"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Μουντιάλ 2018: Κι όμως, στο τέλος έχασε η Γερμανία – Πρώτη φορά στην ιστορία της εκτός από τη φάση των ομίλων!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Από αλλού το περιμέναμε, από αλλού μας ήρθε! Μπορεί η Αργεντινή, μετά τις κάκιστες εμφανίσεις της στις δύο πρώτες αγωνιστικές του Μουντιάλ, να έδειχνε ως υποψήφια να αποχαιρετήσει πρόωρα τη διοργάνωση και η Γερμανία να κρατούσε την τύχη στα χέρια της μετά την δραματική της νίκη επί της Σουηδίας με 2-1 στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης της 2ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου, όμως, τελικά, αυτή που φεύγει με σκυμμένο κεφάλι από τα γήπεδα της Ρωσίας είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2014!

Χθες, λοιπόν, η Αργεντινή κατάφερε να… σώσει την παρτίδα, προσωρινά τουλάχιστον, επικρατώντας με 2-1 της Νιγηρίας και κατακτώντας μία θέση στους «16» του Μουντιάλ της Ρωσίας. Σήμερα, όμως, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία δεν κατάφερε να πετύχει κάτι αντίστοιχο, αν και, θεωρητικά, είχε σαφές προβάδισμα απέναντι στην «αδύναμη» Νότια Κορέα. Κι όμως, οι Ασιάτες ήταν αυτοί που είχαν -και είπαν- την τελευταία λέξη, χάρη σε γκολ του Γιουνγκ Γκουόν Κιμ στο 90΄+3΄ και του Χέουνγκ Μιν Σον στο 90΄+6.

Έτσι, η Γερμανία αποκλείστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης. Και αυτό, μολονότι ο διαιτητής χρειάστηκε να συμβουλευθεί το VAR και για τα δύο γκολ των Ασιατών, ενώ κράτησε και εννέα λεπτά καθυστερήσεις!

Την πρόκριση από τον 6ο όμιλο πήραν η Σουηδία με το Μεξικό. Οι Σκανδιναβοί τερμάτισαν πρώτοι, οι οποίοι μπορεί να έμειναν δεύτεροι στον όμιλο και να έχουν -θεωρητικά- πιο δύσκολο έργο στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ωστόσο πέτυχαν τον πρωταρχικό τους στόχο, που ήταν η πρόκριση στους «16».

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης