"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14 C
Trikala

Μια σημαντική ημερίδα για τον Αρη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η ημερίδα το απόγευμα της τρίτης στο Δημαρχείο, για τον Αρη Βελουχιώτη, είχε δύο στοιχεία. Το ένα αρνητικό αλλά δεν το επηρέαζαν οι πολιτικές συνθήκες: αφόρητη ζέστη… Με αποτέλεσμα νααργήσει να αρχίσει και να μηνμπορεί κανείς να την παρακολουθήσει εύκολα. Το δεύτερο, θετικό. Οτι ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις, που είναι σημαντικές για το τότε και, κυρίως, για το τώρα. Διότι εντάξει, η απόδοση μνήμης είναι πολύ καλή, αλλά το τώρα είανι το σημαντικότερο πια. Ενα θέμα είναι τα διδάγματα, ένα θέμα και το παρόν και το μέλλον. Πάντως, ακούστηκαν πολλά και θα ήταν ωραίο να συγκεντρωθούν κάπου, αφού το παρελθόν παίζει ρόλο για το μέλλον. Ακούστηκαν και απόψεις που με κάποιον τρόπο συνέδεαν τον.. Καποδίστρια με τον Αρη ή ακούστηκαν θέματα για την ανθρώπινη πλευρά του αγωνιστή της Εθνικ΄ςη μας Αντίστασης.
Πάντως, το ντοκιμαντέρ της παλιάς εκπομπής της ΕΡΤ 3 “Αθηνικά Σενάρια” προβλήθηκε και το παρακολούθησαν όλοι με προσοχή, όπς και τα ποιήματα και πεζογραφήματαaris3 aris aris2
Η επιτροπή για τα 70χρονα του Αρη συνέχισε με ομιλίες από τους:
α.- «Ο Λόγος της Λαμίας: Ο λαός στην ιστορική αντίληψη και τον κοινωνικο-πολιτικό προσανατολισμό του Άρη Βελουχιώτη», από την Ολυμπία Σελέκου, Διευθύντρια Ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.
β.- «Η τελευταία διαδρομή του Άρη-πορεία προς την αθανασία», από τον Μίμη Οικονόμου, ιστορικό ερευνητή.
γ.- «Η σύγκρουση δυο επαναστατικών παραδόσεων στο πρόσωπο του Άρη Βελουχιώτη», από τον Λαυρέντιο Ντετζιόρτζιο, εκδότη-ερευνητή.
δ.- «Ο Άρης και η εποχή του …στην εποχή μας», από τον Κώστα Μιχαλάκη, ιστορικό- φιλόλογο.
ε.- «Η αυτοχειρία ως πράξη πολιτικής ελευθερίας και αντίστασης», από τον Γιώργο Λεπενιώτη, κοινωνιολόγο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης