"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Μικέλης:Διαμορφώνεται μια πολύ κρίσιμη κατάσταση την οποία θα κληθεί να διαχειριστεί η Νέα Δημοκρατία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ομιλία στην ΝΟΔΕ Τρικάλων πραγματοποίησε ο Μικέλης Χατζηγάκης στα πλαίσια της επίσκεψης του πρώην υπουργού κ. Βλάχου. Ο τρικαλινός επιστήμονας μίλησε για την ανάγκη ανανέωσης και εστίασε στην έννοια της αριστείας και της αξιοκρατίας που ήδη έχει θέσει ως προτεραιότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα, ο Μικέλης είπε πως «ένα απο τα κλειδιά για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να βγει η χώρα απο την κρίση ειναι ο γάμος μεταξύ του καλού νέου και του καλού παλιού. Το πάντρεμα μεταξύ του μορφωμένου και κατηρτισμένου νέου και του σοβαρού και έμπειρου παλιού». 

 Παρακάτω ολόκληρη η ομιλία του Μικέλη.

 Καταρχάς να σας ευχαριστήσω που μου δίνετε το λόγο και να καλωσορίσω τον υπουργό, τον κύριο Βλάχο στα Τρίκαλα. Ονομάζομαι Μικέλης Χατζηγάκης και ειμαι εμπειρογνώμονας στο κυβερνητικό πρόγραμμα. Θέλω να κάνω μια σύντομη τοποθέτηση για τις τρεχουσες πολιτικές εξελίξεις. 

 Η χώρα μας πηγαίνει απο το κακο στο χειρότερο. Το ιδιαιτέρως επικίνδυνο είναι ότι πηγαίνει απο το κακό στο χειρότερο και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό μετώπο. 

 Στο εσωτερικό μέτωπο ένας στους τέσσερις Έλληνες ειναι άνεργος. Ένας στους δυο νέους ειναι άνεργος. Οι μισοί μου φίλοι δεν έχουν δουλειά. Και όλοι ξέρουμε πόσο επίπονο είναι να είσαι 20αρης και 30αρης και να μην μπορείς να βρεις δουλειά για δυο, τρία και τέσσερα χρόνια. Η ύφεση συνεχίζει να πλήττει τα νοικοκυριά για έβδομο χρόνο. Τα κόκκινα δάνεια ειναι θηλιά στις επιχειρησεις. Πολλές φορές είναι θηλιά στο λαιμό έντιμων ανθρώπων που δούλεψαν σκληρά για να χτίσουν ένα μαγαζί ή μια επιχείρηση και τώρα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Επιπλέον, έχουμε τον πολιτικό αμοραλισμό του ΣΥΡΙΖΑ και την ανικανότητα των στελεχών του που ενδιαφέρονται μόνο για τις καρέκλες τους. Και σαν να μην έφταναν αυτά έχουμε και το εξωτερικό μέτωπο. Τα Βαλκάνια φλέγονται. Για δείτε τι γίνεται στα Σκόπια και στην Αλβανία. Και απο την άλλη μεριά έχουμε την απολυταρχική στροφή της Τουρκίας του Ερντογαν, ο οποίος απειλεί ευθέως τα σύνορα μας. Απειλεί τα ελληνικά σύνορα και αμφισβητεί την συνθήκη της Λωζάνης για πρώτη φορά μετά απο εκατό χρόνια. 

 

Αυτά όλα συνθέτουν ένα πολύ εκρηκτικό μείγμα. Διαμορφώνουν μια πολύ κρίσιμη κατάσταση την οποία αργά ή γρήγορα θα κληθεί να διαχειριστεί η Νέα Δημοκρατία. Αλλά η παράταξη μας έχει αποδείξει οτι είναι αυτή που ιστορικά καλείται να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις της πατρίδας. 

 

Και ένα απο τα κλειδιά για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις και να βγει η χώρα απο την κρίση ειναι ο γάμος μεταξύ του καλού νέου και του καλού παλιού. Το πάντρεμα μεταξύ του μορφωμένου και κατηρτισμένου νέου και του σοβαρού και έμπειρου παλιού. 

 

Ως νέο στέλεχος αυτής της παράταξης είμαι πραγματικά υπερήφανος που ο πρόεδρος μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εκπέμψει το μήνυμα της Αριστείας. Της Αξιοκρατίας. Που έχει κάνει προτεραιότητα του την Αριστεία. Και έχει στήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες – όπως το μητρώο στελεχών- δίνοντας την δυνατότητα σε αξιόλογους νέους, ανεξαρτήτως πολιτικής προελεύσεως, που θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν να το πράξουν.

 

Τέλος, εμείς οι νέοι της ΝΔ, σε αντίθεση με τους νέους του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να κάνουμε σύνθημα μας την λέξη σεβασμό. Σεβασμό στου θεσμούς. Σεβασμό στην επιχειρηματικότητα. Σεβασμό στο κράτος. Σεβασμό στην Δημοκρατία. 

 

Όλοι μαζί να συσπειρωθούμε. Να ενωθούμε. Για να βοηθήσουμε την παράταξη να στηρίξει την ανόρθωση της χώρας. Και μια μέρα να λέμε στα παιδιά μας: ήμουν και εγώ εκει, και βοήθησα στην σωτηρία της πατρίδας. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης