"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Μια πορεία με…λουτρό

lafarm

Σχετικά άρθρα

0000000000000000
Τελευταία Κυριακή (21/12ου) πριν τα Χριστούγεννα και τα μέλη του Συλλόγου μας πήγαμε να συναντήσουμε εκείνα του ΕΟΣ Καρδίτσας για την προγραμματισμένη και συνδιοργανωμένη ανάβαση στην περιοχή των Λουτρών Σμοκόβου.
Ξεκινήσαμε την πορεία με πυκνή ομίχλη η οποία σύντομα έδωσε τη θέση της σε μια υπέροχη ηλιόλουστη μέρα, παρόλο που βρισκόμαστε στο δεύτερο δεκαήμερο του Δεκέμβρη και λίγες μέρες πριν την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης.
Σχηματίσαμε μια μεγάλη ομάδα από δεκάδες πεζοπόρους κάθε ηλικίας και ξεκινήσαμε να διανύσουμε το μονοπάτι που συντηρήθηκε και σηματοδοτήθηκε από τον ΕΟΣ Καρδίτσας και οδηγεί στα ερείπια του αρχαίου κάστρου Μενελαϊδας.
Οι υψηλές θερμοκρασίες της μέρας δίνουν στην ομάδα την εντύπωση Φθινοπώρου αλλά τα λίγα και κιτρινισμένα φύλλα της Βελανιδιάς δίνουν την αίσθηση του Χειμώνα.
Οι βουνοκορφές που αγναντεύουμε κατά το μήκος της πορείας μας τις βλέπουμε ντυμένες στα λευκά. Στα αριστερά μας εκείνες των Αγράφων, ενώ στα δεξιά μας το χιονισμένο Βελούχι και στο βάθος τα Βαρδούσια. Όλα στα χειμερινά.
Μετά από δύο ώρες απότομης ανηφόρας φτάνουμε στην περιοχή που κάποτε δέσποζε το αρχαίο κάστρο Μενελαϊδας. Σήμερα, λίγες πέτρες μένουν ακόμα όρθιες, να θυμίζουν ότι κάποτε άκμασε ένας πολιτισμός εκεί πάνω. Περασμένες δόξες.
Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται το εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία και από τον περίβολό του απολαμβάνουμε μια μαγευτική θέα στη λίμνη Σμοκόβου που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τα πόδια μας.
Πιο πίσω αρχίζει να φαίνεται μέσα από την ομίχλη ο θεσσαλικός κάμπος και πιο μακριά στον ορίζοντα οι χιονισμένες κορυφές του Ολύμπου. Δεν υπάρχει σημείο του Ελληνικού ορίζοντα που να μην αντικρίζει το βουνό του δωδεκάθεου. Μόλις την περασμένη Κυριακή το βλέπαμε να δεσπόζει μπροστά μας κατάλευκο, από τον Κόζιακα. Και από δώ, αντικρίζουμε την ίδια μεγαλοπρέπεια, ως τόπο των Θεών.
Ύστερα από μια σύντομη ανάπαυλα και τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής.

0000000000

Η κατάβαση δεν θα είναι η ίδια με την ανάβαση. Αλλάζουμε πορεία. Οδηγοί, οι ντόπιοι φίλοι και συνορειβάτες Καρδιτσιώτες. Βρισκόμαστε στα μέρη τους. Ο νέος δρόμος είναι λίγο πιο δύσβατος, όμως απολαμβάνουμε ένα υπέροχο τοπίο ανάμεσα στα γυμνόφυλλα κλαδιά των δέντρων που μοιάζουν να βρίσκονται σε ικεσία κάτω από τον ουρανό. Σαν σε προσευχή υπέρ της Άνοιξης που τα γεμίζει καρπούς και τα ντύνει με την ποικιλία του πράσινου που τα στερεί ο παγερός χειμώνας.
Ο καιρός αλλάζει στάση απέναντί μας… Σύννεφα αρχίζουν να μαζεύονται απειλητικά από τα δυτικά, όμως έχουμε φτάσει πλέον στο τέρμα της σημερινής μας πορείας. Δεν τον φοβόμαστε.
Κλείνουμε τη μέρα μας με τον πιο ευχάριστο τρόπο. Άλλοι τραβάνε προς το καφενείο του χωριού για μεζέδες και ποτό και άλλοι για χαλάρωση στην θαλπωρή των θερμών και ιαματικών νερών του ξακουστού Σμοκόβου.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για νέες πεζοπορίες μετά τα Χριστούγεννα.

Τα νέα του Συλλόγου

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες μας μπορείτε να πάρετε κάθε Παρασκευή στα γραφεία του Συλλόγου – Ομήρου 5 (κάτω από το ΚΑΠΗ) ή στο τηλέφωνο 24310 72077.
Πληροφορίες και υλικό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας www.trikalasport.gr και στο facebook .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης