"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Μιχ. Ταμήλος: Δεν χαρίζουμε τον Ε 65 στον Σύριζα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Από το 1992 το ΤΕΕ  ανέδειξε την αναγκαιότητα της κατασκευής ενός οδικού άξονα  που θα συνέδεε την Ηγουμενίτσα με τον Βόλο . Ήταν ένα αίτημα που με πολλές ημερίδες αναδείχθηκε σε συνεργασία με του φορείς της Ηπείρου και το οποίο σταδιακά αγκαλιάσθηκε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τότε ακόμη και η ΕΓΝΑΤΙΑ αποτελούσε μακρινό όνειρο , χωρίς χρηματοδότηση και με δεκάδες προβλήματα μελετών και προσφυγών.

Όμως εμείς δεν αφήσαμε το όνειρο να σβήσει και θυμάμαι τον Νικο Λέγκα σαν Πρόεδρο του ΤΕΕ να συνεχίζει την ανάδειξη της σκοπιμότητας του έργου, με αποτέλεσμα επί  κυβερνήσεως Σημίτη να ανατεθεί η Μελέτη για την σύνδεση ΕΓΝΑΤΙΑΣ – ΠΑΘΕ στην Λαμία αντί του Βόλου.

Η Μελέτη προχώρησε με πολλά εμπόδια, αλλά χάρις στην κινητοποίηση των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με επιστέγασμα την συνάντηση Νομαρχών και Δημάρχων από 11 νομούς στο Δημαρχείο Τρικάλων, η κυβέρνηση Καραμανλή με Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ τον Γιώργο Σουφλιά ενέκρινε την οριστική μελέτη και ενέταξε το έργο στους Μεγάλους Οδικούς Αξονες .

Μετά από δαιδαλώδεις διαδικασίες και πολλά εμπόδια τα οποία όλοι γνωρίζουν λίγο -πολύ , το πρώτο ολοκληρωμένο τμημα της Ε-65 μήκους 90 χιλιομέτρων, θα δοθεί στην κυκλοφορία την Παρασκευή 22-12-2017.

Απομένουν άλλα τόσα για να ολοκληρωθεί ο άξονας της κεντρικής Ελλάδας και να γίνει το όνειρο πραγματικότητα. Την σκυτάλη πλέον έχουν πάρει στα χέρια τους ο Περιφερειάρχης και οι Δήμαρχοι του Ν.Τρικάλων. 

Αλλά  αυτό το έργο στο τέλος έστω και μετά από τριάντα χρόνια θα ολοκληρωθεί και θα δικαιωθούμε όλοι όσοι προσπαθήσαμε να κάνουμε τα όνειρα πραγματικότητα!

Γι’ αυτό δεν χαρίζουμε το έργο σε κανένα Υπουργό και σε καμία κυβέρνηση  !

Το έργο ανήκει στον λαό της Δυτικής Θεσσαλίας και η χαρά σε όσους συνέβαλαν με τις δυνάμεις τους να γίνει πραγματικότητα !

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΑΜΗΛΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης