"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Μιχαλάκης : Tι θα γίνει με το κτηματολόγιο ;

lafarm

Σχετικά άρθρα

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΠΟ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΑΛΑΝΙΖΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝΧΑΡΤΩΝ ΖΗΤΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝΤΡΙΚΑΛΩΝ

Κύριε Διευθυντά

«Σε συνέχεια της διαδικασίας Ανάρτησης των Δασικών Χαρτών και της εξέλιξης της Ανάρτησης των Κτηματολογικών Στοιχείων (Κτηματολογικών Πινάκων και Διαγραμμάτων), στα πλαίσια εκπόνησης της μελέτης για τη Σύνταξη του Εθνικού κτηματολογίου στην Π.Ε. Τρικάλων, γίναμε δέκτες παραπόνων από πολίτες των Τρικάλων που συγκεκριμένα αφορούσαν:

Στα αποσπάσματα του Κτηματολογίου τα οποία παραλάβανε οι πολίτες το καλοκαίρι του 2018 από το Εθνικό Κτηματολόγιο απεικονίζονταν διεκδίκηση του Ελληνικού Δημοσίου (μετά από δήλωση ιδιοκτησίας της Δνσης Δασών που υποβλήθηκε το 2015) και αποδόθηκε η κυριότητα στο Ελληνικό Δημόσιο απορρίπτοντας το δικαίωμα ιδιοκτησίας των πολιτών.

Τον Ιούνιο του 2018 ξεκίνησε η διαδικασία Ανάρτησης των ΔασικώνΧαρτών στην Π.Ε. Τρικάλων. Στην Ανάρτηση του Δασικού Χάρτη τον Ιούνιο του 2018 εντοπίστηκαν σοβαρές διαφοροποιήσεις σε σχέση με την υποβληθείσα από την Δ/νση Δασών Δήλωση Ιδιοκτησίας του 2015.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πολίτες για τους οποίους το δικαίωμα κυριότητας είχε ακυρωθεί με αντίστοιχη πρόκριση του δικαιώματος του Ελληνικού Δημοσίου, να διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει πλέον διεκδίκηση,με βάση τα στοιχεία της Ανάρτησης του Δασικού Χάρτη.

Για το λόγο αυτόυποβλήθηκαν ενστάσεις στο Κτηματολόγιο, προκειμένου να τους αποδοθεί τελικά το δικαίωμα ιδιοκτησίας τους.Μετά από επικοινωνία μας με το Γραφείο Κτηματογράφησης Τρικάλων πληροφορηθήκαμε ότι οι ενστάσεις που έχουν υποβάλει οι πολίτες θα απορριφθούν, καθόσον δεν έχει γίνει ανάκληση της Δήλωσης Ιδιοκτησίας του 2015 από τη Δ/νση Δασών με παράλληλη υποβολή νέας δήλωσης βασιζόμενης στον επικαιροποιημένο αναρτημένο Δασικό Χάρτη.

Επειδή δημιουργείται τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα για μεγάλη μερίδα πολιτών της Π.Ε. Τρικάλων, παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση αυτού του προβλήματος.Θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση υποβολή νέας δήλωσης εκ μέρους σας με ταυτόχρονη ανάκληση της προηγούμενης ώστε να γίνει:

Α) ορθή απεικόνιση της ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου στο Εθνικό Κτηματολόγιο

Β) να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί για χιλιάδες πολίτες, προκειμένου να μην μπουν σε διελκυστίνδα μεταξύ διαφορετικών Υπηρεσιών και Δικαστικών εμπλοκών σε μια χρονική περίοδο οικονομικής κρίσης που ήδη διανύουμε.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης