"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.4 C
Trikala

Μιχάλης Ταμήλος : Γιατί η Νέα Δημοκρατία πρέπει να κερδίσει τις εκλογές

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι επικείμενες εκλογές ήταν αναπόφευκτες λόγω των πολλαπλών αδιεξόδων που αντιμετωπίζει ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την πλήρη αποτυχία της προεκλογικής στρατηγικής του.
Αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιέργησε επί τρία χρόνια μία λαϊκίστικη αντιμνημονιακή πολιτική που στηρίχθηκε σε λάθος εκτίμηση των δεδομένων της ευρωπαϊκής πραγματικότητας.

Θεώρησε ότι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα έχει σαθρά θεμέλια και η εκλογή μιας αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα ήταν η ικανή προϋπόθεση να ανατρέψει τις ισορροπίες.
Σαμποτάρισε με όλες του τις δυνάμεις μέσα και έξω από την Βουλή την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να επαναφέρει την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης και εξόδου στις αγορές.

Διατύπωσε το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» το οποίο συμπεριέλαβε όλα τα προεκλογικά ψεύδη με στόχο την εξαπάτηση του κουρασμένου από την πενταετή λιτότητα έλληνα πολίτη.

Τελικά « έσκισε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» !

Σήμερα ο κ. Τσίπρας αφού συνομολόγησε ένα τρίτο σκληρότερο Μνημόνιο , ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας ήταν ορθή και θέλει τώρα να ακολουθήσει τα βήματά της.
Αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων και αδύναμος να λύσει τα προβλήματα που ο ίδιος προκάλεσε.

Δεν μπόρεσε να απαλλαχθεί από την Πρόεδρο της Βουλής που τον καταγγέλλει με τον χειρότερο τρόπο.

Δεν μπόρεσε να αποβάλλει από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ όσους καταψηφίζουν την πολιτική του.

Τον καταγγέλλει ο δικός του Υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης για απίθανες μεθοδεύσεις εξόδου από το ευρώ και για αποτυχία της συμφωνίας.

Η προκήρυξη εκλογών είναι ομολογία αποτυχίας του κ. Τσίπρα και ο ελληνικός λαός έχει καθοριστική ευθύνη για την νέα επιλογή του .

Γιατί πρέπει ο λαός να εμπιστευθεί την Νέα Δημοκρατία ;

1. Η Ν.Δ. μπορεί να διαχειρισθεί την κρίση καλύτερα και το απέδειξε ως Κυβέρνηση όταν οδήγησε την οικονομία για πρώτη φορά σε ανάπτυξη και πλεονάσματα.

2. Η Ν.Δ. πιστεύει στην ανάπτυξη που στηρίζεται στη ελεύθερη οικονομία και στις ιδιωτικές επενδύσεις. Μπορεί να ενεργοποιήσει τις δυνάμεις της ελληνικής και της ευρωπαϊκής οικονομίας για την επίτευξη των στόχων που τέθηκαν από το Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

3. Η Ν.Δ. πιστεύει στην συνεισφορά του πρωτογενούς τομέα στην ανάπτυξη της οικονομίας, διαπραγματεύτηκε την νέα Κ.Α.Π. και έχει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους φορείς του αγροτικού κόσμου ώστε να συντονίσει την προσπάθεια για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.

4. Η Ν.Δ. πιστεύει και στηρίζει τον τουριστικό κλάδο και μπορεί αυθεντικά να δώσει ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη με επιθετική πολιτική κινήτρων και αξιοποίηση των ισχυρών στοιχείων που διαθέτει η χώρα μας. Το απέδειξε με την υποστήριξη της κρουαζιέρας , την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, την ανάπτυξη του Ελληνικού και με εκατοντάδες έργα που εντάχθηκαν στα ευρωπαϊκά προγράμματα.

5. Η Ν.Δ. σχεδίασε και εφάρμοσε την κατασκευή των μεγάλων οδικών αξόνων για να στηρίξει την ανάπτυξη της ηπειρωτικής Ελλάδας τα οποία σταμάτησαν διότι η κυβέρνηση αφαίρεσε τις πιστώσεις του ΕΣΠΑ. Η Ν.Δ. μπορεί να ολοκληρώσει τα έργα αυτά για να δώσει δυνατότητες ανάπτυξης σε νέες περιοχές.

6. Η Ν.Δ. σχεδίασε και ολοκλήρωσε το σχέδιο ανάπτυξης του ορεινού όγκου «ΠΙΝΔΟΣ» το οποίο απέδωσε θεαματικά αποτελέσματα αποδεικνύοντας ότι με σωστό σχεδιασμό των υποδομών η ανάπτυξη των υποβαθμισμένων υποδομών γίνεται πραγματικότητα.

7. Η Ν.Δ. εμπιστεύεται την Τοπική Αυτοδιοίκηση όχι μόνο για τον κοινωνικό της ρόλο ενάντια στην κρίση αλλά και για την συμβολή της στην Τοπική Ανάπτυξη, απαραίτητο συστατικό της εθνικής προσπάθειας για έξοδο από την κρίση. Οι Περιφέρειες πρέπει να αναλάβουν αναβαθμισμένο ρόλο στην αναπτυξιακή προσπάθεια με αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και ριζική αναμόρφωση του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου για τις επιχειρήσεις. Οι Δήμοι πρέπει να χρηματοδοτηθούν με επαρκείς πόρους ώστε να εξασφαλίσουν με κατάλληλες δράσεις την κοινωνική συνοχή στην περίοδο της κρίσης αλλά και τις προϋποθέσεις για αναζωογόνηση της τοπικής ανάπτυξης.

8. Η Ν.Δ. κατέστρωσε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ενεργειακή αυτονομία της χώρας με την πολιτική των αγωγών φυσικού αερίου, την χωροθέτηση και ενεργοποίηση των Α.Ο.Ζ. στο Ιόνιο, την προώθηση των ιδιωτικών παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, την διασύνδεση των νησιών του Αιγαίου με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και με την σημαντική χρηματοδότηση του Προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας στις οικίες και στις επιχειρήσεις. Μπορεί να εξασφαλίσει την ενεργειακή αυτονομία της χώρας μέχρι το 2020.

9. Η Ν.Δ. στήριξε με αποτελεσματικότητα το τραπεζικό σύστημα, εγγυήθηκε τις καταθέσεις των ελλήνων και είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εξασφαλίσει την επιστροφή των ελληνικών τραπεζών στις διεθνείς αγορές , αναγκαία προϋπόθεση για την επάνοδο της οικονομίας στην ανάπτυξη. Μπορεί να εγγυηθεί την παραμονή της χώρας στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης , την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, την καταπολέμηση της ανεργίας που μαστίζει την ελληνική κοινωνία.

10. Η Ν.Δ. διαχειρίσθηκε με υπευθυνότητα την εξωτερική πολιτική αναδεικνύοντας την χώρα μας σε σταθεροποιητικό παράγοντα της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Με την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική υποστήριξε τα συμφέροντα των απανταχού αποδήμων Ελλήνων. Συγχρόνως κατάφερε να περιορίσει τα μεταναστευτικά ρεύματα να εισέρχονται από την χώρα μας ακολουθώντας αυστηρή πολιτική περιφρούρησης των συνόρων .

Η αποτυχημένη σύντομη θητεία της κυβέρνησης Τσίπρα,που κορυφώθηκε με την υπογραφή του Μνημονίου, δεν πρέπει να συνεχισθεί .

Δεν χρειάζεται άλλη περιπέτεια ο ελληνικός λαός .

Η Ν.Δ. δικαιωμένη από τις εξελίξεις ζητά την εμπιστοσύνη των πολιτών για να ολοκληρώσει την έξοδο από τα μνημόνια και την οικονομική κρίση που επιδεινώθηκε μετά τις εκλογές.

Μιχάλης Ταμήλος
Τ. Βουλευτής Ν.Τρικάλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης