"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Μια νύχτα στο μουσείο και στη βιβλιοθήκη με… υπνόσακο και παντόφλες!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Moyseio

Ξεκινούν την Τετάρτη 6 Μαΐου οι δηλώσεις συμμετοχής .Ο Δήμος Λαρισαίων και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας Γ. Ι. Κατσίγρα, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας, διοργανώνει το 1ο «Sleepover- διανυκτέρευση σε μουσειακούς χώρους και βιβλιοθήκες» το Σάββατο 23 Μαΐου στη Δημοτική Πινακοθήκη, το Σάββατο 6 Ιουνίου στο Λαογραφικό Μουσείο και το Σάββατο 13 Ιουνίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη.

Το «Sleepover – διανυκτέρευση σε μουσειακούς χώρους και βιβλιοθήκες», είναι μία από τις πλέον σύγχρονες διεθνείς μουσειολογικές πρακτικές. Καθιερώθηκε από τις αρχές του 2000 αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη μουσειακή εμπειρία, από οπτικοκεντρικό και παθητικά προσληπτικό σε βιωματικό και ενεργητικό.

Με το sleepover δίνεται λοιπόν η δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά τα μουσεία της πόλης, να πάρουν μέρος σε επιλεγμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες, βιώνοντας ταυτόχρονα μία σπάνια εμπειρία με στόχο τη βιωματική καλλιέργεια της παιδείας και του πολιτισμού από τις μικρές ηλικίες.
Moyseio
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 έως 10 ετών και υλοποιείται με τη συμμετοχή έμπειρων μουσειοπαιδαγωγών, με ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα, διαμορφωμένα από το κάθε μουσείο και με την υποστήριξη νηπιαγωγών του Δήμου Λαρισαίων.

Ο Δήμος Λαρισαίων προσφέρει βραδινό και πρωινό γεύμα, με τη χορηγία της Καλογιάννης catering . Επιπλέον, τη δράση υποστηρίζουν οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης.

Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους υπνόσακο, μαξιλάρι, φακό, παντόφλες, άνετα ρούχα και ένα μπουκαλάκι νερό. Οι γονείς κατά την προσέλευση στα μουσεία, θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή των παιδιών τους στη δράση (η δήλωση έχει αναρτηθεί ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του δήμου www.larissa-dimos.gr).

Η διανυκτέρευση θα ξεκινάει στις 19:00 και θα ολοκληρώνεται στις 9:30 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκινούν την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015 και θα γίνονται καθημερινά από 10.00-12.00 στο τηλέφωνο 2410 614449 αποκλειστικά από τους γονείς των παιδιών που επιθυμούν να λάβουν μέρος και μέχρι την συμπλήρωση των θέσεων.

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Κάθε παιδί μπορεί να πάρει μέρος μόνο σε μια διανυκτέρευση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης