"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Μικέλης Χατζηγάκης: «Η Ορθοδοξία είναι η βάση της ταυτότητας μας»

lafarm

Σχετικά άρθρα


Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητο είχε ο Μικέλης Χατζηγάκης, με τον οποίο συζήτησε θέματα που άπτονται της Εκκλησίας, όπως η πρόσφατη συμφωνία της κυβέρνησης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, αλλά και θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας. Ο Τρικαλινός πολιτικός υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο της Εκκλησίας (π.χ. μέσω συσσιτίων, κοινωνικών έργων, κτλ) στην προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα να σηκωθεί όρθια.

Ο Μικέλης Χατζηγάκης τόνισε πως «ιδιαίτερα σε καιρούς παγκοσμιοποίησης, όπως σήμερα, όπου η ταυτότητα των λαών αλλοιώνεται και πολτοποιείται στο όνομα της «προόδου», το Χριστιανικό στοιχείο είναι ένα από τα θεμελιώδη και αναπόσπαστα κομμάτια της Ελληνικής μας  ταυτότητας. Ο Ελληνισμός, άλλωστε, πολλές φορές τους περασμένους αιώνες στηρίχθηκε στον Χριστιανισμό για να διασωθεί σε δύσκολους καιρούς (π.χ. Τουρκοκρατία). Η Ελλάδα πρέπει να εκσυγχρονιστεί, αλλά όχι ξεχνώντας τις ρίζες της. Η Ορθοδοξία είναι η βάση της Ελληνικής ταυτότητας μας και πρέπει να διασφαλιστεί από ύπουλα χτυπήματα που συχνά έρχονται εκ των έσω».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος και ο Μικέλης Χατζηγάκης συζήτησαν τα ιδανικά και τις αξίες που μας διδάσκει ο Χριστιανισμός, και οι οποίες είναι πιο επίκαιρες από ποτέ. Γιατί σήμερα η Ελλάδα βιώνει πρωτίστως μια κρίση αρχών και αξιών, η οποία στην συνέχεια γέννησε την οικονομική και πολιτική παρακμή. Η Εκκλησία μας διδάσκει αγάπη, προσφορά και αλληλεγγύη και όσο ταχύτερα ξαναβρούμε τα σωστά πρότυπα τόσο ταχύτερα θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης