"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Με άρωμα γυναίκας οι αυτοδιοικητικές εκλογές στη Φαρκαδόνα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο κύβος ερρίφθη και η  προϊσταμένη της ΔΕΥΑΦ κ. Δέσποινα Μπότη , αναμένεται να δώσει  αυτό το έντονο άρωμα γυναίκας στις κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών . 

Πρόκειται για μια από τις πιο δυναμικές γυναικείες παρουσίες και η απόφαση της να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο , αναμένεται να βάλει «φωτιά» στο τοπικό προεκλογικό σκηνικό .

Αναλυτικά η δήλωση υποψηφιότητάς της:

«Πολίτες του Δήμου Φαρκαδόνας

Οι Δημοτικές εκλογές το Μάιο του 2019, οριοθετούν και σηματοδοτούν  το κλείσιμο της προηγούμενης  μεταρρύθμισης του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και το άνοιγμα μιας νέας σελίδας, αυτής του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ 1»

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην πατρίδα μας  αντιμετωπίστηκε κατά καιρούς   με επιφύλαξη  και δεν έγινε  ,όπως έπρεπε να γίνει, ο εκφραστής μιας ποιοτικής ,οργανωμένης πολιτικής και πολιτισμικής  κοινωνίας και ένα πραγματικό κέντρο τοπικής αυτό-διακυβέρνησης. Τα ουσιώδη χαρακτηριστικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση  πρέπει είναι η  κυριαρχία των πολιτών και όχι των πολιτικών  κομμάτων,   η ευθύνη, η δημιουργικότητα, τα οποία αναπτύσσονται στον βαθμό που οι πολίτες συμμετέχουν στις υποθέσεις του Δήμου.

Ο Δήμος μας  στάθηκε συχνά   μακριά από τις  αληθινές ανάγκες του δημότη και τις  μεγάλες  προκλήσεις της εποχής.

Ο τόπος μας , είναι μια περιοχή με πολλαπλές δυνατότητες, διαθέτοντας μια ξεχωριστή  προίκα, αφού υπάρχουν  ο  εύφορος, πλούσιος κάμπος, μια πλειάδα από αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία, εξαιρετικές περιοχές με φυσικό κάλλος και  με πανάρχαια ιστορία.

Όλοι εμείς που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε σε αυτόν τον Τόπο με αρχές , αξίες , ιδανικά , προσδοκίες και αγωνίες  έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε  σθεναρά με ΟΡΑΜΑ για να τον ΠΑΜΕ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ. Ύψιστο χρέος μας είναι να προσφέρουμε όλες μας τις δυνάμεις ενεργά με έργα, δράσεις και πράξεις για την κοινή πρόοδο.

Παρατηρώντας την   διαχειριστική ανεπάρκεια, την απουσία σωστά οργανωμένης  δημοτικής δράσης, την μοναδική έγνοια πολλές φορές  για δημόσιες σχέσεις, δημοσιότητα  και φωτογραφίες, την εξυπηρέτηση των ημετέρων και διαπιστώνοντας ότι όλα αυτά στεναχωρούν και απομακρύνουν τους πολίτες και ιδιαίτερα  τους νέους από την  ενασχόλησή τους με τα κοινά, με οδήγησαν στη συγκεκριμένη  απόφαση.

Nα διεκδικήσω το αξίωμα της Δημάρχου του Δήμου Φαρκαδόνας ,  και να θέσω  τον εαυτό μου στην κρίση σας στις εκλογές του Μαΐου.

Με μεγάλο σεβασμό και πλήρη επίγνωση των ευθυνών μου απέναντι στην τοπική κοινωνία που ζω και υπηρετώ , σας δηλώνω το ενδιαφέρον μου και σας καταθέτω την απόφασή μου για την δημιουργία μιας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ , ΕΝΩΤΙΚΗΣ,     ΚΙΝΗΣΗΣ  που θα διεκδικήσει την ηγεσία του Δήμου στις επερχόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Για να υλοποιήσουμε το ΟΡΑΜΑ μας συναντηθήκαμε δημότες  με διαφορετικές αφετηρίες ,  ιδεολογίες  και κομματικές ετικέτες, δημότες με διάθεση για  προσφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά κυρίως  ΝΕΟΙ με ήθος και ηθική,  δραστήριοι , φίλεργοι, που με αυθεντικότητα, πείσμα και τεχνογνωσία θέλουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, τις γνώσεις μας και την εμπειρία μας για το καλό του Τόπου μας.

Από αυτή τη στιγμή, οι αξιόλογοι  συνεργάτες μου και εγώ, ανοίγουμε μια μεγάλη, ειλικρινή, αληθινή και ουσιαστική συζήτηση με την τοπική  κοινωνία, προκειμένου, ακόμα και μέσα στις δύσκολες σημερινές οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε , να θέσουμε τις βάσεις για έναν διαφορετικό Δήμο. Να αλλάξουμε  δραστικά τον τρόπο με τον οποίο  αντιλαμβανόμαστε την πρόοδο του τόπου μας.

.

Βασικός μας στόχος είναι ένας Δήμος  αλληλέγγυος σε όλους, όπου όλοι οι δημότες να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια  και να αισθάνονται ότι ο Δήμος είναι δίπλα τους. Ένας Δήμος που θα αξιοποιεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της γεωγραφικής θέσης και την αξιοσύνη των ανθρώπων που τον κατοικούν με πολιτικές αποφάσεις τολμηρές, με συνεργασίες, με μελέτες και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων.

*Να παίξει ο Δήμος  ρόλο καταλύτη για μια νέα, δίκαιη και αειφόρο ανάπτυξη.

*Να ενθαρρύνει τη συμμετοχή και την ενδυνάμωση της Δημοκρατίας με τις αποφάσεις του , ως Δημοτικό Συμβούλιο.

*Να αναβαθμίσει το περιβάλλον και να βελτιώσει την ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ των πολιτών προσφέροντάς τους  περισσότερους  κοινόχρηστους χώρους με πράσινο.

*Να νοιώθουν οι πολίτες όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων ότι αποτελούν μέρος του Δήμου μας με ίσα δικαιώματα.

*Να είναι παρών και συμπαραστάτης στους αγώνες για εργασία – παιδεία- υγεία των πολιτών.

*Να θεσμοθετήσει διαδικασίες ενεργοποίησης και συμμετοχής των πολιτών σε θέματα: Διαχείρισης – ανάπτυξης και διαφάνειας (συμμετοχικός προϋπολογισμός) .

*Να διεκδικεί μαζί με φορείς και συλλογικότητες τα δίκαια αιτήματα του Δήμου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από κάθε κεντρική εξουσία.

*Να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά και την Ιστορία της Περιοχής.

*Να βάλει φραγμό στο σημερινό υπάρχον χρεοκοπημένο Αυτοδιοικητικό μοντέλο προωθώντας και τη ψηφιακή αναβάθμιση της διοίκησης, ώστε ο πολίτης να διευκολύνεται από τον Δήμο στη μάχη του με τη γραφειοκρατία.

Είναι καιρός να αγωνιστούμε για ένα Δήμο   που θα εγγυάται την ισοπολιτεία όλων των δημοτών, που θα τοποθετεί πάνω από όλα το κοινό συμφέρον , που θα επενδύει στην παιδεία , τον πολιτισμό, τον αθλητισμό,  θα ενδιαφέρεται με δράσεις για  όλες τις ηλικίες (παιδιά- ενήλικες- Τρίτη Ηλικία) , θα υπερασπίζεται το περιβάλλον και θα στοχεύει στην ανάπτυξη.

 

Θέλουμε  τον τόπο μας ζωντανό, δημιουργικό, με φαντασία, διαφάνεια  και με επιλογές που θα προσθέτουν στο γενικό καλό. Μια πολιτική ξεκάθαρη που  δεν θα χρονοτριβεί  και θα αξιοποιεί αποτελεσματικά τις οργανωμένες δομές του Δήμου μας και το φιλότιμο των εργαζομένων του. Θέλουμε ένα τόπο , που θα γίνει πόλος έλξης για την επιστροφή των μεταναστών και ιδιαίτερα των νέων πτυχιούχων .

Τελειώνοντας θα ήθελα με αυτήν την ανακοίνωση να απευθύνω ένα κάλεσμα στους πολίτες του Δήμου μας προκειμένου όλοι μαζί  με αίσθημα ευθύνης στα πλαίσια  προγραμματικών συγκλίσεων, με σύνεση, σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ωριμότητα και αρχές να αντισταθούμε  στην μίζερη πορεία της σημερινής δημοτικής αρχής, να συζητήσουμε τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του Δήμου Φαρκαδόνας  και να δώσουμε τις αρμόζουσες λύσεις.

Απευθύνω ένα κάλεσμα σε όλους εσάς που θα πιστέψετε στο νέο Όραμα διακυβέρνησης του Τόπου μας, σε όλους εσάς που πιστεύετε  πως ήρθε η ώρα για  μια δημιουργική ΑΛΛΑΓΗ .

Από σήμερα θα είμαστε κοντά σας σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα, θα μιλήσουμε , θα προτείνουμε και θα πράξουμε. Γιατί… Για εμάς η Αυτοδιοίκηση αποτελεί φορέα Λαϊκής εξουσίας.

 

Σύντομα με την ολοκλήρωση των επαφών μας και των συνεργασιών μας, που είναι ήδη σε πλήρη εξέλιξη, θα σας παρουσιάσουμε τον  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ κομματικά, πλουραλιστικό συνδυασμό μας  καθώς και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα με συγκεκριμένες προτάσεις για τα μικρά και τα μεγάλα που επηρεάζουν τη ζωή μας για να ξεφύγει ο Δήμος από τη σημερινή  υποβάθμιση.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ… ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

Με αίσθημα ευθύνης και  με τιμή

 

Υποψήφια Δήμαρχος Δήμου  Φαρκαδόνας

 

Δέσποινα  Σ. Μπότη – Χαχοπούλου».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης