"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Με υπογραφή Κώστα Σκρέκα, παρουσία των ηγετών Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, η ηλεκτρική διασύνδεση των τριών χωρών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συμμετείχε στην τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και των Προέδρων της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη και της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής αποτέλεσε η υπογραφή Διακυβερνητικής Συμφωνίας για την ηλεκτρική διασύνδεση των τριών χωρών.

Ο Τρικαλινός Υπουργός χαρακτήρισε τη συμφωνία «ιστορική» και τόνισε πως «εμβαθύνει, ακόμη περισσότερο, τη στρατηγική σχέση των τριών χωρών και βάζει τις βάσεις για τη δημιουργία ενός ενεργειακού διαδρόμου ο οποίος θα μεταφέρει σημαντικές ποσότητες πράσινης ενέργειας από την Ανατολική Μεσόγειο στη Γηραιά Ήπειρο».

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη συμφωνία είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς ενισχύει την οικονομική συνεργασία και την ενεργειακή ασφάλεια, όχι μόνο μεταξύ των τριών χωρών αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, ενώ στοχεύει στη αύξηση της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, ο κ. Σκρέκας συνόδεψε στο αεροδρόμιο για το ταξίδι της επιστροφής στο Κάιρο, τον Πρόεδρο της Αιγύπτου και τους Υπουργούς Ηλεκτρισμού και ΑΠΕ, Μοχάμεντ Σάκερ και Πετρελαίου, Ταρέκ Ελ Μόλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης