"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.4 C
Trikala

Με τα δεσμά της δουλειάς μέχρι τον τάφο – Φτάνει πια με την άθλια προπαγάνδα! 

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ας αφήσουμε όμως την πλάκα… Τι θέλουν να μας πούνε οι «ειδικοί» και οι δηλώσεις τους, που φιλοξενούνται σε σοβαρά έντυπα παγκόσμιου βεληνεκούς, ενώ αναπαράγονται και στον εγχώριο Τύπο, απ’ όπου και τα σχετικά αποσπάσματα;

Ούτε λίγο ούτε πολύ πως σήμερα οι εργαζόμενοι πρέπει να δουλεύουν μέχρι τα βαθιά γεράματα και μέχρι τον τάφο αν είναι δυνατόν. Οτι δεν αρκεί να έχουν δουλέψει 35 και 40 χρόνια, έχοντας πληρώσει μάλιστα τεράστια ποσά με τις εισφορές τους στα Ταμεία, αλλά πως σε αυτό το καθεστώς, με πλήρη απασχόληση ή ημιαπασχόληση, θα πρέπει να συνεχίζουν να παράγουν κέρδη για τους καπιταλιστές, μέχρι το τέλος της ζωής τους.

Εχουν μάλιστα το θράσος να παρουσιάζουν ως «επιλογή» των μεγαλύτερων σε ηλικία να δουλεύουν και μετά τη συνταξιοδότηση, τάχα για να …μη βαριούνται και να αισθάνονται «χρήσιμοι» στην κοινωνία!

Ποια είναι η πραγματικότητα πίσω από τέτοιες επικίνδυνες γελοιότητες; Την έχει διατυπώσει η ίδια η ΕΕ στα επίσημα κείμενά της με μεγάλη ακρίβεια: «Ενεργός γήρανση».

Ετσι σηματοδότησαν οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου στην ΕΕ και στον ΟΟΣΑ την προσπάθεια συγκάλυψης της επίθεσης στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των απομάχων της δουλειάς.

Για ποια «υλική και ηθική επιβράβευση» τσαμπουνάνε οι απολογητές του καπιταλισμού; Και γιατί η αύξηση του προσδόκιμου ζωής θα πρέπει να γίνει τιμωρία για τους εργαζόμενους, με δουλειά μέχρι τελικής πτώσης, ενώ θα μπορούσε να προσφέρει ζωή με αξιοπρέπεια, μετά από τόσα χρόνια εργασίας, με μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και του εργάσιμου χρόνου;

Δεν τρελάθηκαν λοιπόν οι συνταξιούχοι να θέλουν στα βαθιά γεράματα, με ένα μεγάλο τμήμα τους να αντιμετωπίζει και προβλήματα υγείας, να επιστρέψουν στην εργασία για ένα ξεροκόμματο. Η ανάγκη και μόνο αυτή τους υποχρεώνει και όχι για να έχουν «δημιουργικά γηρατειά».

Οι συντάξεις πτωχοκομείου είναι η πραγματική αιτία, και όχι μια νέα «τάση» και οπτική, με την οποία οι υπερασπιστές του σάπιου καπιταλισμού επιχειρούν να θολώσουν τα νερά. Φτάνει πια με αυτήν την άθλια προπαγάνδα! Και μάλιστα σε μια περίοδο που ήδη στη χώρα μας, όπως και αλλού, εξαιτίας και της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, διαμορφώνεται μια κρίσιμη μάζα εργαζομένων, ηλικίας 55 – 67 ετών, που ενώ δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν, ταυτόχρονα είναι άνεργοι και δεν μπορούν να συμπληρώσουν ένσημα!

Ομως, γι’ αυτούς τους εκατομμύρια ανέργους 60άρηδες και 65άρηδες σιωπούν οι «ειδικοί» και οι αρμόδιοι φορείς. Ούτε βέβαια οι επιχειρήσεις τούς αντιμετωπίζουν ως «40άρηδες», όταν πρόκειται να κάνουν προσλήψεις, οι οποίες προτιμούν τους πραγματικούς 30άρηδες και 40άρηδες και όχι αυτούς τους «εικονικούς», που περιγράφουν οι οικονομολόγοι στα άρθρα τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης