"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Μητσοτάκης από Λάρισα: «Θα οδηγήσουμε την χώρα εκτός κρίσης»

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Τις εργασίες του 5ου Προσυνεδρίου της ΝΔ στη Λάρισα έκλεισε το μεσημέρι του Σαββάτου στο κατάμεστο Imperial ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στους τομείς του πρωτογενούς τομέα, των υποδομών και της περιφερειακής ανάπτυξης αναφέρθηκε και ανέλυσε το σχεδιασμό του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την έξοδο της χώρα από την κρίση. Μάλιστα αναφέρθηκε και σε μειώσεις φόρων τόσο για τα φυσικά πρόσωπα όσο και για αγρότες-επιχειρηματίες οι οποίοι και θα αποτελούν το νέο μοντέλο ανάπτυξης για τον πρωτογενή τομέα.

ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-1

«Κάποιοι κρύβουν τις ευθύνες τους στη λάσπη»

«Θα είμαστε κυβέρνηση. Στις 16-17 Δεκεμβρίου θα κάνουμε το συνέδριό μας και ξεκινά η προεκλογική περίοδος για εμάς» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήρια για τα θύματα της τραγωδίας. Αναφέρθηκε διεξοδικά και στις ευθύνες της Κυβέρνησης για την τραγωδία. «όσο περνά ο χρόνος για αυτή την τραγωδία ανακύπτουν ερωτήματα για την τραγωδία. Γιατί δεν ολοκληρώθηκαν τα σχέδια διαχείρισης πλημμυρών; Γιατί η περιφέρεια Αττικής δεν δρομολόγησε σημαντικά έργα αντιπλημμυρικά. Δεν έγιναν έργα συγκράτησης εδαφών στο καμένο δάσος της περιοχής. Θρηνήσαμε 19 θύματα για μια κακοκαιρία που είχε προβλεφθεί. Κάποιοι κρύβουν τις ευθύνες τους στη λάσπη», παρατήρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ανάφερε ότι η ΝΔ μετά την τραγωδία σύστησε επιτροπή ειδικών και ζητήσαμε άμεσα μέτρα για τους πληγέντες. Μάλιστα τα στεέχη της ΝΔ αναζήτησαν τις πιθανότητες η χώρα να χρηματοδοτηθεί από το ταμείο της Ε.Ε για τις φυσικές καταστροφές.

Μητσοτάκης

Για τις παραβατικές συμπεριφορές

Αναφερόμενος στην είσοδο αντιεξουσιαστών στο Πεντάγωνο χθες ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στο 5ο προσυνέδριο της ΝΔ στη Λάρισα, τόνισε πως «αυτές είναι οι επιπτώσεις της πολιτικής ανοχής σε ένα χώρο ο οποίος χαρακτηρίζεται ως αντιεξουσιαστικός οποίος έχει εκλεκτικές συγγένειες με αυτή την κυβέρνηση. Επίσης ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα πως «αυτά τα φαινόμενα παραβατικών συμπεριφορών τελειώνουν από την επόμενη μέρα της κυβέρνησης της ΝΔ».

ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟ (4)
Κατηγόρησε την κυβέρνηση για την επίθεση του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο. «Την επόμενη ημέρα με κυβέρνηση ΝΔ αυτό θα αλλάξει», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΥΠΟΔΟΜΕΣ-7

«Μερική λελογισμένη μεταφορά νερού από Αχελώο»

«Από το 2006 στην Αγιά της Λάρισας είχα πει ότι πρέπει να αλλάξει ο πρωτογενής τομέας να μην στηρίζεται στις επιδοτήσεις, αλλά θα πρέπει να έχει καινοτόμα και ποιοτικά προϊόντα. Πέρασαν τόσα χρόνια και μιλάμε ακόμη γι’ αυτό», σήμείωσε με νόημα ο κ. Μητσοτάκης.

Συνεργατικές ομάδες

Αναφέρθηκε στα όσα έταξε στους αγρότες ο Τσίπρας για να γίνει πρωθυπουργός. Αναλύοντας το σχέδιο της ΝΔ για το πρωτογενή τομέα υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να πάμε μακριά αν δεν κάνουμε καλές συνεργατικές ομάδες. Να χρησιμοποιήσουμε κάθε εργαλείο για να βοηθήσουμε τους αγρότες με γενεά φορολογικά κίνητρα. Να συνδέσουμε την αγροτική παραγωγή με την βιομηχανία τροφίμων. Έτσι θα κερδίσουμε τις αγορές του εξωτερικού».
Για την φέτα ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ Στηρίζει πλήρως την διαπεγγελματική για την φέτα και επανέλαβε ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα καταργηθεί ο φόρος για το κρασί. Κλείνοντας την ενότητα για το αγροτικό τομέα τόνισε «η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει τον πρωτογενή τομέα τα επόμενα χρόνια».
Για τα έργα του Αχελώου δεν τάχθηκε υπέρ της εκτροπής αλλά υπέρ της μερικής λελογισμένης μεταφοράς νερού ανάλογα με τις συνθήκες.

ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-6

Έργα υποδομής
«Τα μεγάλα έργα που έγιναν μέχρι τώρα έχουν την σφραγίδα της ΝΔ. Στοίχησαν αυτά τα έργα 500εκ παραπάνω λόγω τους κ. Βαρουφάκη και του κ Τσίπρα. Θα εφαρμόσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης
Σύμφωνα με το σχέδιο της ΝΔ ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να συμμετέχει στα μεγάλα έργα υποδομής. «Κλασσικό παράδειγμα είναι η διαχείριση των απορριμμάτων. Αυτό πρέπει να γίνει με την συμμετοχή του ιδιωτικής πρωτοβουλίας», παρατήρησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο σχεδιασμός της ΝΔ προβλέπει την μετεξέλιξη της χώρας σε διακομιστικό κέντρο, ώστε να συναρμολογούνται εδώ τα προϊόντα, πάντα με την προϋπόθεση να εκλείψει η γραφειοκρατία.
Επίσης σημαντικό κομμάτι σε αυτή την ενότητα κατέχουν και οι ψηφιακές υποδομές ενόψει της ψηφιακής επανάστασης παγκόσμια. «Πρέπει να σχεδιάσουμε το μέλλον», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης

ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-7

Μείωση της φορολογία
«Θα μειώσουμε τους φόρους και ξέρουμε πως θα το κάνουμε», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Μάλιστα προανήγγειλε ενιαίο φορολογικό συντελεστή σε όλους έως και τις 10.000 ευρώ με 9% φορολογία και για τις επιχειρήσεις από 29% σε 20%.
Επίσης τόνισε ότι μειώσεις στο φορολογικό καθεστώς θα μπορούν να τύχουν και οι αγρότες που προχωρούν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες με βάση το νέο μοντέλο συνεταιρισμού που θέλει να προχωρήσει η ΝΔ.

Μητσοτάκης 1

«Να ενισχυθούν οι Περιφέρειες»

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για τις αθρόες προσλήψεις, ενώ οριοθέτησε το ρόλο της αυτοδιοίκησης σύμφωνα με το σχέδιο της ΝΔ. «Να καθορίσουμε τα όρια. Με μειωμένο ρόλο της Αποκεντρωμένης και ενίσχυση των Περιφερειών. Με συνθήκες διαφάνειας», υπογράμμισε.

Θα πρέπει να αξιοποιήσουν την περιουσία τους οι δήμοι και να υπάρξει η συνεργασία δήμων με ιδιώτες. «Αν η αποκομιδή γίνει φθηνότερα από τον ιδιωτικό τομέα ας γίνει χωρίς ιδεοληψίες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Υποσχέθηκε γρήγορες παρεμβάσεις σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο. «Απλή αναλογική στην Τ.Α δεν θα υπάρξει. Ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάξει τον νόμο, Εμείς θα το αλλάξουμε ξανά»,ξεκαθάρισε.

«Είμαστε η δύναμη που θα οδηγήσει την Ελλάδα στη έξοδο από την κρίση», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

larissa.net

Toυ Πάνου Γαρουφαλιά

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης