"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Μητσοτάκης: Εφάπαξ έκτακτο βοήθημα €200 – 300 στους συνταξιούχους

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έκτακτο βοήθημα 200 έως 300 ευρώ για τους συνταξιούχους που δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους λόγω προσωπικής διαφοράς, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης της Δυτικής Μακεδονίας.

«Θα υπάρξει ένα έκτακτο βοήθημα για τους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις τους από την 1/1/23» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Θα είναι μεταξύ 200 και 300 ευρώ, ανάλογα με το ύψος της σύνταξης που λαμβάνει ο καθένας» συμπλήρωσε.

Οι λεπτομέρειες για το έκτακτο βοήθημα θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 15/2 από το υπουργείο Οικονομικών.

«Όταν υλοποιήσαμε το πρόγραμμα μας για αύξηση έως 7,75% στις αρχές τις 2023 γνωρίζαμε ότι δεν θα περιλάμβανε όσους είχαν μεγάλη προσωπική διαφορά» δήλωσε και παραδέχθηκε πως «πράγματι υπάρχουν αδικίες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμη ότι «η παροχή θα δοθεί εφάπαξ και εκτιμούμε θα προσεγγίσει συνολικά τα 300 εκ. ευρώ», ωστόσο, όπως τόνισε η οικονομία μας αναπτύσσεται καλύτερα από προσδοκώμενο και είναι υπολογισμένο το δημοσιονομικό κόστος για την παροχή αυτή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης