"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Μια “Στιγμούλα” με πολλά παιδικά χαμόγελα

lafarm

Σχετικά άρθρα

gioti13Τριπλός ο ρόλος του νέου, δεύτερου παραμυθιού της Μαρίνας Γιώτη, “Η Στιγμούλα είναι δυνατή” (εκδόσεις Διόπτρα):
– Εκπαιδεύει τα μικρά παιδιά στην απόκτηση γνώσεων σημαντικών μέσω του βιβλίου
– Συμβάλλει στην εκμάθηση απλών, κατανοητών, αλλά συνάμα βασικών εννοιών για τη ζωή γύρω μας
– Ενισχύει την υπάρχουσα πεποίθηση για τον ρόλο της ομαδικότητας και της ανεξάντλητης δύναμης που κρύβουμε όλοι μέσα μας.
Για τους λόγους αυτούς, η παρουσίαση του βιβλίου, το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα δημοτικού κινηματογράφου στον μύλο Ματσόπουλου, απετέλεσε ουσιαστικό στοιχείο για να μπορέσουν τα μικρά παιδιά να κατανοήσουν, τι θα διαβάσουν στο βιβλίο που οι γονείς τους αγόρασαν. Διότι η κατάμεστη αίθουσα και η έξοχη δραματοποίηση της ουσίας του παραμυθιού, μάγεψαν και τους γονείς, οι οποίοι έκαναν ένα μικρό, όμορφο και χρήσιμο δώρο στα παιδιά τους.
Οι ηθοποιοί Αντονέλλα Χήρα και Βίκυ Ιακωβάκη, η παιδαγωγός Βίκυ Φαγκρίδα και ο θεατρολόγος Αρτέμης Αρκουμάνης, συνδύασαν αυτή τη δραματοποίηση και με παιχνίδια για τα παιδιά, προκειμένου το μήνυμα του βιβλίου, να διαπεράσει ως βίωμα τις σκέψεις των μικρών τρικαλινών. Η δε συγγραφέας (σύζυγος του συντοπίτη μας Κώστα Κρομμύδα) εξήγησε εμφατικά και ουσιαστικά, τους λόγους που την οδήγησαν στη συγγραφή της “Στιγμούλας”. Η οποία, “είδε από ψηλά ένα πολύ παράξενο χωριό! Σ’ αυτό το χωριό δεν υπήρχε καθόλου νερό, τα παιδιά ήταν θλιμμένα και τα πάντα σκονισμένα. Η Στιγμούλα είναι αποφασισμένη να βοηθήσει να επιστρέψει το χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων. Μα θα χρειαστεί βοήθεια. Σιγά σιγά θα ανακαλύψει ότι η δύναμη που υπάρχει μέσα στον καθένα μας γίνεται πολύ μεγαλύτερη όταν ενώνεται με τη δύναμη των άλλων”.
Όλη αυτή η εκδήλωση, που διοργανώθηκε άψογα από το Βιβλιοχαρτοπωλείο Παπαγιάννη, ήταν μια ουσιαστική συμβολή στην προσπάθεια επέκτασης των οριζόντων των παιδιών και ενίσχυσης του ρόλου της παιδαγωγικής χρησιμότητας των παραμυθιών, ως στοιχείων της διαδικασίας επιμόρφωσης.

gioti11 gioti gioti1 gioti2 gioti3 gioti4 gioti5 gioti6 gioti7 gioti8 gioti9 gioti10

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης