"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.1 C
Trikala

Μια συζήτηση με τον αρχιτέκτονα και Instagrammer Spathumpa – Κώστα Σπαθή

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Aν  έχεις Instagram και ασχολείσαι ενεργά σίγουρα τον ξέρεις. 50.000followers, χιλιάδες like σε κάθε post, φωτογραφίες γεμάτες γεωμετρία από τον Κώστα Σπάθη ή αλλιώς Spathumpa. Ο Κώστας είναι αρχιτέκτονας – αν και θα μπορούσε να είναι μοντέλο – και έχει έναν από τους πιο γνωστούς ελληνικούς λογαριασμούς στα social media.
Κάναμε μία χαλαρή κουβέντα για το Instagram και την αρχιτεκτονική

 

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς ενεργά με το Instagram; Περίμενες ότι θα πάει τόσο καλά;

Ξεκίνησε εντελώς τυχαία, έκανα λογαριασμό χωρίς να το πολυσκεφτώ και άρχισα να ανεβάζω φωτογραφίες. Στην πορεία ανακάλυψα ότι μου αρέσει πολύ και άρχισα να ψάχνω περισσότερο τις τεχνικές των λήψεων και να εξειδικεύω την θεματολογία μου. Δεν περίμενα ποτέ ότι οι φωτογραφίες μου, θα έχουν αυτή την απήχηση. Από τότε που ξεκίνησα έχω προβληθεί δύο φορές από το official Ιnstagram ως προτεινόμενο account μέσα σε μια δυναμική λίστα που παρουσιάζει κορυφαία μέλη της κοινότητας. Είναι κάτι που μου αρέσει πολύ και προσπαθώ να το εξελίσσω και να το βελτιώνω καθημερινά.

 

Τι αποτελεί έμπνευση για σένα; Ποια είναι τα θέματα που σου αρέσει να φωτογραφίζεις;

Οτιδήποτε για μένα μπορεί να αποτελέσει έμπνευση. Όπου κι αν βρεθώ μπορώ να βρω κάτι ενδιαφέρον για να φωτογραφίσω. Η μεγάλη μου αγάπη, όμως, είναι η αρχιτεκτονική και τα θέματα μου πηγάζουν κυρίως από εκεί. Προσόψεις κτιρίων, στοές, αίθρια, κλιμακοστάσια και ολόκληρο το αστικό περιβάλλον αποτελούν τα κυρίως θέματα στη συλλογή μου. Xωρίς αυτό να σημαίνει πως περιορίζομαι μόνο σε αυτά.

Παρατηρώ πως σου αρέσουν τα γεωμετρικά σχήματα. Φαντάζομαι θα ισχύει το ίδιο και στην δουλειά σου. Θες να μας μιλήσεις λίγο για αυτό;

Η δουλεία μου, έτσι κι αλλιώς, σχετίζεται με τα γεωμετρικά σχήματα. Τα σχέδια μου βασίζονται κυρίως σε απλές γεωμετρίες ή μαθηματικούς ορισμούς. Αυτό αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες μου, οπού κυριαρχούν οι άξονες συμμετρίας, τα σημεία φυγής και οι ευθυγραμμισμένες τοποθετήσεις μέσα από μια minimal οπτική προβάλλοντας τις περισσότερες φορές και τηνανθρώπινη παρουσία ως μια ένδειξη κλίμακας.

Η αδερφή σου είναι fashion blogger (nansoumou.com) που σημαίνει πως χρειάζεται πολύ καλές φωτογραφίες. Την βοηθάς/συμβουλεύεις στο αισθητικό κομμάτι ή δεν επεμβαίνεις;

Τον Απρίλιο του 2013, στήσαμε μαζί με την αδερφή μου το nansoumou.com. Το στιλ και οι προτάσεις της στο fashion κομμάτι σε συνδυασμό με τη δίκη μου οπτική έφεραν το αποτέλεσμα που βλέπετε. Πλέον το μεγαλύτερο κομμάτι το αναλαμβάνει μονή της, αλλά όπου με χρειαστεί επεμβαίνω και είμαι δίπλα της.

Θες να μας πεις 2-3 αγαπημένους λογαριασμούς που αξίζει να ακολουθήσουμε;

Φυσικά τη @nansoumou (γέλια). Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι λογαριασμοί, από Έλληνες instagramers και πραγματικά είναι αρκετοί εκείνοι που θαυμάζω. Από ξένους λογαριασμούς, ξεχωρίζω τον Nicanor (@nikanorgarsia), όπως και τη Jeanette (@etna-11) ενώ ο Dirk (@macenzo) και ο Konrad Langer (@konaction), είναι μερικοί από αυτούς που αξίζει να ακολουθήσετε.

*Aκολούθησε τον Κώστα Σπάθη στο Instagram.

 

www.womantoc.gr

Δείτε επίσης