"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.5 C
Trikala

Μπάμπης Βωβός: Ο βασιλιάς των γυάλινων πύργων προσπαθεί να (ξανα)ορθοποδήσει

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Ο Οκτώβριος του 2012 αποδείχτηκε ο πιο σκληρός για την οικογένεια του πάλαι ποτέ βασιλιά των γυάλινων πύργων Μπάμπη Βωβού και του γιου του Άρη, όταν κατέθεσαν την αίτηση πτώχευσης της εταιρείας. Ήταν το τέλος μιας αυτοκρατορίας στον χώρο των κατασκευών και μιας δυναστείας τα μέλη της οποίας έζησαν μεγάλες στιγμές glam στα χρόνια της υπερβολής, τότε όπου όλα φάνταζαν ιδανικά.

Ο Μπάμπης Βωβός, ένας πολύ συγκεντρωτικός άνθρωπος, δεν είναι πια ο αγέρωχος κατασκευαστής. Η σύλληψή του τον Νοέμβριο του 2012 για χρέη προς το Δημόσιο, οι οικονομικές δυσκολίες και ο κίνδυνος να χάσει την εκπληκτική κατοικία του Ψυχικού όπου διαμένει τον επηρέασαν ψυχολογικά, χωρίς να μείνει αλώβητη και η υγεία του.

 

Ο Μπάμπης Βωβός αντιμετωπίζει με θάρρος το πρόβλημα υγείας που του έχει παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια και οι καλά γνωρίζοντες λένε ότι δεν είναι πια ο απολυταρχικός άνθρωπος που ήθελε να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην εταιρεία. Δυστυχώς για την οικογένεια, δεν έχουν ακόμη αποδώσει -και με βάση την εικόνα που επικρατεί στην αγορά- οι προσπάθειες των τραπεζών Alpha και Πειραιώς, στις οποίες έχει περιέλθει μετά την κατάρρευση της Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική, να βρουν αγοραστή για τον «σκελετό» του περίφημου mall του Βοτανικού.

Ο 52χρονος πλέον Άρης έχει αλλάξει πολύ σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητές του, έχοντας αφήσει πίσω την glam ζωή που απολάμβανε τις ημέρες της παντοδυναμίας του μαζί με τη σύζυγό του Βίκυ. Τα επεισόδια της ζωής τους θα μπορούσαν άνετα να γραφτούν σε βιβλίο.

Ήταν ο μοναδικός Έλληνας που αγόρασε πριν από δέκα χρόνια τη γρηγορότερη Porsche παραγωγής που βγήκε ποτέ, την Carrera GT, πληρώνοντας το αστρονομικό ποσό των 700.000 ευρώ.

 Ο Άρης Βωβός με τη σύζυγό του

Κάπως λιγότερα λέγεται ότι ξόδευε η εντυπωσιακή αδελφή του Αντα, μια extreme προσωπικότητα της κοσμικής Αθήνας, η οποία πλέον είναι άλλος άνθρωπος. Οι εποχές όπου επέστρεφε από την Ιταλία με τριάντα βαλίτσες γεμάτες ψώνια έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, όπως και οι νύχτες όπου κατέλυε στο «Hotel de Russie» της Ρώμης. Η μεζονέτα της στο Κεφαλάρι νοικιάστηκε, μεγάλο μέρος της γκαρνταρόμπας της με διάσημες υπογραφές πουλήθηκε, ενώ η ίδια μένει πλέον σε διαμέρισμα και κυκλοφορεί ελάχιστα.
 Η Άντα Βωβού

 Ο Μπάμπης Βωβός με τη σύζυγό του Μαίρη

Ο κυριαρχία του Μπάμπη Βωβού στις κατασκευές και ο έρωτάς του με το γυαλί εκφράστηκε περίτρανα στα κτίρια- μεγαθήρια της Κηφισίας, στην οροφή των οποίων δεσπόζει το όνομά του

Μπορεί να έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την ημέρα που η εταιρεία του Μπάμπη Βωβού κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99, καθώς και ενάμισης χρόνος μετά την έγκριση από το Πολυμελές Πρωτοδικείο του επιχειρηματικού σχεδίου εξυγίανσης που απέτρεψε τελικά τη χρεοκοπία του, αλλά ο άλλοτε κραταιός όμιλος ακόμα παραπατά επιχειρηματικά αναζητώντας την πραγματική εξυγίανση.

Σε δύο περίπου εβδομάδες, και πιο συγκεκριμένα στις 14 Νοεμβρίου, η Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική έχει προγραμματίσει έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα την έκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου έως 49 εκατ. ευρώ με κατάργηση του δικαιώματος προτιμήσεως των παλαιών μετόχων, ενώ οι ομολογίες θα διατεθούν και θα καλυφθούν από τις χρηματοδοτούσες τράπεζες με ιδιωτική τοποθέτηση.

Η κίνηση αυτή σύμφωνα με το newmoney.gr, προβλέπεται στο πλαίσιο του σχεδίου εξυγίανσης του ομίλου και ήδη πραγματοποιείται με σημαντική καθυστέρηση. Να σημειωθεί ότι στο μεσοδιάστημα ήδη, έχει χρειασθεί να ξεπερασθούν ορισμένα σημαντικά εμπόδια: Από ερωτήματα στο Ελεγκτικό Συνέδριο, δεδομένου ότι το Δημόσιο φάνηκε απρόθυμο να τηρήσει βασικά κομμάτια της συμφωνίας μέχρι, πιο πρόσφατα, προσφυγή στο Εφετείο (εκδικάστηκε στις 22 Σεπτεμβρίου) για το γεγονός ότι το ίδιο, δε διέγραψε, όπως προβλεπόταν με βάση τουλάχιστον τους ισχυρισμούς των πιστωτριών τραπεζών, μέρος των προσαυξήσεων που είχαν προκύψει από τους φορολογικούς ελέγχους.

Η συνέλευση του Νοεμβρίου, κατά πάσα πιθανότητα θα αναβληθεί, δεδομένου ότι απαιτείται αυξημένη απαρτία κι αυτή την στιγμή μόνο ένα 35,8% του μετοχικού κεφαλαίου είναι συγκεντρωμένο στην οικογένεια Βωβού, ενώ το υπόλοιπο είναι στην ευρεία διασπορά.

Η σημερινή εικόνα

Ποια είναι η εικόνα του ομίλου αυτή την στιγμή; Το απασχολούμενο προσωπικό αντιστοιχεί σε 13 εργαζομένους, ενώ, με βάση τη συμφωνία με τις τράπεζες, η εταιρεία έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από τις τράπεζες ώστε να καλύπτει το λειτουργικό της κόστος για την επόμενη διετία περίπου. Σε επίπεδο επιχειρηματικής δραστηριότητας, οι προσπάθειες της διοίκησης του Αρμόδιου Βωβού έχουν επικεντρωθεί στην κατεύθυνση της αξιοποίησης του ακινήτου ιδιοκτησίας του ομίλου στον Πόρο, προκειμένου αυτό να αξιοποιηθεί και να φέρει έσοδα, αφού τα λοιπά, μεγάλα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας- το εμπορικό κέντρο του Βοτανικού, η μεγάλη έκταση του Σουνίου και το οικιστικό project της Ερυθραίας- έχουν περάσει στον έλεγχο των τραπεζών.

 

economy365.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης