"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.3 C
Trikala

«Μην θέτετε σε κίνδυνο τους διανομείς», προειδοποιεί η Επιθεώρηση Εργασίας τους εργοδότες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αμεση παύση εργασιών σε delivery σε ακραίες καιρικές συνθήκες ζητεί το υπουργείο Εργασίας – Πρόβλεψη για αυστηρά πρόστιμα στους παραβάτες.

Τελεσίγραφο στους εργοδότες, που δεν τηρούν τις αποφάσεις για άμεση παύση εργασιών delivery σε ακραίες καιρικές συνθήκες, ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα, απευθύνει το Τμήμα Υγιεινής και Ασφάλειας των Εργαζομένων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στον Βόλο.

Μάλιστα προειδοποιεί ότι όποιες καταγγελίες γίνουν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για την παραβίαση των μέτρων ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων διανομέων θα εξεταστούν όλες με την απαιτούμενη αυστηρότητα,

Οι εργαζόμενοι στον τομέα των διανομών μέσα στο κρύο και την κακοκαιρία, που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες εν μέσω χιονιά.

Στο πλαίσιο των μέτρων για την εξασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», η Επιθεώρηση Εργασίας συνιστά οι χώροι εργασίας σε όλη τη διάρκεια του ωραρίου πρέπει να έχουν θερμοκρασία ανάλογη με τη φύση της εργασίας και τη σωματική προσπάθεια που απαιτείται για την εκτέλεσή της.

Επίσης τονίζει ότι πρέπει να αποφεύγονται οι εργασίες σε εξωτερικούς χώρους. Όπου αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί, παροχή κατάλληλου ρουχισμού όπως: ισοθερμικά εσώρουχα, μπουφάν, κάλτσες, καπέλο, θερμομονωμένα γάντια, κασκόλ, επενδυμένα παπούτσια, καθώς επίσης να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας στην περίπτωση εργαζομένων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου (π.χ. καρδιοπαθείς).

Για τα τεχνικά και οικοδομικά έργα η νομοθεσία επισημαίνει ότι πρέπει να λαμβάνονται μέτρα ασφαλείας σε περίπτωση θεομηνίας και πριν την επανάληψη των εργασιών, ενώ σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών διακόπτονται οι εργασίες, οι οποίες παρεμποδίζονται άμεσα από αυτές και επαναλαμβάνονται μετά την αποκατάσταση των ασφαλών συνθηκών εργασίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης