"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Με επιτυχία η Πολιτική εκδήλωση – Λαϊκό Γλέντι του ΚΚΕ στο Ζάρκο Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

00000000000000000

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτική και παράλληλα ψυχαγωγική εκδήλωση των οργανώσεων του ΚΚΕ στο δήμο Φαρκαδόνας το Σάββατο στο Ζάρκο.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε πολύπλευρο χαρακτήρα που πέρα της πολιτικής και ψυχαγωγικής διάστασης είχε και ως σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος, που βρίσκεται στην κορύφωση της δίμηνης οικονομικής εξόρμησης, και είναι απαραίτητο εφόδιο στην εκλογική μάχη που έρχεται.
Όλη η προσπάθεια για την επιτυχία του γλεντιού, ήταν μια προσφορά των μελών και φίλων του ΚΚΕ, που έχουν αναλάβει τις ετοιμασίες για τη βραδιά , από τη διάθεση και τη διαμόρφωση του καταστήματος, το στήσιμο της εκδήλωσης , την προσφορά τροφίμων ως και την παρασκευή των εδεσμάτων .Σημαντική ήταν και η συμβολή επαγγελματιών της περιοχής με την προσφορά δώρων για τη λαχειοφόρο

00000000000000
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και πραγματοποίησε πολιτική ομιλία ο Ρίζος Μαρούδας , μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
Μεταξύ άλλων, ο Ρ.Μαρούδας τόνισε:
«Τη Δευτέρα θα ξέρουμε αν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας είτε όχι, αν θα’ χουμε εκλογές και πότε. Όμως με οποιαδήποτε εξέλιξη από τις πιθανολογούμενες η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ θα είναι εδώ και θα τη νιώθουν στο πετσί τους τα λαϊκά στρώματα. Η νέα ΚΑΠ θα είναι εδώ και θα ξεκληρίζει όλο και πιο πολλούς φτωχομεσαίους αγρότες. Η φορολόγηση της αγροτιάς με 13% από το πρώτο ευρώ θα είναι εδώ και θα μας ξεζουμίζει.
Όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει είτε την ονομάσουν εθνικής σωτηρίας και εθνικού σκοπού είτε την ονομάσουν αριστερή ή με οποιοδήποτε άλλο πρόσημο και χαρακτηρισμό δεν έχει σκοπό να δυσκολέψει τη δράση των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων και των συμφερόντων τους , των βιομηχάνων και των τραπεζιτών που κατέχουν τον πλούτο και ταυτόχρονα μας ξεζουμίζουν και τον αυγατίζουν και μέσα στην κρίση . Το ότι μερικές δεκάδες οικογένειες κατέχουν το 56% του πλούτου στη χώρα μας και μάλιστα αυτό το ποσοστό έχει αυξηθεί σχεδόν 10% τα τελευταία χρόνια είναι αποδεικτικό ότι στην κρίση και με τη διαχείρισή της δε χάνουν όλοι παρά μόνο ο λαός.
Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, διαγκωνίζονται για το ποια παραλλαγή , ποιο μείγμα της αστικής πολιτικής θα διαχειριστεί την οικονομία των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων , αφού κανείς από τους δυο τους δεν έχει σκοπεί να τα θίξει. Ο λαός δε χρειάζεται ανακάτεμα και μαγείρεμα με άλλη συνταγή της αντιλαϊκής πολιτικής, χρειάζεται ριζική ανατροπή της.
Όμως ριζικές ανατροπές με αντικατάσταση της σημερινής αντιλαϊκής κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με μια άλλη με κορμό το “νέο” ΠΑΣΟΚ που έχει βαφτιστεί ΣΥΡΙΖΑ.
ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, λένε στο λαό μας να διάλεξει διαπραγματευτή . Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεχάσει προ πολλού την επαναστατική φρασεολογία και θεωρεί πλέον συνομιλητές εταίρους την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ (δηλαδή τα συστατικά της τρόικα). Έχει ξεχάσει προ πολλού την ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων από το 2009 και πλέον το μόνο που «τάζει» είναι ένα ξεροκόμματο και συσσίτιο σ’ όσους έχουν ολοκληρωτικά καταστραφεί..
Οι στρατιές των ανέργων που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια και το τσάκισμα στο λαικό εισόδημα έγιναν επειδή ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Παπανδρέου ήταν ανίκανοι διαπραγματευτές, ενώ τώρα θα έρθουν οι ικανοί να διαπραγματευτούν. Η κρίση είναι κρίση της οικονομίας. Για να την ξεπεράσει το σύστημα έπρεπε να ρίξει την τιμή της εργατικής δύναμης, το μισθό του εργάτη. Γι’ αυτό φτάσαμε σε μισθούς Κίνας και αλώθηκαν οι εργασιακές σχέσεις, οι συντάξεις. Για την αφοσίωση στο καλό αυτής της οικονομίας , της καπιταλιστικής, δίνει συνεχώς διαπιστευτήρια ο ΣΥΡΙΖΑ στις συναντήσεις του μ’ αυτούς που κάποτε αποκαλούσε «αρπακτικά» των αγορών.
Δεν υπάρχει σωτήρας και ικανός διαπραγματευτής που θα σώσει τα λαϊκά στρώματα. Κανείς από όσους εμφανίζονται ως τέτοιοι δεν εξασφαλίζει σταθερή και μόνιμη δουλειά, κανείς δεν εξασφαλίζει το συνταξιούχο, τον άνεργο. Αυτοί θα φέρουν το λογαριασμό της διαπραγμάτευσης να τον πληρώσει ο λαός.
Μόνο τα ίδια τα λαϊκά στρώματα με τους προσανατολισμένους αγώνες τους, με την ανασύνταξη του κινήματος, με τη συγκρότηση μια ισχυρής λαϊκής συμμαχίας μπορεί να βαλει εμπόδια στη βαρβαρότητα και ν’ ανοίξει δρόμο προοπτικής. Το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις για τη συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας, απαραίτητης προϋπόθεσης για να δείξει ο λαός τη δύναμή του και να νικήσει
Μόνο το ΚΚΕ στέκεται με συνέπεια, παρά τις δυσκολίες, σταθερός υπερασπιστής των λαϊκών δικαιωμάτων. Και κυρίως μόνο το ΚΚΕ είναι φορέας και εγγυητής του πραγματικού δρόμου διεξόδου που συμφέρει το λαό.
Ο λαός πρέπει να αξιοποιήσει την πείρα του για να μην την πατήσει. Να στηρίξει το ΚΚΕ για να είναι την επόμενη μέρα δυνατό το δικό του Κόμμα. Αυτό θα αποτελέσει δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πίεσης.
Χρειάζεται ένα δυνατό ΚΚΕ, που θα παλεύει να ανοίξει ο δρόμος για τη μοναδική λαϊκή λύση. Τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με την εργατική τάξη και τους συμμάχους της στο τιμόνι της εξουσίας. Μια τέτοια διακυβέρνηση έχει ανάγκη ο λαός, την κυβέρνηση της εργατικής – λαϊκής εξουσίας και σ’ αυτήν το Κόμμα θα δώσει μαχητικό “παρών”.
Ενα ισχυρό ΚΚΕ την επομένη των εκλογών θα πολλαπλασιάσει τη δυναμική των αγώνων, την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση του λαού.»
000000000000000000000000

Μετά την πολιτική ομιλία η εκδήλωση συνεχίστηκε με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα σε λαϊκούς και παραδοσιακούς ρυθμούς. Γι’ αυτό φρόντισαν η πλειάδα των μουσικών που για ακόμη μια φορά ανταποκρίθηκαν και προσέφεραν τις καλλιτεχνικές «υπηρεσίες» τους ανιδιοτελώς , δίνοντας το έναυσμα για πολύ κέφι και χορό

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης