"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Μοίρασαν την «προίκα» του προεδρείου οι εργατοπατέρες των ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εδώ και 4 χρόνια ΔΑΚΕ & ΠΑΣΚΕ τσακώνονταν σαν τις «κακές συμπεθέρες» για το ποιος θα πάρει τις πιο φαρδιές καρέκλες στο προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων (ΕΚΤ) , ώστε να μπορούν με μεγαλύτερη άνεση να υπερασπίζονται τις πολιτικές που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εργοδοτών.

Τόση είναι η λαιμαργία τους για την πολυπόθητη προίκα του προεδρείου που στην κυριολεξία μαλλιοτραβήχτηκαν για το ποιος έχει κάνει τη μεγαλύτερη νοθεία , αλληλομηνύθηκαν για το ποιος κλείδωσε το άλλον έξω από το Εργατικό Κέντρο , σύρθηκαν αλλεπάλληλες φορές στα δικαστήρια για να λύσουν τις διαφορές τους στη μοιρασιά, οδηγώντας στη γνωστή διαλυτική κατάσταση.

Πριν λίγες μέρες , μπροστά στο Συνέδριο του ΕΚΤ , όταν είδαν να τους γυρνούν την πλάτη αρκετοί αντιπρόσωποι και να χάνουν τις καρέκλες κάτω από τα πόδια, οι «κακές συμπεθέρες» έσβησαν το μίσος που είχαν μέσα τους και ενώθηκαν «με τα ιερά δεσμά του γάμου», κατεβαίνοντας σε κοινό ψηφοδέλτιο για να μην χάσουν την «προίκα» και τ’ αφεντικά τους τον έλεγχο στη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση του νομού μας.

Στην πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγμένου Δ.Σ. οι ΠΑΣΚΕ & ΔΑΚΕ εξαργύρωσαν το προικοσύμφωνο του γάμου τους, μοιράζοντας μεταξύ τους τις θέσεις του προεδρείου του ΕΚΤ. Άλλωστε η όλη κολεγιά έγινε για την αντιμετώπιση και τον εξοστρακισμό του κοινού τους αντιπάλου που είναι οι ταξικές δυνάμεις , οι εργαζόμενοι που συμπορεύονται με το ΠΑΜΕ και στο πρόσφατο συνέδριο του ΕΚΤ εκφράστηκαν μέσα από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ.

Δε μπορούν να χωνέψουν ότι οι ταξικές δυνάμεις περιόρισαν αποφασιστικά τις νοθείες και αλχημείες που αλλοιώνουν τους συσχετισμούς, ότι οι ταξικές δυνάμεις οδήγησαν το ΕΚΤ σ’ ένα πραγματικό ΕΡΓΑΤΙΚΟ Συνέδριο, με συνέδρους – αντιπροσώπους εκλεγμένους μέσα από ζωντανές διαδικασίες.

Μη μπορώντας να χωνέψουν ακόμη ότι οι αντιπρόσωποι των εργαζομένων στο ΕΚΤ ανέδειξαν τη ΔΑΣ δεύτερη δύναμη (δίνοντάς της ποσοστό 31,6%-διπλάσιο από το προηγούμενο συνέδριο) αρνήθηκαν την πρόταση της ΔΑΣ για συγκρότηση αντιπροσωπευτικού και αναλογικού προεδρείου , δηλαδή σύμφωνα με τη δύναμη που έδωσαν στην κάθε παράταξη οι αντιπρόσωποι των εργαζομένων στο πρόσφατο συνέδριο. Έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια την ψήφο των αντιπροσώπων των εργαζομένων στο συνέδριο. Η στόχευση της κολεγιάς τους ξεκάθαρη : να πετάξουν έξω από το προεδρείο της διοίκησης, και από τη θέση του Γραμματέα, τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ, για να συνεχίσουν χωρίς κανένα εμπόδιο στα πόδια τους, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην εργοδοσία και τα σχέδιά της.

Συνεχίζουν ξεδιάντροπα να υπηρετούν το ρόλο κυβερνητικών και εργοδοτικών εκπροσώπων μακριά από κάθε συμφέρον των εργαζόμενων. Για να δικαιολογήσουν το ρόλο τους ευθυγραμμίζονται και αναπαράγουν τις βρωμιές της συνδικαλιστικής μαφίας που έχει την πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ
Τέτοιο είναι το μένος τους για το ΠΑΜΕ , επειδή δεν τους άφησε με την ησυχία τους να κάνουν νόθο συνέδριο με σωματεία και αντιπροσώπους φαντάσματα.

Δε μας εκπλήσσουν! Αυτό το ρόλο έχουν αναλάβει διαχρονικά από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους! Το αλισβερίσι τους και η αλληλοστήριξή τους με κυβερνήσεις και εργοδοσία βγάζουν μάτι!

Είναι αυτοί που στήριξαν την ηγεσία της ΓΣΕΕ για ανάπτυξη με τους άθλιους μισθούς – μεροκάματα και τις άθλιες εργασιακές σχέσεις, Είναι αυτοί που δεν έβγαλαν άχνα για τα αμέτρητα προβλήματα των Τρικαλινών εργαζόμενων , για την εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί και στα Τρίκαλα , για την κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος, για την εργοδοτική αυθαιρεσία και την εκμετάλλευση, για την καταστολή στις εργατικές – λαϊκές κινητοποιήσεις.

Άξιος ο μισθός τους για τις υπηρεσίες που παρέχουν!

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση καλούμε κάθε εργαζόμενο των Τρικάλων που σέβεται το συνάδελφό του, που εμπνέεται από τους αγώνες του εργατικού κινήματος, που δεν ανέχεται πλέον όλη αυτήν τη σαπίλα μέσα στα εργατικά σωματεία να συμπορευτεί με τις δυνάμεις εκείνες που δίνουν τη μάχη να γίνουν τα Συνδικάτα και τα σωματεία πραγματικούς υπερασπιστές των εργατικών δικαιωμάτων, διεκδικητές της ζωής που μας αξίζει.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε ενεργή και μαζική συμμετοχή στα σωματεία, να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους, δεν έχουν λόγο να φοβούνται, έχουν πολύ μεγαλύτερη δύναμη και από την εργοδοσία και από τα τσιράκια της. Ο μόνος δρόμος για να ξεμπλέξουν με τους εργατοπατέρες και να οδηγηθούν σε αγώνες και κατακτήσεις είναι να δυναμώσουν τα Σωματεία τους. Αυτό είναι που φοβούνται, κυβέρνηση, εργοδότες και τα τσιράκια τους στο εργατικό κίνημα. Αυτό αποδείχτηκε αποδείχθηκε και με την αποτροπή νόθων συνεδρίων στο ΕΚΤ.

Γι’ αυτό και το νομοσχέδιο-“σκούπα” που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή επιχειρεί να ακυρώσει το ρόλο και τη λειτουργία των Σωματείων ,να αφαιρέσει τη δυνατότητα στη διαμαρτυρία, στην κινητοποίηση, στην απεργία , καθώς και να βάλει βόμβα στους όρους δουλειάς των εργαζομένων. Δεν θα τους περάσει όμως.

Οι εργαζόμενοι θα δώσουν την απάντηση που αρμόζει στα σχέδια κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων, καθώς και στον απεργοσπαστικό σχεδιασμό του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού!
Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τη δράση τους μέσα από τα συνδικάτα τους, να παλέψουν μέχρι και το τελευταίο λεπτό για την επιτυχία της απεργίας την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη!

Οι εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρο Τρικάλων:
Αρμάγος Δημήτρης,
Λιατίφης Γιώργος ,
Πάππη Κων/να, Τσίγκας Πέτρος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης