"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.8 C
Trikala

Με εξαιρετική επιτυχία η συνάντηση του Γ2 (1970) του Γυμνασίου Φαρκαδόνας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μόνο συγκίνηση και χαρούμενα πρόσωπαμπορούσε να δει κανείς στην αίθουσα «ΑΙΓΛΗ» του ξενοδοχείου «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ» την τρίτη ημέρα του Πάσχα (3/5/16). Ήταν οι 15άρηδες μαθητές του Γ2 (1970) του Γυμνασίου Φαρκαδόνας του 1970 που συνευρέθησαν ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ μετά από 46 ολόκληρα χρόνια!

Οι πρώην και… αείποτε (όπως δήλωσαν οι ίδιοι) συμμαθητές του Γ2 (και όχι μόνο) ήρθαν από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Καρδίτσα, Νιγρίτα Σερρών, άλλες γωνιές της χώρας, αλλά και από το… Ορλάντο των Η.Π.Α.!

fark 2

Κεντρικό και τιμώμενο πρόσωπο της μέρας ήταν ο αγαπημένος καθηγητής του Γ2  Αριστοτέλης Παπουτσής. Όλοι οι παλιοί μαθητές του είχαν να πουν ένα καλό λόγο για τον φιλόλογο των τριών πρώτων γυμνασιακών χρόνων τους, που, τουλάχιστον εν μέρει, διαμόρφωσε ανεξίτηλα την προσωπικότητά τους και καθόρισε την μετέπειτα πορεία τους.

Σε μια δύσκολη εποχή για την παιδεία και τη δημοκρατία (δικτατορία γαρ) ο Α. Παπουτσής μπόρεσε και ήταν ένας δάσκαλος ουσίας. Ένας άξιος παιδαγωγός. Ζωντανός, ελεύθερος, δημοκράτης, παραστατικός, εχθρός της τυπολατρείας και του… μισητού καταλόγου, που εκείνα τα χρόνια ήταν ο «φόβος και ο τρόμος» του μαθητή. Χωρίς αμφιβολία, εισήγαγε «καινά δαιμόνια» στη διδασκαλία.

Ο Α. Παπουτσής δεν ήταν δάσκαλος από καθέδρας. Ήταν συνομιλητής και συνοδοιπόρος του μαθητή στην κατάκτηση της γνώσης και της κριτικής σκέψης. Διεύρυνε τους ορίζοντες και διαμόρφωνε σωστούς νέους πολίτες.

fark 3

Οι παλιοί μαθητές του θυμήθηκαν ακόμη το χιούμορ και τις ατάκες του. Όπως θυμήθηκαν και πολλά άλλα ξεχωριστά στιγμιότυπα (ακόμα και ευτράπελα) μέσα στην τάξη τους. Και γέλασαν με την καρδιά τους.

Τα αγόρια πρόσφεραν ιπποτικά κόκκινα τριαντάφυλλα στις συμμαθήτριές τους, ενώ ο καθηγητής παραλαμβάνοντας το δώρο των παλιών μαθητών του που ήταν ένα ρολόι, είπε: «Ευχαριστώ πολύ, αλλά θα προτιμούσα ένα ρολόι που να σταματά το χρόνο!».

Η μαθητική κοινότητα του Γ2 άντεξε στον χρόνο. Αποδείχτηκε με σφριγηλή ενότητα, της οποίας η περαιτέρω σφυρηλάτηση απαιτεί νέες συναντήσεις στο μέλλον των παλαιών συμμαθητών.

     Η επόμενη συνάντηση-συμπόσιο αποφασίστηκε να γίνει στο «Φρούριο» των Τρικάλων την τρίτη ημέρα του Πάσχα του 2020. Θα ακολουθήσουν κι άλλες, μέχρι που να… φαγωθεί όλο το μέλλον!

 

ΤΜΗΜΑ Γ2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης