"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

Με τη συμμετοχή της Φωτογραφικής Ομάδας Τρικάλων οι “Φωτογραφικές Συναντήσεις” στη Λάρισα

lafarm

Σχετικά άρθρα

ot

Εγκαινιάστηκε χθες βράδυ, στο κεντρικό κτήριο στο Μύλο του Παππά, η διοργάνωση «Φωτογραφικές Συναντήσεις» που διοργανώνει, για πρώτη φορά στη Λάρισα, η Φωτογραφική Λέσχη της πόλης. Πρόκειται για εκθέσεις φωτογραφίας από δώδεκα φωτογραφικές λέσχες και ομάδες απ” όλη τη χώρα που πραγματοποιούνται σε χώρους Πολιτισμού της πόλης, από 25 Απριλίου μέχρι 10 Μαΐου. (Μύλος του Παππά, Γαλλικό Ινστιτούτο, Χατζηγιάννειο , Δημοτική Πινακοθήκη, Λαογραφικό Μουσείο, ΟΥΗΛ, Πνευματικό Κέντρο Σ. Ζιαζιά, Kaveh Kanes).

phot lesxi3 (2)

Στο πλαίσιο των “Φωτογραφικών συναντήσεων” θα μιλήσουν για την τέχνη της φωτογραφίας ο γνωστός φωτογράφος Γιώργος Δεπόλλας το Σάββατο 2 Μαΐου στις 6 μ.μ. Στο Θέατρο ΟΥΗΛ και ο θεωρητικός της φωτογραφίας Ηρακλής Παπαϊωάννου την Κυριακή 3 Μαΐου την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο.

phot lesxi2 (2)

Κατά τη διάρκεια των χθεσινοβραδινών εγκαινίων ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας καλωσόρισε τις 12 φωτογραφικές λέσχες και τα μέλη τους που ήρθαν από διάφορες γωνιές της χώρας για να συμμετάσχουν στη διοργάνωση “φωτογραφικές συναντήσεις”, ενώ συνεχάρη τη Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας που είχε την ιδέα και την επιμέλεια της διοργάνωσης. Μιας διοργάνωσης, τόνισε,  που αναδεικνύει την ερασιτεχνική δημιουργία, στην οποία εμείς πιστεύουμε και τη στηρίζουμε. Ο πολίτης, είπε ο κ. Σάπκας, δεν αρκεί να είναι θεατής αλλά πρέπει να είναι και δημιουργός, να εκφράζει μέσα από τις τέχνες, το θέατρο, το χορό, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, την ευαισθησία του, τις ιδέες του, τα συναισθήματά του.

phot lesxi1 (2)

Μόνο τότε θα μπορούμε να ελπίζουμε σε μια καλύτερη κοινωνία. Ο Δήμος Λαρισαίων στηρίζει την ερασιτεχνική δημιουργία, δίνει βήμα, προσκαλεί και προκαλεί για δράσεις και… αποδράσεις.

Τέλος, επισήμανε πως ήταν εξαιρετική η ιδέα οι φωτογραφίες να εκτεθούν σε χώρους Πολιτισμού της πόλης. “Έτσι αυτοί οι χώροι αναδεικνύονται και ουσιαστικά επιτελούν το σκοπό για τον οποίο υπάρχουν. Διότι τι νόημα έχει ένας άδειος Μύλος, ένα άδειο Μουσείο, μια άδεια αίθουσα. Οι χώροι πρέπει να γεμίζουν από ανθρώπους, ιδέες, φωνές, χρώματα, αισθήματα. Να είναι αυτό που εμείς λέμε κυψέλες δημιουργίας και χαράς. Εύχομαι του χρόνου που η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας κλείνει τα 20 χρόνια της να κάνουμε κάτι ακόμη καλύτερο και μεγαλύτερο.

phot lesxi5 (2)

Για τις επόμενες δυο εβδομάδες, θα απολαύσουμε τις εικόνες, τις στιγμές, τις διαδρομές, τις ιστορίες που με τις μηχανές σας απαθανατίσατε και θα δούμε τον κόσμο με τα δικά σας μάτια.

Άλλωστε μια φωτογραφία είναι ένα ποίημα χωρίς λέξεις.

Και πάλι καλή επιτυχία και συγχαρητήρια”.

phot lesxi4 (2)

Ο πρόεδρος της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας κ. Βασίλης Ζαφειρίου καλωσόρισε κι αυτός τις Φωτογραφικές Λέσχες και τις ευχαρίστησε που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Ακόμη, αναφέρθηκε στην ιστορία της τοπικής λέσχης και στα όσα μέχρι σήμερα έχει καταφέρει, μέσα από τα μαθήματα, τα σεμινάρια, τις εκθέσεις που κατά καιρούς διοργανώνει, τις ομιλίες, τις εκδρομές, τις συμμετοχές σε άλλων διοργανώσεις. Ειδική αναφορά έκανε στη δραστηριότητα μελών της λέσχης που κάνουν επισκέψεις σε σχολεία για να μιλήσουν σε μαθητές για την τέχνη της φωτογραφίας. Τέλος, κάλεσε τους Λαρισαίους να επισκεφτούν τις εκθέσεις φωτογραφίας.

Κ.Κ.

diavasisnet.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης