"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19 C
Trikala

Με συνθήματα και μουσικές η πορεία Ειρήνης στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πάνω από τη ματοβαμένη στη Λωρίδα της Γάζας αλλά και τους κινδύνους εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ΚΑΙ Ε.Ε. ξεδιπλώθηκαν οι σημαίες της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων στην πορεία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής από την πλατεία της Αγίας Μονής στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Η φετινή πορεία (λόγω του COVID-19 δεν είχε πραγματοποιηθεί πορεία το 2020) ήταν ενταγμένη όπως πάντα στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη στις πρωτοβουλίες Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης που πραγματοποιούνται από την ΕΕΔΥΕ σε όλη την Ελλάδα. 

Σε όλη της διάρκεια της διαδρομής προπορευόταν το πανό αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης απαιτώντας να μπει ένα οριστικό τέλος στην κατοχή της ισραηλινού στρατού και ταυτόχρονα με συνθήματα και άλλα πανό εκφραζόταν η ανάγκη να δώσουμε λαϊκή απάντηση στην επικίνδυνη πολιτική εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. 

Με τον τερματισμό της πορείας στο κέντρο της πόλης έγινε η ομιλία από τον πρόεδρο της Επιτροπής κ Νίκο Μήτσιο ο οποίος μεταξύ των άλλων τόνισε ότι “η φετινή Πορεία Ειρήνης συμπίπτει με τη  δολοφονική επίθεση του κατοχικού ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας όπου οι φονικές επιθέσεις και βομβαρδισμοί κόστισαν τη ζωή σε εκατοντάδες Παλαιστίνιους συμπεριλαμβανομένων δεκάδων παιδιών και γυναικών όπως και την καταστροφή βασικών κρατικών υποδομών. Και όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στην κατοχή και τον αποκλεισμό που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι εδώ και χρόνια από τους ισραηλινούς εποικισμούς. Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι τα ελληνικά αστικά κόμματα αρνούνται να υλοποιήσουν την απόφαση της Βουλής από τον Δεκέμβρη του 2015 για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους. 

Ταυτόχρονα η χώρα μας με την ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ. που της έστρωσαν το δρόμο οι προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ εμπλέκει όλο και και βαθύτερα στο επικίνδυνο κουβάρι των ανταγωνισμών και των πολεμικών συγκρούσεων για τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης που εντείνει την επιθετικότητά της και διεκδικεί μερίδιο της λείας. 

Σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση της Ν.Δ. προχωρά στην εφαρμογή και ανανέωση της ελληνοαμερικανικής Στρατιωτικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, που ενισχύει τη βάση της Σούδας και όλες τις Αμερικανονατοϊκές Βάσεις και υποδομές στη χώρα μας και ανάμεσά τους στη Θεσσαλία. Με αυτήν την πολιτική η χώρα μετατρέπεται σε απέραντο ευρωατλαντικό πολεμικό ορμητήριο, αλλά ταυτόχρονα και σε στόχο αντιποίνων όπως ανέφεραν δηλώσεις αξιωματούχων της Ρωσίας και του Ιράν. 

Παράλληλα η τουρκική αστική τάξη αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, προχωρά σε παραβιάσεις του θαλάσσιου κι εναέριου χώρου, σε υπερπτήσεις στα νησιά, αμφισβητεί τα σύνορα στην περιοχή και τις συνθήκες που τα καθορίζουν, θέτει ζήτημα τουρκικής μειονότητας στη Θράκη. Αξιοποιεί την παρέμβαση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ για να παραμείνει η Τουρκία στο δυτικό στρατόπεδο και να απομακρυνθεί από την Ρωσία. 

Τα “παζάρια” που είναι σε εξέλιξη και τα διχοτομικά σχέδια στο Κυπριακό φανερώνουν τη στοχευμένη προσπάθεια για την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων υπό ευρωατλαντική εποπτεία, για απαράδεκτους συμβιβασμούς με οδυνηρές συνέπειες στα κυριαρχικά δικαιώματα και νέους κύκλους αντιπαραθέσεων. Μπροστά σε αυτούς τους σχεδιασμούς οι εξελίξεις απαιτούν τη μετατροπή της λαϊκής ανησυχίας σε οργανωμένη πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ”.

– Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Σωματείου Λογιστών και βοηθών Λογιστών Γιώργος Κατσίβελος.

– Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με αντιπολεμικά τραγούδια από το παράρτημα Τρικάλων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. Έπαιξαν οι Νίκος Λιάκος, κιθάρα, Σπύρος Σαμαράς ηλεκτρική κιθάρα, Λένα Γκίκα τραγούδι. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης