"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Με χορούς και χειροκροτήματα υποδέχτηκαν τα προσφυγόπουλα στο 3ο γυμνάσιο Λάρισας (εικόνες)

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πλήθος κόσμου, μαθητές, γονείς, φορείς της εκπαίδευσης και η δημοτική αρχή, υποδέχτηκαν με θερμά χειροκροτήματα και μια μεγάλη γιορτή, σήμερα, Παρασκευή, τα πρώτα προσφυγόπουλα που ξεκίνησαν τα μαθήματά τους στο 3ο γυμνάσιο Λάρισας.

Στην είσοδο του σχολείου ήταν αναρτημένο ένα μεγάλο πανό, που το έφτιαξαν οι μαθητές, ο Γιώργος και ο Βασίλης, με την συγκατάθεση όλων των μαθητών του σχολείου, για να δείξουν, όπως είπαν, την αγάπη και την αλληλεγγύη τους στους νέους τους συμμαθητές.

Το πανό έγραφε: welcome our friends

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα παιδιά. Το αντίθετο μάλιστα. Έχουμε ετοιμάσει το πανό και άλλα πράγματα, γιατί όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα στην εκπαίδευση. Δεν κοιτάμε εθνικότητες, γιατί το σχολείο μας είναι ανοιχτό για όλους» είπαν χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι μαθητές, που πήραν την πρωτοβουλία του καλωσορίσματος.

Να σημειωθεί, πως τα προσφυγόπουλα, που ξεκίνησαν σήμερα τα μαθήματά τους στο γυμνάσιο της πόλης, είναι κάποια από τα πολλά παιδιά από την Συρία που διαμένουν με τους γονείς τους στο κέντρο φιλοξενίας στο Κουτσόχερο της Λάρισας.

«Είναι μια μεγάλη μέρα σήμερα. Το σχολείο μας θα τους αγκαλιάσει σαν μια μεγάλη οικογένεια και θα τους συμπαρασταθεί σε κάθε δύσκολή στιγμή» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του 3ου γυμνασίου Λάρισας, ΑναστάσιοςΤσιόπας, λίγο πριν την εκδήλωση υποδοχής που είχε ετοιμαστεί για την περίσταση.

Στην εκδήλωση καλωσορίσματος βρέθηκε και μίλησε ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Δεν είναι μόνο η υποχρέωση του δήμου και της πολιτείας, η οποία μέσα από τις διεθνείς συμφωνίες που έχει υπογράψει η χώρα, πρέπει να δώσει παιδεία και μόρφωση σ’ αυτά τα παιδιά. Είναι οι πανανθρώπινες αξίες που μας συγκινούν και μας διακατέχουν, αλλά και τα μαθήματα ανθρωπιάς που η πόλη έχει δώσει όλο αυτό το διάστημα που εξελίχθηκε το προσφυγικό».

Το μήνυμα ότι οι άνθρωποι πρέπει να ζουν αγαπημένοι και «να στηρίζουν με ανοικτές τις αγκαλιές τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και να τους προσφέρουν μια ευκαιρία στη ζωή», έστειλε με την σειρά της η διευθύντρια Περιφερειακής εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Ελένη Αναστασοπούλου, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

Στην υποδοχή ήταν και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, με τον πρόεδρο, Τάσο Τσιαπλέ να καλωσορίζει τα παιδιά των προσφύγων, αλλά και η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων μαθητών Λάρισας, Ελένη Τσιπλάκη.

«Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, σας καλωσορίζει στη χώρα μας και στα δημόσια σχολεία μας. Παλεύουμε μαζί με όσους αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και την εκμετάλλευση που γεννάει την προσφυγιά. Απομονώνουμε τις φασιστικές ρατσιστικές και εθνικιστικές αντιλήψεις. Όλα τα παιδιά του κόσμου, έχουν τα ίδια δικαιώματα και θα παλέψουμε για να τα κατακτήσουμε» τόνισε ο κ. Τσιαπλές στον χαιρετισμό του.

Αξίζει να επισημανθεί, πως πριν οι νέοι μαθητές από την Συρία μπουν στην τάξη τους, οργανώθηκε στο σχολείο μια όμορφη εκδήλωση υποδοχής και μια μεγάλη γιορτή, με την συνοδεία μουσικής από την σχολική μπάντα του μουσικού σχολείου Λάρισας.

Στον προαύλιο χώρο οι Έλληνες μαθητές, μαζί με τους νέους συμμαθητές τους από την Συρία και τους εκπαιδευτικούς, χόρεψαν μαζί πιασμένοι χέρι -χέρι, στέλνοντας το μήνυμα της αλληλεγγύης.

Στο τέλος της εκδήλωσης, δόθηκαν πολλά δώρα στα παιδιά των προσφύγων από τους εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης