"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.7 C
Trikala

Μιχάλης Λάππας: Η φωνή του κάθε πολίτη έχει δύναμη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η «προσφορά για τον τόπο και τον συνάνθρωπο» δεν αποτελεί μία απλή έκφραση για τον Μιχάλη Λάππα ο οποίος έχει αποδείξει εμπράκτως ότι ενδιαφέρεται και κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του να προσφέρει.  Τον Μιχάλη Λάππα πέραν όλων των υπολοίπων ασχολιών του τα προηγούμενα χρόνια τον γνωρίσαμε μέσα από την εθελοντική του προσφορά σε διάφορους τομείς. Το  τέλος  της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής τον βρίσκει στην «τιμητική» όπως τονίζει, θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων. «Στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Δημήτρη Παπαστεργίου. «Η θητεία μας ήταν ένα όμορφο ταξίδι σε μία θάλασσα που δεν ήταν πάντα ήρεμη. Αλλά νομίζω ότι τα καταφέραμε πολύ καλά» μας λέει σε συνέντευξη που μας παραχώρησε.

Συνέντευξη στη Βιβή Μαργαρίτη

-κ. Λάππα υποψήφιος και πάλι με τον Δημήτρη Παπαστεργίου;

Μα αν θα μπορούσα να είμαι πάλι υποψήφιος με κάποιον θα ήταν μόνο με τον Δημήτρη Παπαστεργίου ο οποίος είναι ένας κατά γενική ομολογία πετυχημένος δήμαρχος, την αξία του οποίου αναγνωρίζουν όχι μόνο οι Τρικαλινοί αλλά και ικανοί συνάδελφοι δήμαρχοι άλλων πόλεων. Είναι ένας χαρισματικός και ικανός κυβερνήτης που οδήγησε το πλοίο του Δήμου μέσα από δυσκολίες, υφάλους και σκοπέλους (π.χ. οικονομικούς) σε ήρεμα νερά, σε απάγκια λιμάνια και σε όμορφες και πολλά υποσχόμενες μέρες.

-Είσαστε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων. Είσαστε περήφανος για τη θητεία σας που τελειώνει;

-Προσωπικά πήρα πάρα πολλά από την τιμητική αυτή θέση. Ωρίμασα πολιτικά έγινα πιο σοφός και χρωστάω πάρα πολλά στο υψηλό επίπεδο πολιτικού πολιτισμού που απέπνεαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, όλων των πολιτικών παρατάξεων.

-Θα θέλαμε να προβείτε σε μία αυτοκριτική του έργου της Δημοτικής Αρχής.

-Θα έλεγα ότι η θητεία μας ήταν ένα όμορφο ταξίδι σε μία θάλασσα που δεν ήταν πάντα ήρεμη. Υπήρξε πολλές φορές φουρτουνιασμένη και με τρικυμία, κι αναγκαστικά έπρεπε να πάρουμε μερικές φορές σκληρές και δύσκολες αποφάσεις. Μέσα στο γενικότερο κλίμα οικονομικής ύφεσης της χώρας μας, με δυσκολίες στη διοίκηση (capital control,  εκλογικές αναμετρήσεις, δημοψήφισμα κ.α), με μία αρτηριοσκληρωτική γραφειοκρατία, με ένα ΕΣΠΑ 2014-2020 που άργησε να ωριμάσει και να ξεκινήσει (ξεκίνησε μόλις το 2018), με έναν χρεωμένο Δήμο, παρ’ όλη την οικονομική εξυγίανση και το νοικοκύρεμα, νομίζω ότι τα καταφέραμε πολύ καλά. Είμαι πολύ ικανοποιημένος.

-Θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα;

– Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και πάντα δουλεύουμε στη λογική της αυτοκριτικής και της επισήμανσης των αδυναμιών. Γνωρίζουμε πολύ καλά τα σημεία στα οποία υστερήσαμε στην εξυπηρέτηση του πολίτη και την καθημερινότητα και στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τη νέα τετραετία τις αδυναμίες μας.

-Δραστηριοποιηθήκατε σε τομείς εθελοντισμού. Πείτε μας δυο πράγματα για τη δράση σας;

-Πολλά πράγματα αγκαλιάσαμε μέσα στο πεδίο του εθελοντισμού σε πολλούς τομείς κι όλα άφησαν ένα αποτύπωμα θετικό. Αν είναι να διαλέξω κάποιες κορυφαίες στιγμές θα έλεγα ότι η διαχείριση του προσφυγικού και η διαχείριση της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου άφησαν κοινωνικά μηνύματα και παρακαταθήκες για όλη την πόλη.

-Υπήρξε ανταπόκριση; Ο εθελοντισμός στα Τρίκαλα έχει μέλλον;

– Η ανταπόκριση ήταν θετικότατη. Επειδή ήταν ένα δημιούργημα καινούργιο δεν υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία, αλλά για ένα πράγμα για το οποίο είμαι σίγουρος είναι ότι η κοινωνία το έχει ανάγκη, κι ότι το μέλλον θα είναι λαμπρό.

-Ποιο είναι το έργο που θέλετε να σας δώσουν την ευκαιρία οι συμπολίτες να ολοκληρώσετε με την επανεκλογή σας;

-Θεωρώ ότι τα σχεδιαζόμενα έργα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης των οποίων η υλοποίηση έχει δρομολογηθεί (ανάπλαση πλατειών, είσοδος Καρδίτσης, μουσεία, ανάπλαση Ληθαίου ποταμού, λαϊκή αγορά, πολιτιστικοί κι αθλητικοί χώροι, αγροτική οδοποιία κ.α.) αποτελούν τον «πνεύμονα» που θα κάνει τη διαφορά και θα δώσει νέα πνοή στα Τρίκαλα των επόμενων ετών, ώστε στο τέλος να παραδώσουμε μία διαφορετική πόλη, τα νέα Τρίκαλα των επόμενων δεκαετιών.

-Ποιο είναι το μήνυμα που τους απευθύνετε;

-Το μήνυμα είναι η ενίσχυση της συμμετοχικής διαδικασίας. Πρέπει ο λόγος του καθενός να αποκτά οντότητα ουσία και υλοποίηση μέσα από τις υπάρχουσες διαδικασίες διαλόγου, και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Η φωνή του κάθε πολίτη έχει δύναμη.

-Γιατί να σας ψηφίσουν οι Τρικαλινοί;

-Να ψηφίσουν εμάς γιατί έχουμε ένα συγκεκριμένο σχεδιασμένο, κοστολογημένο πρόγραμμα έργων κι ενεργειών στη συνέχεια μία πετυχημένης διοίκησης η οποία κατάφερε να αναδείξει τα Τρίκαλα σε πόλη πρότυπο στην Ελλάδα, κάτι που εισπράττει ο κάθε Τρικαλινός.


Βιογραφικό

Ο Μιχάλης Λάππας γεννήθηκε το 1968 στο Γκίτερσλοχ της Γερμανίας και σε ηλικία 12 ετών επέστρεψε μόνιμα στα Τρίκαλα. Ο Πατέρας του καταγόταν από την Πιαλεία και η Μητέρα του από την Αγναντιά  Καλαμπάκας. Τα μαθητικά του χρόνια φοίτησε στο 4ο Γυμνάσιο και το 3ο Λύκειο Τρικάλων. Σπούδασε στο Οδοντιατρικό τμήμα της σχολής επιστημών υγείας του ΑΠΘ και στη συνέχεια πήγε στη Γερμανία για μετεκπαίδευση στο αντικείμενό του. Υπηρετεί το χώρο της Οδοντιατρικής φροντίδας επί 24 συναπτά έτη διατηρώντας Ιατρείο στην πόλη των Τρικάλων.

Τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στη Μουσική. Υπήρξε μέλος της Χορωδίας Τρικάλων, της Δημ. Φιλαρμονικής και δημιουργός διαφόρων μουσικών σχημάτων. Ασχολείται με τον αθλητισμό τόσο σαν παράγοντας σωματείων παλιότερα όσο και σαν αθλητής με ιδιαίτερη αγάπη στο ποδόσφαιρο, μπάσκετ, ποδηλασία και τα χειμερινά σπορ.

Υπήρξε μέλος του Δ.Σ του Οδοντιατρικού συλλόγου Τρικάλων καθώς και του συλλόγου πολύτεκνων οικογενειών του Νομού Τρικάλων. Ήταν πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας και Αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Τρικάλων. Συμμετείχε στις  προηγούμενες εκλογές με τον συνδυασμό επανεκκίνηση  τώρα όπου και εκλέχτηκε Δημοτικός  Σύμβουλος. Διετέλεσε εντεταλμένος σύμβουλος για  θέματα Εθελοντισμού οργανώνοντας το δίκτυο Εθελοντών του Δήμου. Τα τελευταία 2 χρόνια εκλέχτηκε  και συνεχίζει έως σήμερα να υπηρετεί ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων.

Είναι παντρεμένος με την Βάσω Ζαχαράκη Νηπιαγωγό και Ψυχολόγο με την οποία έχουν αποκτήσει 4 παιδιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης