραψαν ραψωδίες στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου!

Μεγάλοι και μικροί αναλόγως με τις διακρίσεις τους και την ιστορία τους! Αλλωστε στον… αγώνα έχουν προσφέρει όλοι. Επώνυμοι και ανώνυμοι, αρχηγοί και αρχηγόπουλα, κλέφτες κι αρματωλοί!!!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Όπως εξηγούμε δίπλα, η παράγκα έχει υποκαταστήματα, παραγκάρχες, στελέχη και υποστελέχη παντού! Σε κάθε χώρο στον αθλητισμό και φυσικά οπουδήποτε αλλού! Σ’ ένα… σεμινάριο συμμετείχε και ο ΑΣ Καρδίτσας το περασμένο Σάββατο στη Νέα Ερυθραία! Αξέχαστο θα τους μείνει τους “κυανόλευκους” μέχρι να έλθει βέβαια το επόμενο!

Ενιαία στρατηγική
Η παράγκα επίσης να αναφέρουμε πως είναι παντός καιρού. Δεν εχει συλλογικές προτιμήσεις στον αθλητισμό, ούτε κομματικές και ιδεολογικές στην πολιτική! Είναι υπεράνω όλων αυτών και χαράσσει τη δική της ενιαία… εθνική στρατηγική προσαρμοζόμενη σε κάθε συνθήκη.

Μέλος
Πως γίνεται κάποιος μέλος; Πολύ απλά. Δεν έχει παρα να υποβάλει τα σέβη του (συνήθως στον παραγκάρχη της περιοχής του) και να προσπαθεί να επιβιώσει σε βάρος των υπολοίπων! Αφήνει στην άκρη αυτές τις… ουτοπίες περι “συλλογικού καλού” και κοιτάζει την πάρτη του ελισσόμενος αναλόγως. Είτε με τη δηθενιά (αλλα δηλώνω άλλα κάνω) είτε φόρα παρτίδα!

Με σύστημα… on line

Οι παράγκες που υπάρχουν στον αθλητισμό, είναι φυσικά… μαγαζάκια της σειράς σε σχέση μ’ αυτές που λειτουργούν και διαπρέπουν στην πολιτική! Βέβαια όλα τα… υποκαταστήματα συνδέονται με σύστημα on line (ιδιαίτερα στην εποχή της… τηλεκπαίδευσης!) και δεν είναι ξεκομμένα το ένα από το άλλο.  Επικοινωνούν μεταξύ τους και πολλές φορές αλληλοεξυπηρετούνται, αλληλοεπηρεάζονται και φυσικά αλληλοσυμπληρώνονται!

 Μπορεί για παράδειγμα η παράγκα του ποδοσφαίρου ν’ αποφασίσει κατα καιρούς ποιος θα είναι ο υπουργός αθλητισμού η ο υπουργός αθλητισμού ν’ αποφασίσει ποιος θα είναι παραγκάρχης στην ΕΠΟ! Τα κόμματα και οι ιδεολογίες είναι για τους… κοινους θνητούς. Εδώ, υπηρετείται πιστά η… ενιαία στρατηγική ανεξαρτήτως κομμάτων, παρατάξεων και προσώπων! Ολοι μαζί για το… έθνος!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης