"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Μικέλης : Προτεραιότητά μου η στήριξη της μεσαίας τάξης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στο όνομα μιας δήθεν ταξικής πολιτικής, η μεσαία τάξη, που είναι η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας και της οικονομίας της χώρας μας, χτυπιέται συστηματικά από την απερχόμενη κυβέρνηση τα τελευταία 4 και παραπάνω χρόνια.

Οι φοροελαφρύνσεις, που έχει εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την μεσαία τάξη, όπως αναφέρει ο νέος οικονομολόγος, είναι τελικά η μόνη πολιτική για την ανακούφιση των ανθρώπων που παράγουν πλούτο στον τόπο μας.

Σύμφωνα με τον Μικελη Χατζηγάκη «η μεσαία τάξη δεν είναι απλά ένας αριθμός, αλλά εκπροσωπεί συγκεκριμένες αρχές και αξίες. Αξίες όπως η εργατικότητα και η νοικοκυροσύνη. Αξίες όπως να μπορείς να έχεις το δικό σου σπίτι όταν εργάζεσαι σκληρά. Αξίες όπως να μπορείς να βρεις μια δουλειά εδώ στην χώρα σου και να μην χρειάζεται να γίνεις μετανάστης. Να μπορείς να ζήσεις με αξιοπρέπεια όταν φτάσεις στην σύνταξη».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αγαπητέ μου νεαρέ οικονομολόγε δεν είχα σκοπό να σου απαντήσω σε αυτά που γράφεις και διακηρύττεις για τη μεσαία τάξη. Άλλωστε φαίνετε ότι δεν έλαβες υπόψη αυτά που σου έγραψα ως απάντηση σε προηγούμενη ανάρτηση σου, την οποία η φιλόξενη Τρικκηπρες -την οποία ευχαριστώ- τη χαρακτήρισε προς Χατζηγάκη Μικέλη επιστολής το ανάγνωσμα.
    Αλλά η σημερινή σου ανάρτηση σου είναι πράγματι προκλητική. Για ποια μεσαία τάξη μιλάτε; Eπί ημερών της διακυβέρνησης του κόμματος σας μέσω των μνημονιακών νεοφιλελεύθερων οικονομικών πολιτικών που εφάρμοσε, έκλεισαν οι περισσότερες επιχειρήσεις από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους και αυτό έγινε από τη αρνητική πολλαπλασιαστική διεργασία της αφαίρεσης αγοραστικής δύναμης από την οικονομία, η οποία έγινε πρωτίστως μέσου των συνεχών μειώσεων μισθών και συντάξεων και άλλων πρωτόγνωρων πρακτικών στην οικονομική πολιτική, όπως PSI κλπ. (Υπάρχουν πολλές και αξιόπιστες στατιστικές που το μαρτυρούν αυτό, αναζητείστε τους αριθμούς).
    Περαιτέρω μειώσεις των μισθών και των συντάξεων ακόμη και σήμερα εξαγγέλλουν εμμέσως πλην σαφώς πρωτοκλασάτα στελέχη γης παράταξης σας. Τι ακριβώς συμβαίνει με αυτό; Τόσα μας λέτε, πάρτε μια θέση για αυτό.
    Ομολογουμένως δεν γνωρίζω τι είδους οικονομικές σπουδές κάνατε στα πανεπιστήμια που μας αναφέρετε και για τις οποίες υπερηφανεύεστε δεόντως, αλλά διαπιστώνω ότι δεν γνωρίζετε το απλό που έλεγαν οι παλαιοί εμπορευόμενοι των Τρικάλων “Έλλειψη χρημάτων στάση εμπορείου”.
    Το πρώτο βήμα της καταστροφής της μεσαίας τάξης το έκανε η μνημονιακή παράταξη σας και τη συνέχισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δεσμευμένη από τις θεσμικές δεσμεύσεις σας, δεν μπόρεσε να ανατρέψει. Εσείς και οι ομοϊδεάτες σας οι νεοφιλελεύθεροι ξεκίνησαν την καταστροφή της, άλλωστε αν μελετήσετε σε βάθος οικονομική ιστορία ο νεοφιλελευθερισμός ως οικονομικό δόγμα οδηγεί στην καταστροφή της μεσαίας τάξης.
    Ωστόσο θα ήθελα μια ποιο λεπτομερή ανάλυση και προ πάντων να αναφέρεστε σε συγκεκριμένες πρακτικές που θα εφαρμόσετε για τη στήριξη της μεσαίας τάξης. Αλλά τονίζω να μας κάνετε αναφορά σε συγκεκριμένα μέτρα για την υλοποίηση των οποίων θα δεσμευθείτε πολιτικά και όχι σε απροσδιορίστου τύπου ασαφείς εξαγγελίες.
    Ειλικρινά θέλω να με πείσετε.

    Δικαιόπολης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης